Fylt svinebiff

 

Jeg er så glad at rema 1000 har kommet med butikk i nærheten av oss.  Finner stadig noe kjekke ting der -som i dag da jeg fant flatbiff av svin – og det til en høyst overkommelig pris. 4 gode stykker i hver pakke.  Så et par pakker fikk bli med hjem -en til middag og en til frysen 😉

 

 

Disse biffene var ganske god tykkelse på så jeg skar en lomme i hver og fylt den med blå castello ost.  Klemte sammen biffen igjen og surret med bacon rundt.  Dette pleier jeg som regel gjøre med kyllingfilet, men går helt fint med svinekjøtt også.

 

 

 

 

Biffene brunes i godt med smør og etterstekes i ovnen, knappe 200 grader og i 20 minutter.  La hvile ca 5 min

 

 

Dagens biff fikk følge av broccoli.  Skikkelig snaddermiddag på en tirsdags ettermiddag.

 

Ribbe som septembermiddag :)

 

Fant ut at det kanskje snart var på tide å få ribben som har lagt i frysen ut av den og på middagsbordet – Riktignok var den holdbar til 25.12.2010 men det er da ingen grunne til lagre den enda lenger enn jeg allerede har.
Nå var jeg ikke helt innstilt på julemat så jeg krydret den med grillkrydder og la den med svoren ned i en røhmertopf,  helte på en dl vann og satte den på 200 grader i 2 timer – Lot den deretter ligge en halvtime til (tross alt det var jo håndballkamp på tv )

 

Kraften ble kokt inn og spedd med fløte (pluss et par dråper sukkerkulør -sikkert fy fy men måtte ha noe farge på sausen )

Tilbehør ble blomkål brokkoli og asparges.  Ingen dum septembersøndagmiddag -og den manglet den fete ribbesmaken som tradisjonell ribbe har -OG som jeg blir uvel av, slett ikke dumt.

 

Biff med spinat

 

I går falt jeg for fristelsen til kjøpe en stor pose med frisk spinat – men da jeg kom hjem med den,  kom tanken -Hva søren gjør jeg med dette da -eneste erfaring med spinat er barndommens spinatsuppe pluss at jeg har  hørt fra andre at det er godt …………….

I dag fikk jeg med noen biffer hjem.  De ble stekt etter alle kunstens regler -3 min pr side så hvile i 5-6 min.  I hviletiden fikk godt vasket og tørket spinat surre litt i pannen sammen med en god klatt smør, da fdet begynte bli mykt helte jeg over fløte og et par skjeer med frisk revet parmesan,  lot fløten få et oppkok og tykne litt før det hele ble servert sammen med biffen.  Godt med litt nytt tilbehør og nye smaker.

 

 

Har funnet noen oppskrifter på nettet som og skal prøves ut

Rørte tyttebær

 

Jeg syns det er utrolig godt med rørte tyttebæt  til diverse kjøttretter, kjøttkaker ol.  Men så er det alt dette sukkeret da – ikke bra……. men så kom jeg til tenke på sukrin -og da spesielt meliset – ville det fungere tro ?

I går kjøpte jeg derfor en kilo tyttebær, jepp kjøpte ikke plukket, og jeg har nå rørt de sammen med sukrin melis- synses ikke sukkeret løser seg like godt opp så jeg prøvde melis – en må smake seg frem til hvor mye selv.  Jeg har og noen dråper lime saft i. Jeg bruker stavmikseren når jeg rører tyttebær – har halvparten av tyttebærene og godt med sukker i en bolle og blader det godt sammen -siste halvpart røres ikke så hardt, dermed blir det litt konsistens på røren.  Fryser de ned i bokser m ca 200 gram i hver. Kjekt å ha,  og jeg tror faktisk jeg må kjøpe en boks til av bærene så jeg har litt mer -måtte jo prøve  ut med sukrinmelis først før jeg tok for mye med meg

 

 

Klippfisk med sellerirotpurre og baconfett

 

Dagens middag har vært planlagt -og under utarbeiding -hele uken.  God tradisjonell middag fra barndommen -tilpasset lavkarbotanken : Klippfisk med sellerirotpurre sprøstekt baconm baconfett og brokkoli.  Brokkolien var vel aldri med i barndommens middager men fungerte utmerket

I begynnelsen av uken startet middagsplanleggingen da jeg kom inn i butikken og så pakker med skinn og benfri klippfisk.  To pakker (1kg) ble kjøpt inn og hjem for legge de i vann -Klippfisken må vannes ut i to døgn.  Vannet bør skiftes ut iallefall en gang underveis.

 

 

Når endelig fisken er klar til bruk skal den kokes i rikelig usaltet vann.  Den trenger relativt lang koketid -småkokes i 20 -25 min.

 

 

I tillegg til fisken skal jeg servere en sellerirotpurre.

500 gram sellerirot kuttet i terninger
2-3 dl fløte
salt
pepper

 

 

Ternninger med sellerirot kokes møre i fløte og moses deretter med stavmikser.  Smake til med salt og pepper. Jeg spanderer og en ss med kviteseid smør i.

Bacon kuttes i småbiter og brunes godt- sprøstekes og spees med litt smør.

 

 

Brokkolien kokes lett.

 

 

Server fisken på en seng av sellerirotmos, legg ved brokkolibuketter og ha bacon og baconfett over.

Nydelig middag som får frem skikkelig gode  gamle matminner fra barndommen.

 

 

Soppstuing

 

Soppstuing er godt tilbehør  til det meste av kjøtt.  Det er utrolig enkelt å lage.  Jeg legger det inn her som en oppskrift etter jeg her en dag fikk spørsmål via sms  hvordan jeg lager det.

Jeg pleier bruke champinong eller aroma sopp, men alle typer sopp kan brukes.  Disse typene her deler jeg enkelt i 4.  Surrer de i smør til de er gylden og fine og heller deretter på fløte og lar det koke inn til det tykner – Voila soppstuingen er ferdig.  Enklere kan det ikke bli.

 

 

Kyllingkarbonader

 

Det er greit å variere litt mellom kjøttdeig og kylling kjøttdeig og i dag har jeg laget karbonader av kyllingkjøttdeig.

Jeg bruker:

400 gr kyllingkjøttdeig
1/2 røld paprika
4-5 sjalottløk
ca 7 cm av en purre
1 ts kyllingkrydder (fra cemo)
2 ts pesto
1 egg

 

 

Hakker løk purre og paprika i foodprossesoren før kyllingkjøttdeigen, egg og krydder samt pestoen tilsettes.  Rører  det hele sammen og former store karbonader – pleier bli 5 gode karbonader av denne porsjonen.
de stekes på panne eller som jeg gjorde på grillen.

Serveres med soppstuing og kokt brokkoli.

 

Kålrulletter fra LCHF bloggen

 

Forleden dag kom det en fristende oppskrift i LCHF bloggen,  kålrulletter med kylling, og de har jeg prøvd til middag i dag.  Nydelig og kan virkelig anbefales.

 

Jeg gjorde den tabben å ikke lese oppskriften godt nok før jeg handlet så jeg sto der plutselig med vanlig philadelphia ost og ikke den m urter og hvitløk. Gadd ikke dra på butikken igjen så jeg brukte bare den og en god te-skje med pesto – gikk helt fint det og. Neste gang, for det blir det garantert, skal jeg prøve den osten som står i oppskriften

 

I gryten til koking -venter bare på kraften
Ferdig resultat

Fiskegrateng

 

Det er ikke mange ting jeg egentlig  savner på lavkarbo, men av og til dukker det opp en og annen ting, som idag da jeg fikk kommentaren at det er lange siden vi har hatt fiskegrateng. Grateng for meg er varianten med saus og stivpiskete eggehviter.  Den jeg lager inneholder ikke bare den hvite sausen men også makaroni så jeg har bevisst unngått denne middagen.  I dag fant jeg derimot ut hvorfor ikke eksperimentere litt og satte i gang

500 gr kokt torsk ( velger koke fisken pga dårlig mulighet til regulere tykkelsen på sausen)
1 beger creme fraiche
en håndfull purre
2 eggeplommer
2 eggehviter
salt
pepper
muskatnøtt

 

 

Det er viktig at fisken er helt kald før tingene blandes sammen
Eggeplommene og et beger creme fraiche blandes i en bolle.  Deretter blandes kokt fisk (avgir mindre veske enn rå) og purre inn.

 

 

Dryss over litt salt, pepper og muskat nøtt -ca 1/2 ts salt 1/4 ts med de andre to.  Stivpisket eggehvite løftes forsiktig inn i blandingen og det hele helles forsiktig over i en smurt ildfast form.

 

 

Jeg erstatter kavringstrøen med knust knekkebrød.  revet ost kan evt og has på toppen eller erstatte knekkebrødet.

Stekes midt i ovn ca 200 grader i 30 min – viktig å passe på at den ikke steker for lenge -da blir gratengen tørr.

 

 

Serveres med kokt brokkoli og litt smeltet smør (kviteseid er nydelig til )
Med unntak av at det ikke er makaroni i denne gratengen er smaken akkurat som den orginale varianten med hvit saus.  Tror det blir en fornøyd familie som får grateng igjen her i huset.

 

 

En kan bytte ut fisken med feks skinke eller hamburgerrygg, rester av sommerkotellett ol, blir da skinkegrateng i stedet.

Reste bruk – vegatar tallerken (nesten)

 

Det er  ikke altid like morsomt å kikke inn i kjølesakpet når det nærmer seg ny runde til butikken – egentlig  nok av mat men bare litt av hver sort ………….
I dag var en slik dag og jeg fant ut at alle tingene som var litt igjen av kunne bli noe sammen -jeg fant:

En halv squash
et par buketter med kokt blomkål og brokkoli
to små vårløk
fire skinekskiver
en tomat

 

Squashen fikk fjernet kjernene og strimlet opp med ostehøvel, deretter ble den surret myk i smør- før vårløk, tomater, brokkoli, blomkål og skinkeskivene tilsettes, sammen med litt mer smør, for  å surre med en stund i panna.

Over på tallerkenen -litt grovkvernet pepper, og et godt dryss med revet parmesan – Voila en lett lunsj eller middag- Nesten vegatar måltid, bare de små skinkeskivene som ødelegger for 100% vegatar,  og utrolig god -faktisk mye bedre enn jeg ventet det ville bli.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →