Steking av mange karbonader / kjøttkaker /medisterkaker

Det er en tidkrevende og kjedelig  jobb å stå og steke store porsjoner med karbonader og kjøttkaker.

Jeg har tatt frem en gammel og god måte å steke mange på en gang, uten steke-os og uten å måtte stå og passe på hele tiden.  Litt fem og tilbake blir det men jeg syns likevel det er en greit metode.  En kan fint steke kaker av en deig på 1 kg i en engang med denne metoden.

Varm opp ovnen til 250 grader

Når deigen er ferdig og stekingen skal begynne ta frem en langpanne, sør et lite lag smør i bunnen.  Jeg har ikke gjort dette på lenge og gjorde tabben med legge bakepapir i bunnen.  Ikke helt smart og gjorde at jeg måtte ha en ekstra runde med stekingen.

Droppe bakepapiret, blir ikke noe farge på kjøttkakene da.

Form kakene og legg de i langpanna inntil hverandre . Sett den så i ovnen på nederste rille.  La stå i ca 12 minutter, ta de ut og vend kakene med en stekespade og sett formen tilbake midt i ovnen denne gang .

Stek videre i 5 minutter .  Rist litt på formen stek videre i 12 minutter til rist lett på de for de tas ut av ovnen.

Dersom de ikke er ferdig nå stek de noen minutter til, hos meg har de alltid vært ferdig stekt etter denne metoden. Rør ut pannen med litt vann eller buljong og bruk kraften til saus.

Squashgryte med pølser

Denne retten oppsto som en typsik oppryddingsrett.  En slik dag da det begynner bli tomt i kjøleskapet men jeg haar bestemt for bruke opp det jeg har før jeg handler på ny. Noen grønsaker hadde jeg pluss en pakke pølser.  Vanlige wiener – eller grillpølser er jeg ikke så glad i , men pølser med litt mer smak kan jeg godt ha i huset -spesielt i sommerhalvåret når grillen er i bruk.  Coop sine pølser som selges i disse «ta tre for 69 tilbudene » er godkjente, lite karbohydrater og mange forskjellige smaker.   Følgende ingredienser ble middag denne dagen:

  • 2 små squash
  • 1 stor paprika
  • 1 bunt asparges
  • 3 pølser
  • 1 boks creme fraiche

Del squashen på langs og fjern «kjernene» i midten.  Del resten i cm tykke biter.  Del paprikaen i smale strimeler.  Pølsene og aspargesen kuttes i biter.   Stek det på svak varme til squashen er myk.  Tilsett creme fraiche til det ahr en passe cremet konsistens og smal til med urter, pepper og litt salt.

Kjempegod gryterett som nok skal gjentas.

Løvbiff

Løvbiff er noe jeg ikke har spist på mange år.  Nylig kikket jeg nærmere på en pakke i frysedisken og fant ut at dette kunne være et ok alternativ innimellom.  Lite karber og utrolig rask å lage, både i panna og på grillen.

Ha løvbiffen i frysen til den skal stekes og legg den frossen direkte i varm stekepanne.  Stek raskt på begge sider og server med ønsket tilbehør, i pitabrød eller som hamburger.

Jeg valgte ha parmesangratinerte asparges, litt tomat og agurk, en klatt aioli og foccasia til.  Raskt enkelt og ikke minst godt.

Kjøttbollegryte

Kjøttboller kan være spennede men også temmelig kjedelige.  For en tid siden kjøpte jeg en pakke kjøttboller som bare hadde 3 gram karbohydrat pr 100 gram.  Husker dessverre  ikke hvor…….

Jeg har hatt en middag av de før  og det var nå på tide å ta siste rest av pakken . Jeg hadde også en pose med soppblanding, noe paprika, purrre og en liten squash.

Soppen fikk frese til vesken var asorbert igjen før paprika, purre og tynne strimler av squash ble tilsatt.

Da squashen begynte bli myk blandet jeg inn kjøttbollene og bittelitt  fløte.  Grov pepper over det hele og la surre sammen til alt er varmt.


En rask og grei måte å bruke opp kjøttboller eller rester av kjøtt/pølse.

Cheeseburger

Sommeren er bare et minne nå, men grillsesongen er ikke over enda her i huset.  Grillen er vel det eneste av sommertingene som enda står fremme.  Flyttet så nærme verandadøren som mulig, og brukes  jevnlig så lenge det er gass igjen.

Denne gangen har jeg grillet burgere.  Jeg brukte rå frosne burgere fra tulip, disse har  2 gram karbo pr 100 gram og 17 gram fett.  En burger skal vistnok veie 1oogram (glemte veie den selv) Disse er tynne og store i diameteren når de er rå.

I tillegg har jeg :

salat blad feks hjerteblad

tomat

paprika

ost

Syltynne skiver selleri

 

Grill hamburgerne og tynne skiver med sellerirot.  Når burgeren er stekt legges en skive med ost oppå og lar det ligge til osten er smeltet.   Til mannen legger jeg en stekt hamburger oppå osten igjen slik at det ble litt mer mat men fortsatt bare en burger.  Ha evt parikaskivene også på grillen.  Bilder fra denne prosessen måtte slettes -paraply og kamera ga ikke gode nok resultat.

Legg flere salatblad på en tallerken og legg en skive med selleri oppå.

Deretter noen tomatskiver før hamburgeren og parika legges på og til slutt  dekk med salatblad på toppen.

Vil du ha sennep og ketchup kan et tynt lag smøres på den siden av burgeren som ikke har ost.

Dette var mye mer mettende enn jeg forventet det skulle være.  Mettheten holdt også utover kvelden.  Kjekt alternativ i grillsesongen – og ellers 🙂

Lun hjerteblad salat

Det er ikke altid så mye som skal til for å lage et raskt måltid.  Og godt er det for mandag er ofte en dag som det ikke er så mye igjen i kjøleskapet.  Denne mandagen var intet unntak, men fikk samlet sammen til et måltid av.

1 liten hjertebladsalat

ca 3/4 dl fløte

1-2 ss fersk revet parmesan

1 grov pølse med lite karbohydrater

Kutt pølsen i passe biter.  Jeg brukte bratwurst fra Jacob – meny sitt merke. Disse har lite karohydrater.Varm pølsen enten i mikroen eller gi et oppkok i vann.

Hjerteblad salaten kuttes i passe biter.

Kremfløten gis et oppkok og parmesan røres inn.  Dette jevner og setter smak på fløten.  Bland sammen pølse salat og fløtesausen og måltidet er klart.   Rakt og enkelt.

 

 

 

Grønnsakspudding

På min vandring gjennom mine gamle oppskrifter fant jeg en potetpudding som så litt spennede ut.   Jeg hadde en del grønnsaker liggende som måtte brukes opp og testet ut denne oppskriften med det jeg hadde.

1 blomkål

1 stk selleri

1/2 brokkoli

ca 1/4 knutekål

krydder : urter , salt pepper, muskatnøtt

fløte

pølse

3 egg

revet ost

Rens og del grønnsakene i mindre biter.  Du trenger ikke alle sortene jeg hadde, tok denne som en opprydding i kjøleskapet jeg.  Kok grønnsakene  møre i litt vann eller i fløte.  Hell av  vann og tilsett fløte dersom du kokte i vann.  La det koke noen minutter med fløten. ikke ha mer fløte i enn at den koker nesten hekt inn.    Tilsett ca 50 gram smør, krydder som muskatnøtt, pepper, salt litt urter ….. smak deg frem til det du liker.Mos det hele sammen med stavmikser.

Ha i pølsebiter (sjekke karbene i pølsen -rema 1000 har pløse med ca 1 gram karbo ) bland inn eggene og en håndfull ost ca.   Ha blandingen i en smurt form.   Jeg brukte en 2 liters brødform.

Dryss revet ost over og sett formen i ovnen .  Stek ved 200 grader i ca 40 minutter.

I orginaloppskriften skulle puddingen kunne velves ut av formen.  Det innså jeg fort ikke gikk med denne, men smaken var god og jeg kommer nok til lage dette igjen,  eneste er at neste gang vil jeg bruke en videre form slik at den ikke blir så høy, og ostelaget dekker mer av puddingen.

Kremet kjøttdeiggryte

Jeg trenger av og til rydde opp i kjøleskapet.  I det siste er det blitt til noen slike  retter da det har vært mye endringer i planer og ting har blitt liggende litt for lenge.

Inspirert av Lines tomat og kjøttdeigkos gikk jeg løs på tingene jeg hadde og fikk en rask og god middag / lunsj

Jeg brukte følgende:

1 pakke kjøttdeig

1 løk

1 rød paprika

3-4 tomater

sopp

vårløk

Krydder

fløte

Evt :  2 ss frisk revet parmesan

Stek  kjøttdeig i smør i  en gryte med litt kanter .

Hakk løk, sopp, vårløk/purre,tomater, paprika og ha dette oppi kjøttdeigen når den begynner bli stekt.

Rør det godt sammen og la det putre på middels varme til løk en og paprikaene begynner bli myk.

Ha i krydder etter ønske -jeg bruker basilikum oregano litt salt og pepper.   Tilsett litt olje og la det surre i noen minutter .  Hell på fløte og la denne koke godt sammen med resten av gryten…..  Ha i et par ss frisk revet parmesan om du ønsker -dette kan jevne fløten litt, men er ikke nødvendig.

Mettende og god rask rett som kan serveres som den er, eller med feks kokt blomkål, brokkoli, eller annet man ønsker til.

Superenkel pølseform

I de fleste hjem trengs det jevnlig skikkelig hurtige løsninger på middag

Dette er en slik superhurtig løsning, egentlig noe jeg ser jeg  har gjort i varianter før, men som spontant oppstår og er like god som om den var nøye  planlagt

Pølse

vårløk

revet ost

egg

fløte

Pølse kuttes i terninger eller skiver, vårløk i tynne ringer.  Egg, fløte og revetost piskes sammen i en bolle før vårløken og pølsen blandes inn.   Det hele helles i en smurt ildfast form og stekes til eggene er stivnet og retten har en fin farge.  Spises som den er, eller med en lett salat til. Eventuelt rømme og en liten skje salsa.  Rask, såre enkelt og godt

 

Kjøttdeig rullade

Det er ikke dumt å bla i gamle kokebøker og finne oppskriftene som en brukte for drøye 20 år siden.  Hver gang jeg har en slik runde finner jeg en ny som med små endringer blir riktig lavkarbo rett.  Denne er intet unntak

1 pakke kjøttdeig

1 egg

1/2 dl fløte

salt / pepper

1 liten løk

1 pakke bacon

persille

evt litt revet ost

Bland kjøttdeig , egg fløte og krydder.  Fukt et matpapir lett med vann og bre kjøttdeigen utover.

Finhakk bacon og løk og legg det utover kjøttdeigen.  la en liten stripe i ene enden være bar for fyll.  Dryss evt revet ost over, jeg hadde bare en liten rest i denne gangen så ble ikke så mye, ha opg finhakket persille eller annen ønsket krydderurt på.  Rull sammen og legg i ildfast smurt form.

Stekes midt i ovn 175 grader ca 1 time.  Ha noen klatter med smør oppå

Server med kokte grønsaker, litt smør eller creme fraiche .

Kalde rester er godt som lunsj dagen etter.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →