Ferietid

 

Endelig er den her, sommerferien.
Allerede i morgen starter første reiseperiode – vi skal ikke så langt men   det er dårlig med netttilgang så det kommer til være stille her.  Mulie jeg er hjemom en liten tur, men kan ikke love at jeg da kommer innom her.  Planen for den neste uken er å slappe av og kose meg -holde fokus på lavkarbo kost og forhåpentligvis jobbe aldri så lite med brunfargen.  Noe som burde være lett der i sjøkanten med den værmeldingen som er gitt.

Jeg skal prøve tenke på bloggen og bruke fotoapperatet slik at det blir et innlegg eller to de knappe to døgnene jeg er hjemme før vi legger kursen ut av landet – håper også på fint vær der og enda flere flotte dager- og der er jeg ganske så  sikker på at jeg kan få noen innlegg med meg til jeg kommer hjem igjen 😉

Ønsker alle mine lesere en riktig flott sommer -uansett hvor dere er eller hva dere gjør.

Pesto- og mozarellafylt kyllingfilet

 

Det har vært stille her noen dager nå – jeg har stort sett flydd fra selskap til selskap og blitt servert mat i dagevis nå føles det som, men i dag er jeg back in buisness med å skulle lage mat selv.

Fikk røsket med meg noen kyllingfileter fra butikken i dag -og tenkte de måtte bli litt sprekere så på fjøla før oppstart lå følgende.

Kyllingfilet
pesto
mozarello
tomat

Kyllingfiletene fikk den vanlige lille kuttet som gjør at det blir en lomme i de.  Deretter et godt strøk med pesto, en skive mozarello og en liten tomatskive.  Jeg har valgt å ikke surre bacon rundt som jeg ofte gjør med fylt kjøtt, og en stund lurte jeg på om jeg måtte finne frem rull-nålen og sy, men fikset lukkingen tilslutt med litt lange tannstikker.

 

 

Filetene får en runde på grillen -bruker svak varme og serveres med foccacia og en enkel tomatsalat

 

Reker og blåskjell

 

I dag fikk jeg bare så utrolig lyst på reker.  Siden jeg visste jeg fikk gjester til middag var det bare å ta en tur på fiskebrygga og hanlde inn.  Tok med et nett med blåskjell også.

 

Denne gangen hadde jeg bittelitt hvitvin i bunn av gryten til blåskjellene – hakket paprika og vårløk og hev blåskjellene oppi (Kun de som er lukket) deretter hadde jeg et glass med medium salsa i gryten rørte rundt og lot trekke i 5-8 min.  Blå skjell som ikke åpner seg kastes!  Sil av kraften og sever.

 

Gjestene fikk loff til herlighetene selv holdt jeg meg til grovbrødet, med smør og godt med majones over rekene.

Kjøttdeig med grønnsaker

I dag var rydde dag i kjøleskapet – meningen var å lage  karbonadeform men så dukket det opp enkelte andre ting i kjøleskapet også

Endte derfor  opp med å frese sammen :

Sjaløttløk
rød, gul og grønn paprika
litt vårløk
sopp
aspargesbiter

 

Dette surret godt sammen -utrolige farger ( har en følelse av at dette er en gjenganger om dagen men det er bare sååå utrolig godt 😉

Der etter stekte jeg kjøttdeig – isteden for tacokrydder hadde jeg i pastakrydder og et biffkrydder -som egentlig er flere sorter pepper.  blandet den stekte kjøttdeigen med grønnsakene – en klatt rømme på og det var servert.  Som sagt ike ulikt karbonadeformen -men amdre smaker pga krydderet og like godt

 

Grovt brød

Jeg fikk en oppskrift på brød her en dag -helt uten karbohydrater ble det sagt -iallefall veldig lite.  Jeg tenkte jeg skulle prøve det. Brødet blir ganske grovt.

4 egg
150 gr Creme fraiche
1 1/2 ts bakepulver
4 ss linfrø
60gram kruskakli
50 gram sesamfrø
45 gram solsikkekjerner
4 ss olje
1 ts salt

(50 gram hakkete hasselnøttkjerner -kan droppes men gir god smak sier oppskriften)

Eggene piskes lett og creme fraiche blandes inn sammen med oljen.  Tilsett alt det tørre og ha røren i form med bakepapir på 25x 10 cm –  Steke i 55 min på 180grader.

 

brødet ustekt

 

Jeg regnet litt på karbohydratene -ut fra næringsinnholdet på pakkene,  Uten nøtter er det 29,5 karbohydrater  i brødet -jeg lagde det uten.  Jeg regner med å få ca   20 -22 skiver så da er det 1,5 ca pr skive.  Med nøtter er det 34 gram i hele brødet.

Brødet oppbevares i plastpose i kjøleskap står det – mitt har overnattet i plastpose i brødskuffen og der fortsetter det nok – jeg er ikke glad i kjøleskapkaldt brød.

 

 

Brødet er godt – skikkelig godt etter min smak.  Jeg tror likevel ikke jeg kommer til lage det så veldig mye – det trigger litt «jeg vil ha mer » følelsen hos meg og jeg er ikke så mett etter et par skiver av det. Faktisk metter solsikkebrødet mer hos meg – men for andre kan det være anderledes.
Men som en variasjon innimellom er det helt greit.

Torsk og laks i form med grønnsaker.

Det hender rett som det er at jeg må hente en mann eller sønn fra jobb og trening.  Er jeg tidlig ute da syns jeg det er ok å ta en liten titt i butikker jeg ikke ofte er i -rett og slett på idesanking.   En slik  ide’ fikk jeg for noen uker siden i en Rema 1000  butikk.  I frysedisken lå en form med fisk – sannsynligvis ikke med mat til mer enn en person, men det hele så såre enkelt ut, og nå har jeg kopiert ideen sånn tåelig

I en ildfat form legger jeg squash og aubergine-  har fått tips om fjerne » frøene» midt i squash da disse avgir mye veske.  Deretter fyller jeg på med sjalottløk, vårløk rød og grønn paprika og litt av nykålen som er i ferd med å visne hen.

 

 

Litt salt over dette før jeg legger på stykkermed laks og toskefileter.  har på sitronpepper og fiskekrydder over fisken.   Helt til  slutt topper jeg det hele med noen klatter med persillesmør.

Dekker formen lett med folie og setter den i ovnen på 225 grader – hvor lenge – til det er ferdig 😉 som vanlig er jeg kjempedårlig på å ta tiden,men når fisken er gjennomkokt og grønnsakene er myke er det ferdig.

 

Kjempegod -alt-i-ett form.  fort gjort å supplere med kokte poteter vedsiden av for de i familien som føler det er et must.

Flere pølser

Når jeg først var inne på pølser :

Disse fant jerg på Meny -0,1 og 0 gram karbohydrater.  Bare et lite tips 😉

 

 

En kan tro jeg er et pølsemenneske med disse siste to innleggene, noe jeg ikke er,men det er ok å ha et  godt alternativ de få gangene jeg har lyst på pølse.  Eller for andre å vite om de

Lavkarbo pølser :)

På en liten tur innom  Rema 1000 kom jeg over noen pølser – de selger de i slikt ta tre betal for to tilbud.  I følge varedeklarasjonen inneholder Bratwurst bare 0,5 gr karbohydrater pr 100 gr og 24 gr fett.  Disse har jeg smakt og de var skikkelig gode.  De to andre sortene har jeg ikke smakt enda men både Italian Chicken Sausage og Spicy Chicken Sausage 1 karbohydrat pr 100 gram og 17 gram fett

Verd å ta en titt på ??

 

Svin indrefilet med fetaost

 

Dette er ikke ulikt fylt svinerullade som jeg har laget tidligere, men denne er litt enklere.

 

Jeg har en liten svin indrefilet som jeg skjærer et snitt i -inni legger jeg fetaost og frisk basilikum og lukker det hele med litt store tannstikker(uten smak 😉  og drysser litt grillkrydder over, deretter bærer det på grillen med fileten.

 

Tilbehøret i dag blir tomater i form -tomat, feta, basilkum smør og grill .

 

 

Fort enkelt og godt 🙂

 

Tilbehør til grillmat – 2

I dag har jeg fulgt opp et tips jeg fikk i helgen,  Istedenfor folie til diverse ting på grillen -folieformer.  Rett og slett genialt – fortsatt kommer nok folie til være i bruk til enkelte ting, men disse formene fungerte utmerket til mitt tilbehør i dag.  Kjøttet jeg har er rester fra i går, og selv om jeg er alene om skulle ha middag i dag måtte jeg bare teste ut.

Formene kjøpte jeg på Europris.  De hadde to forskjellige størrelser 8 dl og 5 dl og kan brukes til matlaging og frysing.  Det står på de at de ikke må i direkte kontakt med flamme eller varmeelement så jeg legger de på grillplaten på grillen.  Det er også lokk med -folie på siden som skal ned mot maten og papp til kunne skrive på på siden som er opp -kjekt om de skal i ovnen.

 

Jeg har virkelig hadlet inn til grilltilbehør i dag.  Vår-løk paprika , avlange sjalottløk, aubergine og squash og ny kål.  Sopp glemte jeg men klarer meg uten

 

Kutter opp litt av hver ting – prøver ikke bli for ivrig og huske på det er mat til en – legger det i den største formen og har noen klatter smør over før lokket legges på.

 

 

 

Iden lille formen har jeg noen cherrytomater, terninger med fetaost basilikumblader bittelitt grov salt og smør før lokket lukkes og formene havner på grillen.

 

Tomatene er fort ferdig og settes opp et hakk mens jeg venter på det andre skal  bli ferdig.
Den siste nakkekoteletten fra i går deles i biter og varmes i mikroen.  Det hele på en tallereken og med et er kjedelig reste-kotelett riktig så fristende.  Jeg elsker slike blandinger, mange ganger er tilbehøret vel så godt som selve hovedretten.  Bare fantasien som setter grenser her

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →