Pizza -fra pose

Tidlig i sommer fant jeg en pose med pizzabunn i en helskost butikk.  På lappen som butikken hadde trykket opp foran denne var det veldig så skryt så jeg kjøpte en pose.  Den kostet 50 kr og skulle gi en stor pizza, og det totale karboinnhold i hele bunnen ferdig ville vare 10 sto der.

Nå har jeg omsider laget denne pizzaen og ble gledelig overrasket. Posene er fra Lavkarbohuset  Pakken består av en stor  pose med deig base,  og gjær i en liten pose.

Begge posene skal blandes tilsettes 2 ts olje og 1,5 dl vann.  Rør dette sammen til en deig og ha over på plate -En stor fordel å bruke bakepapir for dette er klisset.  Jeg hadde gladpack over og kjevlet ut til en flate på 30 x30 ca .

Jeg mente den da var så tynn som jeg turde kjevle den men så da den var stekt at jeg nok kunne tatt litt til.  Fyll pizzaen med ønsket fyll umiddelbart . Jeg bruker tomatpurre, løk oregano ost og spekeskinke.  Detetter skal pizzaen heve i 25 min før den stekes på 200 grader i 30 min.

Pizzaen er fast og fin i bunnen , smaker så godt  som en helt vanlig pizza, den er til og med litt sprø på kanten.  Jeg deler den i 8 stykker og etter 2 av de er jeg skikkelig mett.  Slett ingen dum erstatter.  Jeg kommer nok til kjøpe inn et par poser neste gang jeg er forbi den helskosten som hadde disse.  For dette var den pizzaen jeg har spist som kunne » lurt»  flest til tro den var vanlig høykarbopizza .

 

Dette innlegget er ikke skrevet som reklame. Jeg har ikke blitt sponset av lavkarbohuset , eller får provisjon salg av varer derfra

Baconcrisp wraps

I blogggen Min lavkarbomat kom jeg over en oppskrift på baconcrisp wraps.   Disse så spennende ut så jeg prøvde.  Pass på å sjekke karboinnholdet når du kjøper baconcrisp. Noen typer har mer karber enn andre – og vær klar over at noen av billigmerkene bruker palmeolje til friteringen.  Da heller en karbohydrat. Jeg halverte oppskriften så jeg brukte:

2 egg

2 ss fløte

2 ss vann

50 gram baconcrips

Knus baconcrispen, pisk sammen eggene og tilsett fløte og vann før den knuste baconcrispen røres i.  La svelle et par minutter før det settes på bakepaprikledd stekeplate.   Klapp de flate med en gaffel dyppet i kaldt vann.  Jeg fikk 3 middels store wraps av denne.

Stekes ved 180 grader i 6-8 min  Avkjø litt, eller helt, etter som hvordan du vil ha de.

Jeg avkjølte mine helt.  På en wraps hadde jeg salatblader  og tunfisksalat og  en med ost og skinke.

Wrapsene er gode, jeg kommer til lage de igjen men da vil jeg prøve å få de enda tynnere slik mine er litt «gummiaktig » i konsistensen men med smakrikt fyll merkes det mindre .  Da jeg tok de ut av ovnen syns jeg det luktet veldig bacon crips men smaken er ikke så veldig fremtredende syns jeg. Hvor lenge de kan oppbevares vet jeg ikke.

Kjøttdeig rullade

Det er ikke dumt å bla i gamle kokebøker og finne oppskriftene som en brukte for drøye 20 år siden.  Hver gang jeg har en slik runde finner jeg en ny som med små endringer blir riktig lavkarbo rett.  Denne er intet unntak

1 pakke kjøttdeig

1 egg

1/2 dl fløte

salt / pepper

1 liten løk

1 pakke bacon

persille

evt litt revet ost

Bland kjøttdeig , egg fløte og krydder.  Fukt et matpapir lett med vann og bre kjøttdeigen utover.

Finhakk bacon og løk og legg det utover kjøttdeigen.  la en liten stripe i ene enden være bar for fyll.  Dryss evt revet ost over, jeg hadde bare en liten rest i denne gangen så ble ikke så mye, ha opg finhakket persille eller annen ønsket krydderurt på.  Rull sammen og legg i ildfast smurt form.

Stekes midt i ovn 175 grader ca 1 time.  Ha noen klatter med smør oppå

Server med kokte grønsaker, litt smør eller creme fraiche .

Kalde rester er godt som lunsj dagen etter.

 

 

Nytt olivenbrød /foccasia

Jeg fikk en kommentar på olivenbrødet jeg har pleid lage at det var en veldig bitter smak og hun som kommenterte lurte på om det kom fra sesamfrøene .  Jeg har og noen ganger tenkt at -oi idag har jeg ikke vært så heldig med blandingen og med denne kommetaren begynte tankene svirre -kan jeg klare lage det på en annen måte.

Bladde litt bakover i bloggen og landet på lappene jeg lagde i sommer.  Fiberhusk er fiber og binder sammen om jeg lar det være hovedmel…… evt tilsetter noe mer …. og valget falt på bakepro -denne pakken som stadig står i hylla og som jeg egentlig bare har noe i mot fordi den må kjøpes på helsekost og ikke er en vanlig dagligdags vare fra butikken ….. (noen prinsipper er vist i ferd med å falle etter 2 år )

Søtningstoffene fra lappene måtte selvfølgelig vike når det skulle brukes som brød, oppskriften jeg kom frem til ble otrent slik:

4 egg

1 dl fløte

1/2 dl smeltet smør

2 ss fiberhusk(god skje med topp på)

2 ss bakepro

litt salt

Pisk sammen egg, fløte og smeltet smør.  Tilsett litt salt og fiberhusken.  Rør det sammen litt og la det svelle litt før bakepro tilsettes.  Begynn med en skje og se på konsisntensen før neste skje tilsettes.  Eggenes størrelse kan noen ganger gjøre at mengdene «mel» må endres litt.  Deigen skal være litt løs men ikke slik at den flyter utover.  Desom det er for flytende kan mer fiberhusk og /eller bakepro tilsettes

Ha så deigen ut på bakepapirkledd plate -mitt brød er ikke så høyt -jeg liker ha slike brød tynne, og det er ca 20×20 cm

Dryss litt grovt salt over , dytt noen oliven nedi, evt tomater og urter.  Jeg har forskjellig smak på hver halvdel av brødet, tross alt skal man eksperimentere så kan man gjøre det på flere måter 🙂

Stek ved 200 grader i ca 20 minutter, men følg med, tykkelse og ovn har litt å si for om det trenger kortere eller lengre tid.

Brødet oppbeveres i et kjøkkenhåndkle, ikke i plast

 

Biff-rull

På tur i danmark i sommer kjøpte jeg noen store flate minuttsteaks (okse) som de var kalt.  Hadde med meg to pakker av disse. Første ble stekt «fort og galt» som de var, og de var i grunnen litt kjedelig.  Så til neste runde måtte noe lurt tenkes ut.  Det jeg endte opp med var følgende

Tørk av kjøttstykket og smør på kremost, jeg brukte naturell.

Deretter la jeg hjertebladsalat oppå osten og avsluttet med skiver med gorgonzola ost

Rull sammen kjøtter og surr det opp med fin tynn hyssing.

Stek deretter på kjøttrullene på grill eller i panne , snu ofte .  Jeg brukte grillen hele tiden, men så da vi spiste at de tykkeste rullene kunne hatt godt av noen minutter i ovnen for siste finish.  Tror jeg da ville brukt 150 grader og 10-20 min , litt usikker her siden jeg ikke har gjort slik som dette før

Godt var det uansett.  Kjøttstykkene var veldig tynne, ikke mer enn halv cm i tykkelse og smakene passet godt sammen.  Til dette freste jeg bare sammenløk paprika og litt sopp.

 

Stuing med hjertebladsalat

Jeg føler av og til at lavkarbo er en evig  jakt etter «hva skal jeg ha til»  Ris potet og pasta er jo luket vekk så da er det å finne på noe annet da.  I sommer har jeg ikke altid vært like flink å handle inn blomkål og brokkoli feks.  Mange ting er tatt på sparket, vi har vært en del på farten  og ting har endret seg fra opprinnelige planer.

En typisk slik dag hastet jeg innom rema for finne noe middag.  Lite inspirert rimelig sulten og med dårlig tid.  Fikk med meg noen kjøttpølser og de bittesmå burgerne de har hatt i sommer.  Litt av hvert fikk en runde på grillen da vi kom hjem , men så var det hva vi skulle ha til.  Grønsakskuffen innholdt noen få sopp , en paprika og hjertebladsalat. En skvett fløte var det og igjen i hylla.  Nye grønsaker sto og på listen som skulle handles inn.

Soppen og paprikaen ble delt og surret i godt med smør, da det nærmet seg ferdig hadde jeg hjertesalt i skiver oppi og en dl ca 1dl med kremfløte i, Lot fløten få  et oppkok og dermed hadde jeg tilbehøret klart.  Slett ikke dum kombinasjon som har vært brukt flere ganger.

 


Noen ganger er det bare håpløst å ta bilder av ting som koker ……..

Olje med smak

Har du noen urter stående kan disse være fine til å lage smakstilsatt olje.  Det er såre enkelt.  Man trenger en  flaske med litt god kork på.  Putte på et par kvister av urter man har stående helle på en god olivenolje og la trekke noen dager før en bruker det.

Jeg har bare prøvd på en liten flaske jeg hadde ledig, men skal ut å få tak i noen flere.

Nå brukte jeg  oregano og olje.  Basilikum og rosmarin står på listen over de jeg vil prøve og.   Kan være greit ikke ha for store flasker heller lage ny porsjon litt oftere.

Fleskepannekake -alternativ 2

Fleskepannekaker er stadig et middags forslag her i huset -ikke veldig ofte det blir innvilget , men i forrige uke gikk øsnket gjennom.  Jeg tenkte først at jeg skulle spise bacon og speilegg, men så kom jeg til tenke på lappene jeg lagde tidligere i sommer og dermed ble det en ny oppskrift fleskepannekake på lavkarbo-vis født.

Noen endringer fra lappene gjorde jeg, pluss at jeg brukte bakepro – Jeg kjøpte en pose i vinter etter anbefaling fra damen i helskost butikken min. Hvor begeistret jeg er er jeg ennå ikke enig med meg selv om, og jeg er usikker  på om jeg kjøper ny når jeg en gang får tømt den.   Her fungerte den greit, men mer fiberhusk eller litt mandelmel ville gjort samme nytten tror jeg.

 

Stek bacon eneten i panne eller i langpanne i ovn.

Røren til pannekakene ble slik

4 egg

2 dl fløte

1/2 dl med smeltet smør

litt salt

2 1/2 ss fiberhusk

1 1/2 ss bakepro

Pisk eggene og fløten lett.  Bland inn resten av ingrediensene og la svelle litt.  Pga fiberhusken sveller røren mens den står, og blir relativt kompakt mot slutten av steketiden,  I siste del tilsatte jeg en ss vann og dro røren utover panna.  Det er derfor viktig at baconet er ferdig stekt før en lager røren.

Litt fett i pannen, en baconskive og røre.  Røren skal være litt tykk.  Stek på middels varme, snu forsiktig og stek ferdig.

Ha litt splenda på pannekaken, rull sammen og nyt 🙂  Jeg bruker splenda her til tross for det er kusntig fremstilt.  Sukrin har en veldig metallisk isende smak som jeg sliter med , derfor splenda, og det er ikke mange kornene som skal til heller.

Disse pannekakene syns jeg har en smak som er veldig opp mot vanlige fleskepannekaker.  Om det fungerer likegodt som tynne pannekaer uten flesk vet jeg ikke.  Baconsmaken er jo en god del av smaken i fleskepannekaker, og slik fungerer denne røren utmerket.

 

 

hva kan man si …..

Jeg fikk se bladet soma news  i går – i en artikkel om blogger er da  bloggen min kommet med.

Skal ærlig innrømme at jeg ble litt stolt da jeg så jeg var kommet med i artikelen, og ikke rent forbauset da jeg leste omtalen.   Jeg syntes det er en fanatstisk uttalelse og jeg blir både rørt og en smule overveldet.

Jeg er forbauset over hvordan hele bloggen har tatt av etter jeg fikk den over på eget domene.  Takk til alle dere som leser og liker det jeg gjør, uten respons fra dere hadde bloggen fortsatt vært det den ble lagd som en egen oppskriftsbok på nett.  Det inspirerer veldig til fortsette å tenke ut og lete opp nye ideer og oppskrifter.

Her er et utklipp fra bladets forside og hva de skriver om bloggen min.

Asparges i baconsvøp (eller spekeskinke )

Asparges har det gått mange av i sommer -en fantastisk grønnsak som kan varieres i utallige varianter.

Dette er egentlig en enkel og grei klassisk måte å tilbereden den og med litt tilbehør blir det en grei forrett eller en liten lett rett i selg selv avhengig av hvor mye en bruker av hver ting.

1 bunt asparges

baconskiver/ spekeskinke

salat

2,5 dl creme fraiche

salt og pepper

friske krydderurter

Knekk av nederste del av aspargesen,  pakk inn 2 eller 3 asparges i bacon eller spekeskinke.

Grill eller stek de på høy varme til baconet er sprøtt og aspargesen såvidt myk

Hakk krydderurter og bland det i creme fraiche, smak til med salt og pepper.  Legg salat på tallerkener. Ha over litt dressing , dander asparges og tomat skiver og drypp litt dressing på toppen.

Fin liten forett med to aspargesruller med to pr rull ,  eller et lite eget måltid med to ruller der det er 3 asparges pr rull .

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →