Sellerirotsalat

Grillsesong og potetsalat hører sammen.  Nå er det jo slik at poteter og lavkarbo ikke hører sammen, så her må det alternativ til.  For en tid siden prøvde jeg min gode gamle med rømmedressing – potetsalat  med jordskokk, og den ble skikkelig god.  Oppskrift finner du her.

Noen år før jeg begynte med lavkarbo var jeg medlem av Vektklubben, med temmelig nedslående resultat,  på forumet der kom jeg borti en imponerende slanker som virleig lyktes der, hans blogg og oppskrifter fikk jevnlig besøk av meg og jeg brukte flere av oppskriftene hans.  En potetsalat han lagde ble en kjær avløser for den fete rømmeog majonessalaten jeg pleide bruke.   Jeg er fortsatt innom og leser bloggen hans og følger med han og forleden fant jeg ut at jeg kan jo prøve endre potetsalaten slik at den passer bedre til et lavkarbo kosthold.  Bloggeren og bloggen jeg snakker om er Bergen i bloggen Big man going down.

Hans orginaloppskrift finner dere her og min variant ble som følger. Jeg reduserte og endret en del på  mengdene siden dette bare var en test i første omgang :

300 gram selleri

1 liten rød løk

1/2 paprika

2-3 vårløk

friske urter -jeg bruker en blanding av timian, persille,basilikum og oregano

knapt 1/2 dl olivenolje

1 dl idun klassisk oljedressing med hvit balsamico og sort pepper. (denne har 5,2 gr karbo mens den fettfrie franske Bergen bruker har 17gr)

Rens sellerien og del den i terninger.  Kok til  de er  myke,  og avkjøl.  Del løk, paprika og vårløk i biter og bland det sammen med urtene i en skål.

Bland olje og dressingen og ha i litt salt og pepper,  bland det godt.

Når selleriroten er avkjølt blandes den sammen med løkblandingen.

Hell oljen over – jeg bruker ikke alt , føler det blir litt mye. bland godt sammen.  Dekk skålen og la salaten trekke minst 30 min førservering.

Min salat blir stående til neste dag før jeg får smakt på den.   Den er skikkelig god, og det merkes ikke at det er selleri og ikke potet som er i.  Denne skal lages flere ganger.   Er sikkert mulig å lage dressingen på bare olje og eddik og. Porsjonen jeg lagde holdt til til tre middager for meg ,  og den var like god siste dagen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Sellerirotsalat”

 1. ina - 08.07.2011 09:17

  2xIna har startet http://www.matbloggsentralen.blogspot.no
  Hvis du har lyst at din blogg skal være med, send oss en mail eller legg igjen en kommentar på bloggen!
  Velkommen!

 2. Silje - 07.03.2012 14:09

  Hei. denne salaten ser nydelig ut, men hva mener du med «kom de møre og avkjølt»? når du snakker om sellerien.

 3. Makronella - 07.03.2012 14:18

  He he stor skrivefeil der ja ….. Kok skal det være;)

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.