Vinn en lavkarbo bok

Lavkarbo gjort enkelt har nå rundet 10 000 likere på facebook.  Helt utrolig og ganske overveldende.  Jeg må bare få si tusen takk til alle sammen. At en liten blogger som meg kan bli så «stor».

Allers kommer/har kommet ut med en ny lavkarbo bok som heter «Lettere liv med lavkarbo 2». I den forbindelsen har jeg fått lov å dele ut hele 10 bøker til mine lesere. Da passer det jo ypperlig å slå 2 fluer i en smekk, dele ut bøker og feire at det er over 10 000 av dere som liker bloggen min.

 

Dette er oppfølgeren til boken de ga ut i fjor og har enkle greie lavkarbo oppskrifter, tips til hvordan lykkes med kostholdet og også flere retter som er ferdige på bare 15 minutter.

Får å bli med i trekningen om å få en  bok er alt du trenger gjøre å kommentere på dette  innlegget her i bloggen (ikke på faceboksiden) samt en må  være liker på Facebook.

Søndag trekker jeg blant de som har kommentert og legger ut liste over heldige vinnere 🙂

 

 

Løvbiff

Løvbiff er noe jeg ikke har spist på mange år.  Nylig kikket jeg nærmere på en pakke i frysedisken og fant ut at dette kunne være et ok alternativ innimellom.  Lite karber og utrolig rask å lage, både i panna og på grillen.

Ha løvbiffen i frysen til den skal stekes og legg den frossen direkte i varm stekepanne.  Stek raskt på begge sider og server med ønsket tilbehør, i pitabrød eller som hamburger.

Jeg valgte ha parmesangratinerte asparges, litt tomat og agurk, en klatt aioli og foccasia til.  Raskt enkelt og ikke minst godt.

Fiskepakke -igjen

Grillsesongen er langt fra over i huset her selv om skolestart og ferietid nå er forbi.  Grillmat trenger ikke bare være kjøttprodukter, like ofte som det grilles kjøtt her, ligger det fisk på grillen.   Kan det stekes, kan det grilles…….

Denne gangen er det en gammel traver i huset her som har stått på menyen, den har vært innlegg i bloggen før men en god ting kan ikke nevnes for ofte så her er en aldri så liten reprise og påminning:

Det geniale med denne varianten med fiskepakke er at det er en pakke pr person og pakken kan tilpasses den enkeltes smak og ønsker.  Både fisk og grønsaker er rå og tilberedes sammen på grillen.  Et godt stykke folie til hver pakke og et stykke med bakepapir under maten – dermed brennes den ikke fast i folien.

Er det noen som ikke spiser lavkarbo begynner en nederste lag med potetterninger , deretter de grønsaker man måtte ønske, brokkoli , blomkål, squash, løk, purre paprika etc etc  Både rød og hvit fisk går fint å tilberedes på denne måten.

På toppen legges så fiskestykket, litt krydder eller andre smakstilsettinger over fisken, et par klatter med smør og lukke pakken igjen.

Legg så pakkene på grillen, den bør være varm, har du gassgrill skru ned varmen slik at det ikke er maks varme.  I kullgrill kan det være greit å tenne halve grillen og flytte pakkene litt fra området med direkte og indirekte varme.

Når grønsakene er møre og fisken ferdig «kokt» er det klart for servering og det gjenstår bare å nyte.

Denne gangen brukte jeg brokkoli, purre og laks, litt basilikumpasta og revet parmesan på toppen der igjen.  Server med en skje rømme.

Vel bekomme!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...