Frokost muffins / rundstykker

Jeg fikk et tips av Reidun, på facebooksiden min, om frokost muffins som var veldig gode.  Hun postet oppskriften i en kommentar der og fortalte at den hadde vært vist på Wenches kjøkken i God morgen Norge .

Jeg kom på denne oppskriftensent søndag kveld da jeg begynte tenke på morgensdagens matpakke og fant ut jeg ville prøve disse.

Jeg manglet spinaten som skulle være i,  kunne selvfølgelig ha brukt urter, men som sagt var det  sene kvelden da jeg begynte dette så jeg droppet det.  Jeg brukte en blanding av gouda og mozarella ost -det hadde jeg ferdig revet, men jeg har en litt skarp ost som jeg og har lyst å prøve i de ved senere anledning.

Oppskriften Reidun postet er som følger :

3 egg
25 g mandelmel
50 g solsikkekjerner
25 g linfrø
100 g revet gulost, ridderost eller fetaost og fersk spinat
1 ts bakepulver
50 g smør
Pisk eggene lett. Smelt smør. Mal mandler, solsokkekjerner og linfrø til mel, og riv osten.

 

 

Bland alt sammen til en tykk røre og fyll i muffinsformer.

 

 

 

Stekes på 180 grader midt i ovnen i 15 minutter.
Variasjoner: ha bacon, kalkun/kylling og urter i røren. En sterk ost kan også gi muffinsene en liten sving.

Jeg stekte de i muffins brettet jeg har av silikon og fikk 5 muffins i god størrelse av røren, de kunne nok vært mindre og dermed fått flere, men samtidig er det greit å ha litt å plassere pålegget på også.  For jeg har delt de og brukt de som rundstykker.

Som jeg har sagt tidligere pleier jeg male opp større mengder med mandler solsikkerkjerner og linfrø og oppbevare disse i bokser i skapet.   Siden alt allerede er ferdig malt var dette utrolig fort og enkelt å røre sammen.

Siden mine muffins ble såpass store måtte jeg legge til 5 -6 minutter på steketiden.

Kjempegode muffins eller rundstykker om en vil  er kjempefine å ha pålegg på.  Skal eksperimentere litt med disse , langt fra siste gang denne oppskriften er fremme.

Sommerlig agurk salat fra Jamie Oliver

En kveld jeg satt og bladde gjennom tv kanalene kom jeg forbi et program med Jamie Oliver.  jeg har sansen for programmene hans og ble sittende å se på det.  Morsomt at han akkurat da begynte å  lage noe jeg har trålet nett og kokebøker etter oppskrift på så jeg fikk fort satt programmet på opptak slik at jeg kunne sjekke fremgangsmåten hans når jeg engang kommer så langt.

Da jeg begynte på middaegen denne ene dagen kom jeg til tenke på en agurksalat  han lagde i samme program, det var som bestilt til dagens meny.

Jamie brukte :

Agurk

oliven

1 stk marinert paprika

sitronsaft

pepper

persille

god olivenolje

Skrell agurken og del den i biter -trenger ikke være jevne og fine.

Jeg hadde ikke slik paprika som han brukte men penslet et stykke fersk paprika med olje og lot det steke på grillen.  Delte deretter opp i mindre skiver og blandet i agurken.  Noen grønne oliven, han mente sorte ville gi finest kontraster, men som han hadde jeg kun grønne. Noen kvaster med persille blandes inn i salaten.

Deretter presset en sitronsaft over det hele, krydre med pepper og blande inn god olivenolje.   Jeg valgte her å bruke den med sitron i.

La det hele trekke 10 -15 minutter før servering. Trekketiden brukte jeg til grille litt tykke gode ørret skiver

Fisk, agurksalaten  og  tzatziki eller rømme om en foretrekker det, og en sommerlig og  god middag er klar.

Parmesangratinerte asparges

Jeg er stadig på jakt etter nye oppskrifter og måter å tilberede asparges på.  Denne har jeg prøvet meg  frem til etter tips fra en som  fått det servert på en større  buffet i utlandet og skrøt noe veldig.

Asparges knekkes og legges i en smurt ildfast form.  Jeg bruker en form som gjør at aspargesen må ligge i flere lag.  Mellom lagene drysset litt salt og pepper og et lite lag med revet parmesan og et tynt dryss med revet norvegia eller lignende ost , bruk fersk nyrevet.  Når alle aspargesene er plassert dekkes det hele med et godt lag  revet parmesan.  Jeg heller og på et par måleskjeer med fløte.

Settes i ovenen ved 225 grader i 20 -25 minutter eller til osten er smeltet ob blitt gylden og sapargesen passe myk.

Fantastisk smak ! Denne skal definitivt lages flere ganger.  Passer som forrett, tilbehør eller bare som en egen liten rett om en vil.

Middelhavs torsk – på grillen

Jeg har ofte laget fiskepakker til ha på grillen om sommeren, med stor suksess hos både stor og små.

Jeg er stadig på jakt etter nye smaker og måter å smakstilsette fisken og denne gang har jeg hentet inspirasjon fra Arla.

Jeg vil lage det hele som en fiskepakke til å ha på grillen, og jeg deler folie i passe stykker pluss legger et stykke bakepapir oppå folien.  Dette gjør at fisken ikke fester seg i folien og er mye lettere å få over på tallerken etterpå.

Ingredienser:

Fiskefilet i passe størrelser

Tomat uten innmat – i biter

frisk basilikum

vårløk

fetaosti olje

Tomater, basilikum, vårløk og fetaost med litt olje blandes i en bolle.

 

 

Fisken legges på bakepairet og krydres med salt og pepper.  Tomat og fetablandingen legges oppå.

 

 

Pakken lukkes og legges på grillen med middels varme.  Etter ca 10 -15 min åpnes pakken forsiktig for å se om fisken er ferdig.   Ser fisken ut som den trenger lengre tid lukke pakken og la det ligge litt til.

Når fisken er ferdig legges den forsiktig over på en tallerken, bare å la den skli over fra bakepapiret.  Server med brokkoli og grillet asparges.

 

 

 

Lavkarboseminar på lille måne forlag

For en tid tilbake ble jeg invitert på et lavkarboseminar med Andreas Eenfeldt på Lille Måne forlag.  Jeg har i det lengste håpet at jeg skulle få det til, men har innsett at det blir for vanskelig,  jeg rekker rett og slett ikke frem i tide.  Det hadde vært så utrolig spennede å vært der.  Jeg får sørge for å ta opp God morgen Norge der han skal være gjest i dag vistnok, mager trøst men ………

Til dere andre som skal der lykke til og kos dere , skal tenke på dere mens jeg i kveld ser god morgen norge  og videoklippene som ligger på lille måne sine sider.

Nå haster jeg videre på jobb – Ha en strålende dag alle sammen

Nøttesjokolade

Jeg har en favorittsjokolade (som heldigvis ikke er å få tak i her i staden )  Det er mørk ritter sport sjokolade med hele nøtter …….. farlig god!!

For en tid tilbake hadde jeg noen dager jeg bare hadde såååå lyst på sjokolade -så jeg kjøpte en 86 %  sjokolade, men den var liksom ikke så fristende likevel.  Fant etterhvert ut at jeg skulle ta sjokoladen å smelte den,  hadde ogsa i 1 t-skje cocosa, bare for å øke fettmengden.   I muffinsformer av silikon la jeg noen hele hasselnøtter og helte den smeltede sjokoladeblandingen over. Jeg syns huske jeg fikk nok til 3 (dumt ikke kladde innlegget med en gang )   Satte formene deretter i frysen for stivning.

Litt store stykker for spises i ett , selv om jeg glatt kunne klart det 😉  Delte de i to og hadde dermed en liten og tilfredstillende kaffekos.  Neste gang vil jeg prøve med konfektformer, ha i en nøtt og litt sjokolade.

Pizza – igjen…… alt kan grilles !

Da jeg postet pizza forsøk 3 fikk jeg kommentarer fra flere som hadde fått deigen for klissete og mente mengden fiberhusk måtte dobles.  Jeg har nå laget den igjen – som jeg nevnte i kommetaren ville jeg redusere oljemengden og det gjorde jeg -faktisk ned til 1 sskje -dermed tok jeg og litt mindre fiberhusk (2, 5 ss). Joda da det var rørt sammen var deigen løs, veldig løs.  Som det står i oppskriften skal den svelle et par minutter og etter det er den fast og fin -akkurat samme konsistens som på deigklumpen på bildet i forrige innlegg.

Grunnen til at jeg reduserte oljemengden såpass mye i dag var at jeg skulle teste ut mitt siste innkjøp :  Pizzastein til grill !!  Lever man etter prinsippet at alt kan grille,s må man jo leve opp til det…….

Jeg har pizzastein til vanlig ovn og falt for fristelsen til kjøpe til grillen  også.  Egentlig ville jeg hatt en stor avlang stein men den hadde ikke noen av butikkene jeg var innom inne så dermed endte eg opp med den minste av to runde.  Akkurat passe stor til porsjonspizza.

 

 

Steinen skal  varmes opp i ca 10 min.  Der er også med en stekeplate i metall som pizzaen skal ligge på mens den grilles.  Dette gjør det lett å legge den både på og ta av den varme steinen.

 

pizzastein med og uten stekeplaten

 

Jeg lagde flere pizzaer i dag -både med hvetemel og lavkarbo. Ikke alle som spiser lavkarbo her i huset.   Valgte for letthetskyld å legge de  på bakepapir i samme størrelse som stekeplaten, når pizzaen hadde fått noen min på steinen var det ikke noe problem å dra det av.   Både karbopizzaen og lavkarbo varianten stekte fint , og brukte mindre tid enn i stekeovnen.  Vær klar over at steker lavkarbopizzaen for lenge blir den mer lik omelett i bunnen Testet dette ut med en liten bit av den, skulle egentlig se om bunnen ville bli sprøere om den stekte lenger men resultetet ble helt motsatt -seig «omelett-konsistens»   isteden

 

 

Pizzasteinen kan og brukes til steke brød står det, gleder meg til teste ut det og 🙂

 

Hvordan har det gått på strickt lavkarbo ……

For knappe 2 uker siden skrev jeg at jeg hadde tenkt meg en periode på strickt lavkarbo og jeg har gjennomført det -sånn tåelig.  I hovedsak har jeg klart holde fokus på strickt rimelig greit med to små unntak.  Begge pga sosiale happeninger, bla 17 mai.  Første «utskeielse» var helt i lavkarbo  ånd, men snek seg nok inn noen ting man skal holde seg unna på strickt.  Samme med 17 mai – lavkarbo kake til tross, middagen ble spist ute, og selv med gode valg vet man ikke helt 100%  hva man får i seg….. resultat av dagene på strickt er 3,2 kilo vekk.  Dessverre kilo som snek seg på siste uker med mye stress pluss  det store selskapet helgen før jeg startet, men det er ikke dumt å bare kvitte seg med slike plusskilo kort og brutalt.  Vi får se når ferietiden nærmer seg om jeg går på en uke til med strickt for en ekstra liten boost før ferien.

Det har gått forbausende greit men jeg begynte savne en del ettersom dagene gikk.  Jeg føler og hodet kommer mer på plass igjen etter en slik periode, jeg er blitt mer bevisst på hva jeg putter i meg til en hver tid, for det er ikke til stikke under en stol at en fort kan få seg noen lavkarbo uvaner og som stopper vektnedgang feks etter lang tid på lavkarbo.

Jeg har prøvd finne alternativ til bare spise egg,  for det kan fort bli mye egg på strickt.  Iallefall har jeg funnet ting å friske opp eggene med.

Det har gått mye i fisk her siste tiden.  Tunfisk satt sammen med avokado , med egg eller med egg og tomat som her :

Jeg har for første gang på mange år spist sardiner :

 

Sardiner i olje har varienende karbo innhold  etter hvilket merke  merke, 0 – 1 gram karbo hydrat fant jeg på de som var i butikken jeg var i. I sardin med  tomat er det 2,1 på den typen jeg har.  Jeg blandet sardinene med kokte egg og ble satt rett tilbake til barndommen ved smaken 🙂

Nå  er jeg tilbake på vanlig lavkarbo mat, litt mer skjerpet i hodet noe som sikkert ikke er dumt nå som vi går mot sommer og alle dens fallgruber.  Jeg klarte meg  supert gjennom fjorårets sommer og er klar for gjenta den bragden !!

Ha en strålende helg alle sammen 😀

Da jeg prøvde komme på bloggurat var det noe som ikke ville fungere -nå ser det ut som om jeg endelig kan være presentert på bloggurat

Aparges med eggesmør.

Jeg elsker fersk asparges og i disse dager går det en del av den. Den har vært rimelig høyt priset, men forleden kom jeg over et tilbud og fikk med meg noen bunter.  Aspargesen har vært naturlig tilbehør til middagen

    siste dager, grillet eller kokt.  Jeg har jaktet på nye måter å lage den på og har prøvd ut en som ble en skikkelig god lunsj.

     

    Asparges

    Hardkokt egg

    kviteseidsmør

    evt litt parmesan

     

    Rens aspargesen ved å knekke av nederste del av stilken, knekker lett der det som skal vekk begynner. Kok apargesen i 3- 4 minutter.  Den skal være al-dente med god tyggemotstand

     

     

    Hardkokte egg kuttes i små terninger. Et lite tips er å bruke eggedeler og snu egget flere ganger i den, dablir det fine biter.  Eggebitene røres inn i smeltet kviteseidsmør evt vanlig smør.  En kan og tilsette litt hvitløk og evt  parmesan.  Legg aspargesen på et fat og legg et belte med eggesmøret over.

     

     

    Eller en kan gjøre som jeg gjorde, dle aspargesen og blande alt sammen.  Skikkelig god og smakfull lunsjrett, forrett eller tilbehør til annen mat.

     

     

    Squash tagliatelle med scampi

    Jeg har hatt en skikkelig festoppskrift med pasta og scampi som jeg nå har gjort lavkarbo vennlig.  Dette er vel ikke helt hverdagskost, men fin å servere en lørdagskveld med gjester feks,  eller som en ekstra god kveldsrett på 17 mai om en vil ha noe  helt annet enn det tradisjonelle

    750-1000 gram scampi

    3 store squash

    6 finhakkete vårløk

    1/2 dl cognac (viktig for smaken)

    drøyt 3 dl fløte

    1 ss frisk basilikum

    1 dl fersk  revet parmesan

    1 ts timian

    salt

    grovkvernet pepper og parmesan til servering

    Rens scampi og fres den med litt hviløk i god olje -til de har fin farge men ta de opp når de har fått rosa farge så de ikke blir seige.

     

    Squash skrelles -bruk en potetskeller til dra av litt brede bånd med squash -jobb rundt til en kommer inn til frøene i midten.  De vil vi ikke ha med.  Fres den i en stekepanne i godt med smør til de begyner bli myk .  Ta opp og legg tilside.

     

     

    Vårløk freses i smør til de er myk -ikke for sterk varme.  Jeg pleier her ha oppi oljen og kraften som ligger i bunnen av skålen med scampi.

     

     

    Når vårløken er myk tilsett cognac og la det koke til cognacen er halvert.  Cognac kan sløyfes evt erstattes med hvitvin, men den har mye å si for smaken.  Rør inn fløten, ha i urtene evt salt og revet parmesan.

     

    La det småkoke til fløten begynner tykne.  Ha i scampiene kok videre i to minutter.

     

     

    Vend squashen forsiktig inn og bland det godt.  Serveres straks med et dryss med grovkvernet pepper og revet parmesan

     

     

     

     

     

     

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Next Page →