Porsjons pizza
Pitabrødene jeg skrev om her kan brukes til mer enn pita. Skulle lage en rask middag til meg selv bare en dag og hadde så lyst på pizza. Fant ut at jeg ville prøve pitabrødet som bunn. Disse pitabrødene er mye tynnere ennvanlige pita, så jeg tenkte det kanskje ville gi en tynn – og om jeg var heldig, en sprø bunn
Jeg smurte tomatpurre på pitabrødet, hadde på oregano og litt ost.
Deretter skinke litt mer oregano og på toppen der igjen mer ost, litt soltørkede tomater og noen dråper med basilikum olje.
Jeg stekte pitapizzaen på pizzastein som hadde fått stått i 10 -15 min i ovnen ved 125 ° Selvfølgelig glemte jeg ta tiden på pizzaen da den stekte, men fulgte med til osten var godt smeltet og fin i fargen.
Resultat en akkurat passe stor pizza for en person med enskikkelig tynn og sprø bunn. Det er langt fra siste gangen denne metoden benyttes til lage pizza.
Pita brød
Tidligere i vinter skrev jeg om tortillalefser jeg hadde kjøpt fra lavkarbohuset. Nå har jeg også prøvd ut pitabrød derfra og de er blitt en suksess i heimen . Alle prinsipper jeg en gang hadde om ikke bestille alternativer fra spesialbutikker smuldrer bort……. Disse skal jeg garantert ha et lite lager av til sommeren og grillsesongen.
Pitabrødene bør oppbevares kaldt / fryses. Jeg puttet de i frysen, ser i ettertd at det mulig ville vært litt lurt å ha et matpapir mellom hvert brød slik at det senere med letthet kan tas ut ett eller to.
Når en skal bruke de tines de først for deretter varmes litt i mikro eller stekeovn. De blåser seg ikke opp som vanlige pita gjø. Det er likevel lett å skjære et snitt i enden slik at det blir en fin lomme i det som man kan fylle med det en måtte ønske.
Brødet er tynt, men lett å åpne – virker litt grovt
Jeg har her brukt kyllingfilet, sopp og paprika -blandet det hele med aioli og en skje creme fraiche og fylt inni pitaen. Et brød med godt fyll holder lenge for meg.
Jeg blir ikke sponset av de eller får noe form for godtgjøring fra lavkarbohuset for å skrive dette
Bacon paiomelett
Jeg har hatt en aldri å liten opprydding i kjøleskap og frys – hadde en del baconterninger som måtte brukes samt en squash og paprika og de endte opp i en pai eller omelett.
- bacon
- scuash
- paprika
- 3 dl fløte
- 4 egg
- ost (mengde etter smak og ønske )
Stek bacon i en panne, tilsett squash, paprika.
Baconet virlet å være ganske salt så jeg kokte det inn litt med 1dl av fløten. Ha det i en høy form (jeg bruker en 26 cm silikonform og hell over eggene som er vispet sammen med resten av fløten og vel halvparten av osten.
Ha resten av osten på toppen og stek i ovn ved 200 grader til det hele er stivnet og har fått en fin farge.
Server med enkel salat.
Eggegratinerte pølser
Dette er en utrolig enkel og lettvint middagsløsning – rask å lage om en har dårlig tid.
- 3 egg
- 2 dl fløte
- pølse
- grønsaker
- krydder
Pisk sammen egg og fløte. Rør inn krydder.
Skjær pølser i skiver -obs på karbo innholdet –jeg har brukt pølser fra jacobs (meny) de har lite karber. Legg pølsene i en smurt ildfast form sammen med valgte grønsaker. Blomkål, brokkoli og litt paprika brukte jeg. Grønsakene kan fint være rå, men ikke for store biter.
Hell eggeblandingen over pølser og grønsaker
Gratiner det hele i ovnen ved 200 grader til eggene har stivnet.
Fylt squash
Jeg bruker en del squash, men denne gangen har jeg testet ut en ny måte å bruke den. Istedenfor kutte den opp og blande inn i maten har jeg fylt den. Denne porsjonen lagde jeg til to personer. Størrelsen på squashen avgjør om du beregner 1 eller 1/2 pr person. Jeg brukte en halv pr person da de jeg hadde var ganske store.
- squash
- 400 gram Kjøttdeig
- purre
- sopp
- paprika
- revet ost
Stek kjøttdeigen sammen med finhakket sopp, paprika og purre.
Del squash i to på langs og bruk en skje til fjerne frøene. Dersom du vil ha litt bedre plass til fyllet skrap ut noe av squash kjøttet og tilsett det i kjøttdeigblandingen.
Legg fyllet i den uthulte squashen.
Ha revet ost på toppen og stek v 200 grader til osten er gylden og fin. Jeg hadde en fast parmesan lignende ost med kraftig smak denne gangen, men vanlig ost går vel så bra.
Blir det for mye fyll ha resten i en ildfast form og stek sammen med squashen, server evt ved siden av. Litt rømme og salsa smaker godt til.
Laksemiddag
Laks er rask og god middag å lage. Søndag hadde jeg laksefilet som ble saltet og fikk et strøk med pesto på toppen før de ble stekt i ovn. 200 grader i 15 -20 min pleier være nok. Den stekte fisken ble servert sammen med en mos av sellerirot og brokkoli. Mosen lages ved å koke sellerirot og brokkoli til de er mør, og mose sammen med litt fløte og smør. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg en passe mengde mos på tallerkenen og dander fisken oppå. Enkelt raskt og godt.
Svinefilet med baconost
Jeg har brukt mange forskjell ting som fyll i svinefilet opp gjennom årene. Denne gangen tenkte jeg at jeg skulle prøve et tips jeg fikk om å bruke baconost som fyll.
- Svinefilet
- baconost
- bacon
Rens svinefileten for hinner og hardt fett og snitt den på langs (ikke helt gjennom ) slik at det blir en lomme midt i .
Smør på godt med baconost, jeg brukte godt over halve esken )
Lukk lommen og surr bacon rundt.
Brun fileten godt i panna og la ettersteke i ovn 15 min på 190 grader. La hvile i 5-10 min.
Ingen tvil om at det var god mat , men osten smeltet vekk og det var ikke mulig å se at det hadde vært noe fyll inni selve fileten da jeg kuttet den opp, kjente et snev av smaken på osten. Jeg tror nok fastere oster egner seg bedre enn smørost gjør til brukes som fyll eller at man bør lukke kjøttet sammen med feks tannpirkere (obs nøytrale uten smakstilsettinger).
Skal nok prøve det igjen – kan jo ikke gi meg etter et forsøk for se om jeg får osten til holde seg der den skal.
Serveres med grønsaker eller grønsakmos.
