Fantastisk konfekt

Det går fort i svingene når jeg først henger meg på noe.  Cocosaen jeg kjøpte forleden er brukt i flere sammenheng -steking, i smoothies av sønnen (han har motsatt mål enn moren da mht vekt.   Og jeg har laget kaffekosen til Lena Beatrice i tredobbel størrelse, med litt kaffe etter tips fra henne på chatten hennes. fikk fine biter som ligger i en liten boks i kjøleskapet og slett ikke smaker dumt.

Jeg kjøpte den uten smak sist så idag var jeg tilbake og kjøpte extra virgin -cocosa med kokos smak.  I brosjyren jeg fikk sist var det en veldig fristende oppskrift og den er prøvet ut.

Konfekt

250 gr cocosa Extra Virgin
250 gr sjokolade 50 – 70%

Hakkede nøtter eller mandler

Jeg kjøpte cloetta mørk sjokolade 72% kakao og hadde hasselnøtter.

 

Cocosaen settes i varmt vann slik den blir flytende og sjokoladen smeltes i vannbad.  Bland så disse to godt.
Hakk nøtter eller mandler og legg de i muffins former eller annen  form -Jeg valgte en liten glassform som jeg kledde med matpapir.

 

 

Hell sjokolade /cocosa blandingen over og sett kaldt til det stivner .

 

Ventetiden på at denne skulle bli ferdig var utrolig lang –  men omsider kunne jeg ta formen ut og begynne kutte opp.  Deler i små ruter på ca 2×2 cm og legger i en boks med matpapir mellom – og de MÅ oppbevares i kjøleskap eller frys – de smelter fort i romtemperatur, men smaken er utrolig god.  Det sto ikke oppført mengden nøtter og jeg tok ca 100 gram -halve posen -neste gang går hele posen i.  En kan sikkert bytte ut 100 gram av sjokoladen med lys sjokolade og -cloetta har vel en lys en og tror jeg.  Jeg tenker og litt forskjellige nøtte-typer – salte peanøtter feks  ………. mmm variasjonene er mange her.

 

Disse blir nok greie til ettermiddagskaffen ( formiddags, morgen …….)  fremover. Mektig smak så det går nok ikke så mange om gangen men utrolig gode etter min smak.   Kokos smaken er mye mindre fremtredende enn jeg hadde forventet.

Under oppskriften i heftet står følgende :
» Denne deilige konfekten er full av sunne fettsyrer, proteiner og antioksidanter og inneholder minimalt med karbohydrater. »  Og det er vel akkurat slik vi liker det 😉

Utfordring fra Line

 I bloggen til Line sto følgende innlegg i går : 

Tar du Utfordringen – 12 uker til et sunnere og sprekere deg og meg

Vet det har vært stille her i det siste, men det skjer ting bak kulissene som det heter. Bloggen skal flytte 1 mai går igjennom en renovasjon i forbindelse med det, samt litt andre prosjekter på gang. Det kommer mer om alt dette etterhvert.

Ene prosjektet jeg jobber med er «Tar du Utfordringen«

Det går over 12 uker, da det er 12 uker til jeg skal til Norge. 12 uker er og ofte lengden sånne «Transformation» utfordringer går, så da tenkte jeg at det passet med 12 uker.

Det utfordringen går ut på er at man skal sette av en tidsperiode hvor man skal jobbe mot forskjellige mål.

Hva som helst kan være dine mål, her er et par forslag

Det er mange ting man kan velge mellom. Og selv om denne bloggen er mest om LCHF så betyr det ikke at man må spise slik for å bli med.

Jeg vet at 12 uker fra denne uka ender opp i midten av juli. Og har man ferie tidligere enn det, så velg et mindre antall uker. Kanskje du velger 8 eller 10 uker, men bind deg til de ukene du velger.

La oss slå oss sammen å motivere hverandre, støtte og heie. La oss vise at går man inn for det så kan man klare de målene man har satt seg.


Jeg har hevet meg på utfordringen med et mål som passer for meg – er du med skriver du en kommentar i Lines blogg

Fylt svinerullade

Denne uken har de svin ytrefilet på tilbud i en av butikkene her, og jeg kjøpte et fint stykke,  Tenkte jeg skulle fylle det m ost og surre bacon rundt, men så kom jeg på at det er da andre spennende ting man kan prøve ut.  Dermed endte jeg opp med Ytrefileten -som er like fin som indrefileten er  på svin- og adskillig mer mat på.  Pesto, soltørkede tomater (fant ikke noe karbo innhold på de -noen som vet ?)  og fetaost, samt bacon

 

Svinefileten kuttet  jeg på midten -og skar såpass gjennom at den kunne brettes ut som en stor flate.  Så fikk den et godt strøk med pesto, strimler med soltørket tomat (brukte marinert)  og biter med fetaost.

 

Opprinnelig tenkte jeg bare lage en lomme, hadde jeg tenkt meg om til rulade før jeg begynte ville jeg skåret nesten gjennom en tredjedel av bredden og så snudd den og gjort det samme  på andre siden -dermed fått en større og tynnere flate, men mye skjer på impuls så lett være etterpåklok

 

 

Til slutt fikk den et lag med bacon skiver rundt og i stekepanna for bruning.  Prøvde meg med coosaoljen jeg kjøpte i går til steke i og det gikk helt fint.

 

 

Etter bruning ble det en tur i ovnen -litt usikker på grader og tid men satset på 175 grader – satte i et steketermometer stilt inn på 65 grader. Da temperaturen var oppnådd lot jeg formen stå og hvile -dekket med folie, og stilte termometeret opp til 72 grader.
Steketiden ble ca 45 min og hviletiden : ca 15
Oppdaget at cocosa oser veldig når den kommer i stekeovnen -Helte fettet fra stekepannen over i formen. Måtte en rask gjennomtrekk til for få klar luft igjen

Men maten ble nydelig – perfekt stekt kjøtt og nydelige smaker

 

Og jeg kan og fortelle at tynne skiver kald smaker utmerket og -hadde nettopp en liten bit som kveldskos

 

Cocosa …………

Idag har jeg vært og kjøpt cocosa – null peiling på hva jeg skal bruke det til, men fått råd å skaffe meg det.  I helsekost butikken fikk jeg råd at det var lurt å begynne med den med nøytral smak.  Fikk med en brosjyre med noen oppskrifter og der var et par ting som skal testes.

Men som vanlig med noe nytt var jeg på desperat jakt hva kan jeg bruke den til -hva har jeg som jeg kan bruke sammen med cocosa’en…………. svaret fant jeg hos  Lena Beatrice

Av denne porsjonen hennes fikk jeg tre små kjeks eller biter i bunnen av muffins former – inn i kjøleskapet på kaldeste sted.  Mitt ferdige resultat så slik ut -og var slett ikke dumt, hadde noen gram mindre kakao.  Kjekt å vite at jeg iallefall har en ting jeg kan bruke cocosaen til 😉

For et liv :)

Jeg har mange forsøk på slanking bak meg, pulver, ensporete kurer , harde kurer, halvhjertede kurer, vektklubben ……. Felles for de alle er at de har vært kipe, talt kalorier og styrt unna alt som heter fett og om jeg har gått ned har jeg gått opp igjen like fort -og ofte  fått med bonus på oppgangen også.  Lavkarbo hadde jeg hørt om men bare kontant avvist -leve UTEN brød og pasta  – nope overhodet ikke aktuelt !!

Men ting endrer seg – jeg kom til et punkt der jeg slet så pass både med både vekten og med magen, at jeg fant ut «Okei det går an å prøve » man kan jo alltid gå tilbake, dette var i slutten av september 2009………… Men det skjer nok ikke – jeg har aldri gått lett ned i vekt, og tålt lite utskeielser – så begynner lavkarbo livet -og kiloene forsvinner sakte men sikkert.  Jeg leser og jeg finner mye interessant.  Jeg begynner å blogge, ikke fordi jeg tror jeg er noe mester, men fordi jeg selv syns det er topp å finne enkle lette oppskrifter med ingredienser som finnes overalt – og mange ganger er det jo bare komme på ideen og hvordan eller hva en kan gjøre med råvarene en har tilgjengelig, samtidig hjelper det meg og min vei til min nye livsstil.

Når jeg tenker på tidligere forsøk på vektnedgang – frokost bestående av grapefrukt og et knekkebrød som en skulle tro var laget av finer,  vann eller skummet melk ristet sammen med noe pulver.  Vektklubben sine lettvarianter – magert er stikkord  og plenty med brød -fikk meg ned 7 og opp 4 mao totalt ned  3 kilo på like mange år ………

Vel, dagens frokost er mye sprekere enn noen av de tidligere  – en ting er den er god, men den gir meg og litt følelse av luksus, metthet følelse og tilfredsstillelse – er det rart en en ikke føler noen store dramatiske savn og tallet på vekten i dag viser straks  12 kilo ned -15kg  om jeg tar med vektklubbnedgangen

I dag var det pannekake som sto på frokost menyen.

 

Ikke ofte en spiser slik mat,  med smør,  fet ost og fårepølse med majones og likevel går ned i vekt – med mindre en lever på LCHF og det akter jeg fortsette med.

Fiskeform med kokosmelk

Da jeg var og handlet i dag passerte jeg fiskedisken i butikken og der lå de fineste fiskefileter og fristet, så jeg fikk med meg en fin torskefilet og tenkte denne kunne bli til fiske-formen i  lchf-bloggen , Vel hjemme oppdager jeg at det var ikke mye av det som var i den retten som nå var på mitt kjøkken annet fisk og en boks med reker og en halv avokado.
Dermed må planer endres.  En ildfast form smøres, fisken legges i og krydres med cemo fiske-krydder – min favoritt.

 

Deretter et solid dryss med purre , brokkoli rød paprika -og den halve avokadoen.  Boksen med reker får og plass – eneste osten jeg har er gouda i skiver -denne skjærer jeg i strimler og strør over formen.

 

Så tar jeg frem noe jeg aldri noensinne har brukt , men kjøpt inn nå takket være  Line ,  en boks med kokosmelk og heller over (200 ml ) – dristig !! Null kjennskap til den annet enn det jeg har lest.   Plasserer formen i ovnen på 225 grader og venter spent.

 

 

Etter 25 min er det hele ferdig.

Kokosmelken jeg synes det var lite av er helt anderledes enn jeg forventet i konsistens -den er tynn , men kjempegod og setter en litt annen og spennende smak på fisken.  Slett ikke dumt og skal definitivt prøves igjen – og kokosmelk skal testes ut i andre retter også

 

Hjemmelaget IS

Jeg lette etter en gammel oppskrift på en iskake for leden da jeg kom på ideen -hva med lage sin egen is – jeg har brukt noen kvelder se på ulvene hive innpå en to-liter og tenkte det kunne jo være greit å ha mulighet for en is jeg og kan ha.  Riktignok er der vel noen lett-iser å få kjøpt, men jeg kan ikke si jeg har prøvd de ut eller sjekket innhold av karbohydrater i noen av de, men hvorfor ikke bare teste ut sin egen variant.  Jeg har brukt to forskjellige metoder og skal komme med min mening om begge.  Jeg har og regnet ut karbohydrat innholdet i isen for være sikker på at jeg ikke lurer meg selv.

IS med hasselnøtter og sjokolade

3 egg
1,5 ss splenda
3 dl kremfløte

2 ruter premium dark 85% – hakket
25 gr hasselnøtter – hakket

 

premium pistasj på bildet , men brukte 85%

Pisk eggedosis av egg og splenda, og pisk krem , bland disse to sammen og tilsett sjokolade og nøtter.

 

Bland inn og ha det i en passende boks, før det settes i frysen.  sjokoladen -og særlig nøttene var litt tunge så dalte en del til bunns . Fikk 9 dl is av denne.

 

Jeg har regnet litt på karbohydratene her hele denne  har 14 gr karbohydrater -og burde holde til noen porsjoner

IS med bringebær

Den andre isen har en litt annen fremgangsmåte, og jeg har brukt frosne bringebær som smakstilsetting

3 egg
1,5 ss splenda
3 dl kremfløte

150 gr frosne bringebær

Pisk krem
Skille eggeplomme og hvite .  Pisk  eggedosis av eggeplommene og splenda og stivpisk eggehvitene.
Bland krem og eggedosis og deretter blandes eggehvitene inn i kremblandingen

 

Krem og eggedosis

Bringebærene løftes forsiktig inn i blandingen.  Jeg hadde frosne bær og bladet de inn frossen. mulig det hadde vært bedre å tine de, men det får isåfall forsøkes en annen gang .

 

Det ble litt mer volum av denne isen så her ble drøye 11 dl is
Karbohydrat innhold i denne er 18,7gr og det er bærene som trekker opp

Begge isene blir veldig harde og krystallisert men når de får tine litt er de ok.  Kunne nok klart meg uten såpass med krystaller men det sies det blir mindre om en  rører litt i isen etter en liten time i frysen -det tenkte ikke jeg på.  Begge isene trenger litt tid på benken før det er mulig å få noe ut av boksen – den med sjokoladen lengre enn isen med bær. litt upraktisk når man bare vil ha en liten porsjon.
Isen med stivpiskete eggehviter  er lettere i smaken og friskere syns jeg – kan være en kombinasjon av bærene og det at den er litt luftigere pga eggehvitene. Litt mye smak av egg – tror jeg vil redusere med et egg neste gang.

Fiskepakke -på grillen

En populær sommer middag her i huset er fiske-pakkene jeg lager og har på grillen.  Hver person får sin egen pakke og innholdet kan dermed tilpasses den enkelte.  Denne gangen var det bare to som skulle spise hjemme og utgangspunktet for middagen er

2 stk laks (jeg bruker mye de frosne laksefiletene som henger sammen 4 stk )
1 stk torsk
brokkoli
paprika
purre
potet (ikke til meg )
og fiske-krydder (jeg foretrekker cemo krydder)

 

Starter med poteter til den som skal ha det -kutter i terninger og legger på en bake-papirbit i folie, dermed brenner ikke maten seg fast i folien.  Neste er brokkolien – pleier dele i buketter og dele disse igjen i to -deretter purre og  paprika.  En kan egentlig ha hva en vil i pakkene, veldig greit da ungene var yngre og en ville ha gulrot en annen brokkoli, tredje begge deler osv

 

med potet for de som ønsker det
eller uten potet

 

Helt på toppen fisken, krydderet og en klatt med smør.

 

 

Lukker pakkene og så på grillen – ta en snik-titt inni pakken etter 15 min ca – greit å ha noe å stikke i feks potetene om de  er ferdig.  Pakkene skal ikke snus -de skal ligge på samme side hele tiden.  Disse var helt ferdig på 20 min.

 

 

Kan serveres rett fra pakken eller en kan skli bakepapiret over på en tallerken og der etter dra det vekk.  Serveres med  rømme eller creme fraiche.Dissen pakkene er lett stekte og også greie å ta med på tur – det er mange avslutninger utover våren, og hos oss var det populært å ha med en slik pakke isteden for de vanlige pølsene.  Heldigvis ar jeg hatt barn som stort sett har vært glad i fisk – og tilberedt slik smaker den ekstra godt.

Kjedelig middag ……….

I dag hadde jeg planer om nok en grei grillmiddag, men så må mannen jobbe, ene  sønnen hadde laget seg noe mat og skulle avgårde og jobbe med skolearbeid og andre -vel han skulle heller ikke ha mat eller komme hjem. Så der står jeg da -dagens middag utsettes til i morgen, jeg tar en titt i kjøleskapet og ser at to karbonader har overlevd der – fisker frem en brødbit av solsikkekjerne brødet varmer karbonaden og knipser et bilde av «hamburgeren » min FØR jeg får på litt paprika og tomat – og med det bildet takket kamerabatteriet for seg og krever lading  ……… så det hele ser fargeløst og tragisk ut 😉

 

 

For sikkerhetskyld lagde jeg to stykk -det ble for mye, tross alt jeg skulle jo ha plass til litt gele og fromasj også –  Den skålen ble nytt i ettermiddagssolen på verandaen sammen med en kopp kaffe.  Er igrunnen ikke så dumt å være hjemme alene likevel – Livet er ikke så dumt !

Ha en fortryllende ettermiddag og kveld alle dere der ute 🙂

Gele og fromasj – andre og endelige forsøk

Når jeg først har satt meg i hodet at jeg skal finne den perfekte oppskrift skjer det enten nesten med en gang eller det blir liksom ikke helt noe av.  Med geleen og fromasjen kom forsøk nummer  to fort.  Jeg oppdaget en ting dagen etter jeg hadde laget de at  både geleen og fromasjen fastere men men kanskje ikke elt perfekt enda -dog geleen bedre enn fromasjen  -kan ha en sammenheng med at jeg hadde puttet de i svaledelen av kjøleskapet ? At de dermed trengte litt lenger tid …………
Uansett hele produksjonen ble spist opp samme dag to av en av de håpefulle -han mente jo det ikke var rare boksen så det ble en liten porsjon -i hans øyne 😉

Utifra dag to erfaringene ble oppskriften endret til

Gele

14 plater gelatin
3 dl fun light (for litt mer smak)
7 dl vann

Bløt gelatin opp i kaldt vann -ferdig oppbløtt gelatin løses opp i 1/2 dl varmt(koke-pkt)  vann -røre godt til alt er oppløst, og blande i saften
Hell alt unntatt  2 dl( til fromasj ) i porsjonskåler eller ønsket skål /boks

Fromasj
Bløt opp 2 gelatinplater og løs de i minst mulig varmt (koke-pkt )
3 dl kremfløte
2 dl av saften fra geleen

Pisk stiv krem – ha oppløst gelatin i saften (disse to platene blir i tillegg til de som ble blandet i til geleen ) og blad det forsiktig i kremen mens det røres godt
Hell i form og la stå over natten i kjøleskap

 

perfekt konsistens

 

Av denne porsjonen fikk jeg en form på 9 dl

Hele porsjonen med fromasj gir 8, 7 karbohydrater, porsjonsformene mine er på 1,5 dl noe jeg syns er en passe porsjon – med det som utgangspunkt blir det ikke mer enn ca 1,5 gr karbohydrat pr porsjon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →