Blåskjell med paprika, vårløk og koriander.

Det dukker stadig opp nye tilsetninger når jeg damper blåskjell.  Denne gangen bruktejeg hvitvin, noe som er svært skjelden jeg gjør.  Sammen med vinen hadde jeg godt med frisk koriander, paprika vårløk og hvitløk.

Blåskjellene må vaskes og renses.  skjegg fjernes og skjell som ikke lukker seg eller er knust må også taes bort.  Ha de rengjorte blåskjellene i gryten med vin og tilsettinger når dette har kokt opp.  rør rundt og legg på lokk.  La koke i 4-5 minutter for lokket tas av, det røres rundt forsiktig og veske helles av.  Server med godt brød  . Evt sammen med  reker, scampi eller andre skalldyr

Gresk moussaka (på lavkrabovis)

Moussaka er grekernes svar på lasagne.  Pastaen er byttet ut med squash, noe som passer oss pån lavkarbo rimelig greit.  Det er en tradisjonell  gresk rett med lammekjøtt og aubergin.  Kanel er også en viktig ingrediens. Det sies at det er like mange måter å lage den på som det er kjøkken i Hellas……. noe som vel er tilfelle med de fleste retter, uansett opprinnelse 😉

Til 4 porsjoner :

Kjøttsaus

Saus

Litt ost og parmesan til topping i formen.

Skjær aubergine i 1/2 cm tykke skiver.

Stek de på begge sider  i smør eller olje i en varm stekepanne til de har god farge.  Legg de deretter over på et tørkepapir.

Finhakk løk, hvitløk og bladpersille.  La det steke i godt med smør litt før lammekjøttdeigen tilsettes.

Stek til den har fin farge.  hell på kraften, tomatene, kanel og frisk basilikum.  Bland det hele sammen og la det surre på svak varme i 35-40 minutter.

Lag saus av føte og youghurt.  Varm det opp under omrøring.  Ha i revet ost, parmesan og krydder.

Pisk sammen eggene og hell det forsiktig i sausen under omrøring.

Legg aubergine og kjøttsaus lagvis i en ildfast form.

Hell sausen over det hele tilslutt og legg et lag med ost over.

Stek på 225 grader i ca 30 minutter.

Server med en enkelt salat.  Jeg valgte en tomat salat med rødløk, oliven og fetaost.

Skikkelig god rett. Dufter fantastisk under stekingen.  Knallsuksess her og absolutt noe som kommer til lages igjen.

Saftige frokostrundstykker med mer proteiner

 

Etter en tid der jeg har gjort alt «riktig » med kosten men likevel med dårlige resultat på vekten begynte jeg bruke dagboken på diett.no aktivt en periode.  Det jeg oppdaget der var at proteininntaket mitt var temmelig lavt.  Det er lett å miste fokus etterhvert på at sammensettingen av kosten blir riktig og bare fokusere på karbohydratene skal være riktig. Dette har jeg nå prøvd å endre og holder et godt øye med hva jeg får i meg av proteiner også.

Jeg har innimellom laget frokostrundstykker men har nå endret litt på oppskriften slik at de inneholder litt mer proteiner enn tidligere, det er også  færre ingresienser og derfor raskere å røre sammen.  Hvert rundstykke inneholder 1,2 gram karbohydrater og 17,2 gram proteiner mot 1 gram karb og 13 gram protein på den andre oppskriften.

Fin mal linfrøene.  Bland egg og cottage cheese og kjør de sammen med en stavmikser eller foodprosessor som glatter ut cottagecheesen.  Bland sammen de andre ingrediensene og rør sammen alt.  Dette blir en relativt løs røre.  Jeg fordeler den i  muffinsform -panne av silikon.  Det blir 6 stk av denne porsjonen.

Stek midt i ovn ved 180 -200 ° i 10 -15 minutter.

Kjempegode og saftige rundstykker.  De er også fine  å fryse.  Dersom du ikke skal fryse de pakk de i et kjøkkenhåndkle istedenfor legge de i plast.  Det er mye fuktighet i lavkarbo brød så de mugner fortere i plast.

Pavlova med bær- fin 17 mai kake

Det nærmer seg 17 mai og da skal man gjerne ha kake.  Denne gangen har jeg prøvd meg på en pavlova,  En kake oppkalt etter den russiske ballet danseren Anna Pavlova.  Kakebunnen er en enkel marengs, noe som krever sukker …… Jeg har prøvebakt både med  sukrin melis og med tagatesse. .  Varianten med tagatesse ble fort veldig brun og den ble og veldig tynn.  Varianten med sukrin melis ble høyere, sprø og lysere, men stekingen må passes nøye -det kan fort bli litt brent. Jeg bruker  lite sukrin for unngå den typiske sukrin smaken. Ha bakepapir på platen og bruk en kakeform på 22-24 cm og tegn opp en sirkel.

Pisk eggehviter stive, tilsett sukrinmelis og fortsett å piske til det er godt blandet.  Ha i eddik og jbk og bland godt.  Ha massen ut på et bakepapiret og tilpass det til sirkelen.

Stek kaken nede i ovnen på 125 grader.  I min ovn gir jeg den 20- 25 min før jeg åpner døren på gløtt og lar den tørke videre i 20 min til. Dette for at kaken skal bli stiv.  Utsiden skal være stiv inni skal den være myk.

Bunnen kan lages flere dager i forveien, oppbevar den tørt med bakepapir rundt.   Like før servering pyntes bunnen med krem og bær.

Med blåbær bringebær og jordbær blir det en skikkelig 17 mai kake.  Pynt gjerne med et par blader med sitronmelisse eller mynte også, noe jeg ikke hadde denne gangen.

 

Avokado med reker og aioli

Avokado med reker er utrolig godt.  Det kan serveres som en egen liten rett eller som forrett.   Bruker en det som forrett ville jeg brukt litt mindre reker enn ved egen rett.  Dumt spise seg mett på forretten 😉

En kan bruke reker i lake, men ferske reker er best.  Bruker du de i lake er det viktig at all laken får rent godt av.

Begynn med dele en avokado i to og fjerne stenen.  Jeg velger å lage fordypningen etter stenen litt større, dette gjløres enkelt med en te-skje.

Avokadokjøttet som fjernes hakkes opp og brukes senere.  Gni flaten på avokadoen med en sitron bit, dette for at den ikke skal bli brun.  Kvern litt pepper over og drypp på  noen dråper av en god olje.

Legg de rensede reken tett i tett nedi fordypningen.

Etter første laget legges avokadokjøttet som en skrapte ut og nytt lag reker oppå.

Over rekene ha en skje aioli og noen kvaster med urter.  Jeg hadde bare gressløk og persille og det passet greit til.

 

 

Lun asparges salat

Asparges er en stor favoritt hos meg og jeg er stadig på jakt etter nye måter å bruke den.  Denne gangen har jeg puttet biter av asparges i en liten aluminiumsform sammen med cherrytomater, samt et lite dryss med pepper.

Lokk på formen og deretter på grillen sammen med sommerkotelettene som også sto på menyen.  La formen med grønnsakene ligge der varmen ikke er så sterk.

Når kjøttet er ferdig er også grønsakene ferdig.  Tomatene har falt godt sammen og aspargesen er mør og fin.

Legg et par skjeer med asparges og tomat oppå valgfri grønn salat, jeg har brukt babyleaf salat,  og server det sammen  med kjøttet.  En skje med creme fraiche og en rask og god middag er klar.

Friske bær med eggedosis krem

Inspirert av alle bærene som er å få kjøpt om dagen oppsto denne lille desserten. Utrolig enkel og  skikelig  gode smaker av sommer og sol.

Del de største bærene og bland alle sammen

Pisk eggedosis av egg og tagatesse

Pisk fløten og vaniljen til krem.  Bland sammen eggedosis og kremen og server sammen med bærene.

Enkelt og utrolig godt.

 

 

 

Fetakrem

Jeg har brukt fetakrem som tilbehør til både grillmat, tapas og andre småretter.  Jeg ser at jeg aldri har lagt det ut som en egen oppskrift så det kommer her.

Del stykket med fetaost og mos det sammen med creme fraiche til det er en smidig og klumfri kremet masse.

Smak det til med sambal oelek eller de krydderurtene du måtte ønske å bruke.

Kremen skal være litt fast, men ønsker en den mer flytende kan litt mer creme fraiche tilsettes .  Supert  tilbehør nå i grillsesongen.

Luksus- kake

Denne kaken er en blanding av forskjellige oppskrifter, opprinnelig var det bare masse masse sjokolade i men jeg hadde ikke så mye mørk sjokolade i hus så jeg improviserte litt.

 

Bunn:

Fyll

4 dl  fløte

50 gram sjokolade

evt bær til pynt

Smelt sjokoladen og mal mandlene.

 

Ha 3 eggeplommer og et helt egg i en bolle sammen med tagatessen og pisk eggedosis  av dette.  Stivpisk de 3 eggehvitene som er til overs.  Bland sjokolade og mandlene i eggedosisen.  Vend inn eggehvitene, begynn med litt under  halve mengden og bland det godt sammen med sjokolade blandingen.  vend resten forsiktig inn og hell røren i en smurt og bakepapirkledd form på 24 cm.

Stek i ca 20 min på 180 °  Avkjøl

Smelt 50 gram sjokolade (70% ) Avkjøl. Pisk fløte til krem og bland inn den smeltede sjokoladen.

Ha det hele over kaken.

Pynt evt med bringebær eller jordbær.

Slett ingen dum kake, blir nok prøvd igjen denne.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...