Jordskokk salat

For en tid siden lagde Frida «potetsalat» men med sellerirot.  Jeg hev meg rundt og prøvde hennes oppskrift som var veldig god.   Samtidig fikk jeg en ide jeg ville prøve ut, og det var å lage min favoritt potetsalat der jeg byttet potetene med jordskokk.

Dette har jeg nå prøvd ut, og det blir nok noe som kommer til lages flere ganger gjennom grillsesongen.   Jordskokken oppfører seg litt anderledes enn potene i det de ikke trekker til seg så mye at fukten i dressingen, men det funker og den holder seg flere dager i kjøleskapet.   Jeg har hatt en rest liggende gjennom hele pinsen nå og den er like god

Skrell jordskokkene, og del de i passende terninger.  Jeg bruker 4 litt store jordsskokker.

Til dressingen bruker jeg  rømme og majones.  Jeg brukte  et beger rømme og nesten en pose majones. Dette blandes sammen og nykvernet pepper og sitronsaft tilsettes.  Jeg presser saft ut av en sitron før jeg er fornøyd med smaken.  Jeg har ikke laget denne siden jeg startet lavkarbolivet og da var det jo lettproduktene som regjerte.  Lettrømme har en litt friskere og syrligere smak føler jeg enn seterrømmen så jeg følte jeg måtte ha mer sitron i enn vanlig.   Tilslutt blander jeg inn finhakket vårløk.   Har 3-4 stykker i en porsjon som denne.

Når jordskokken er myk, sil av vannet og la avkjøle før den blandes i rømmeblandingen.   Jeg blander rømme i jordskokken slik at salaten ikke skal få for mye dressing , men jeg finner ut at menden passer fint sammen.

Jordskokksalaten bør trekke minst 30 minutter før servering.  Den faller i smak hos alle som smaker på den her, minner om den vanlige potetsalaten bare med en bitteliten vri på jordskokkens evne til trekke til seg dressingen.  Vanlig potetsalat av denne varianten blir ofte tørr om den står et par dager så det er faktisk ingen ulempe slik jeg ser det.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Jordskokk salat”

  1. hannem - 14.06.2011 19:44

    Dette kan jeg også tenke meg å prøve ut. Har brukt å lage potetsalat med olje, hvitløk, purre og kapers. Det skal prøves med jordskokk, og/eller sellerirot, hver for seg. Håper grillværet nordpå fortsetter, slik at jeg får testa det ut. 🙂

  2. Hanne - 24.06.2011 17:53

    Hvor får man kjøpe Jordskokker?

  3. Makronella - 24.06.2011 17:56

    Her jeg bor har de jordskokk på litt større matvarebutikker som Meny og Ultra samt innvandrerbutikker

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.