Tall ship race

Tall ship race er på sørlandet  og da må en selvfølgelig til byen og føle litt på stemningen.  En ting er båtene -de har jeg fått med meg før andre steder men mye føgler med slike arrangement.  Mat fra fjerne himmelstrøk er en av tingene.  Det blir en liten smakeprøve fra noe av det som en del av middagen idag.
I kveld blir det tilbake til sentrum for å få med konserter, bryggedans og mere stemning.

Her har dere en liten smak av tingene vi fant
Nok av master og skip

 

Spennede pølser og skinker
Nok av oster og velge i
Oliven og annet snadder
Ikke helt lavkarbo -så her nøyde vi oss med å se 😉
Og til slutt -tall ship middagen vår -sammen med litt lett grillmat

Reker og egg

 

Jeg er sulten -og har hatt gjentatte turer rundt om i skapene på «jakt » så fant ut at jeg måtte finne på noe.

Kokte noen egg -tok to av de og delte i biter -heller litt smeltet smør over eggene -for å liksom dynke de litt med god smak – (og fett) Deretter åpner jeg boksen med reker som jeg kjøpte i dag -skulle jo virkelig hatt ferske, men boks duger -blander avrendte reker og egg og avslutter med en «dæsj» majones.  Hurtig -riktig og egg og reker sammen er faktisk veldig godt

 

Kylling sandwich

 

 

Det hender behovet for enkel middag melder seg – og i går var en slik dag.

Ideen til middagen kom da jeg lagde et brød på formiddagen.  Jeg brukte sesamfrø og tzatziki ost –

deretter ble toppen av brødet dekket med hakkete soltørkete tomater og oliven og frisk basilikum.

 

Nesten ferdig stekt fikk det et dryss av «dansk» gul cheddar ost ( knallgod -synd den ikke fåes her -iallefall ikke til samme pris )

 

 

Da middagstiden kom grillet jeg kyllingfilet og baconskiver. En passe del av brødet- som et godt rundstykke i størrelse ble skåret av og delt i to – litt pesto på bunnen.  Kyllingfileten ble deretter delt i to,  og dandert oppå brødet.  Samme ble to baconskiver -samt tomat og agurk skiver og noen biter fetaost.  Tilslutt fikk det hele en skje med hvitløkdressing før toppen ble satt på .

 

 

Enkelt godt og sommerlig.

Brødoppskriften jeg bruker

Dette er egentlig ikke noe nytt, men jeg har funnet ut at hver gang jeg skriver om  brødoppskriften jeg liker best,  linker jeg til mitt første innlegg med brødet -og der er det igjen en link til LCHF bloggen hvor jeg fant det første gang.  Når jeg lager det selv er jeg også via disse to linkene før jeg kommer i gang -så på tide å gjøre det en smule enklere.  Her er oppskriften direkte.

Brød

3egg
75 gram smørost
1/2 dl fløte
110 gram malte solsikkekjerner
1 ss fiberhusk
1 ts bakepulver
litt salt

Bland sammen og bre det utover en bakepapir – Stek v 175 grader i varmluft i ca 20 min.

Jeg bruker ofte en liten ildfast form.  Brødet blir ikke stort -og ikke høyt men jeg deler det i ruter og deretter  som rundstykker og får dermed skorpe på hver skive.

Dette er en grunnoppskrift – til loff maler jeg sesamfrø og lager av det. Jeg syns og deigen blir litt løs,så jeg har gjerne litt mer mel i og slik at den er fastere.

Brødet blir grovere om en bruker malte eller hele linfrø.
Hele eller knuste gresskarkjerner i og oppå er også godt.

Som jeg oppdaget i ferien holder brødet seg bedre om det oppbevares i papirpose, hjemme vil jeg bruke tørkerull.  Det er mye fuktighet i brødet så det mugler fort når det ligger i plast pose.

Jeg har brukt oppskriften til bl. a :
pizza

foccacia

bruchetta

baguett

Fantastiske ferieopplevelser

Vi har et fast sted vi ferierer, der kjenner vi en del av lokalbefolkningen.

På min første feriedag var jeg innom i butikken til den ene av de.  Da jeg kommer inn kikker innehaver, som er opptatt med en kunde,  på meg sier hei og så tilbake til kunden før hun snur seg fort mot meg igjen og utbryter «Hva har du gjort -du ser fantastisk ut !! -du må ha gått ned MYE  😉 og gir meg en skikkelig klem.

Ikke bare var kommentaren og reaksjonen utrolig men da jeg også passet en av de utrolig plaggene hun selger var dagen fullkommen -Jeg mer svevde enn gikk ut av butikken med posen med mitt nye plagg i.

Noen dager senere var vi på tur til en annen by der jeg gikk inn i en butikk jeg ofte har handlet i -sier jeg bare vil kikke litt.  Og får da høre av damen i butikken -» Du er klar over at vi bare har store størrelser her? »  She made my day……….. kan en trygt si – og det ble heller ikke noe handel der i år -faktisk oppdaget jeg at mine faviorittbutikker ikke lenger hadde noe særlig som passet til meg – helt klart et luksus problem, og morsomt å lete etter nye butikker.

Gleder meg allerede til neste ferie og forhåpentlig vis enda ferre kilo i bagsjen.

Hvitløk baguett

Som jeg nevnte i forrige innlegg prøvde jeg meg på  hvitløkbrød i ferien.  Jeg tok utgangspunkt i den vanlige oppskriften men brukte malte sesamfrø som mel.
Til smaksetting brukte jeg philadelphia ost med urter og hvitløk.

 

Den ferdige deigen satte jeg med skjeer i to baguettlignende brød.  Stekte de i drøye 20 min på 175 grader.

 

Selvfølgelig glemte jeg ta bilde av ferdige resultat men det ble greie (men flate) baguetter. Hvitløksmaken var ikke veldig fremtredende så jeg smurte de med hvitløksmør for bruk og noen min i ovnen igjen før servering – ikke noe problem ettersom de andres vanlige baguetter skulle stekes også.  Definitivt ikke siste gang jeg lager baguetter. Og jeg skal huske å oppbevare de i papir (tørkerull?  ) ikke plast pose da holder de seg lenger.

Tilbake til hverdagen.

 

Der var ferien over – og i år har jeg hatt følelse av sommerferie ikke høstferie – har vært utrolig heldig med været – mye sol og varme.  Noe som er rimelig bra til å ha tilbrakt ferien i skandinavia.

Jeg påsto før ferien at jeg skulle samle oppskrifter – joda tanken var god, men jeg klarte ikke helt holde meg til det – for det meste skyldtes det at vi i store perioder var sammen med mange folk og det å huske å fly rundt og knipse maten ble litt skjøvet i bakhånd.

Men utrolig nok har hodet vært med meg ganske så godt gjennom ferien -litt utskeielser har det blitt -de fleste da vi har spist ute – har bla vært i Danmark og danskene er glad i paneringer pommesfrites og store hamburgerbrød.  Jeg har ikke spist så mye som en eneste pommesfrites, heller ikke brødene som kom drapert rundt maten,  jeg har prøvd velge så riktig så mulig.
Utskeielsene har stort sett vært i glasset – men og der har jeg valgt vin fremfor pils og jeg har drukket mengder med vann.

Nå har jeg noen rolige dager før vi får besøk – to runder med gjester skal vi ha – koselig det og gleder meg til det.

Noen ferie kilo skal jeg innrømme er kommet på i morges viste vekten 2,5 kilo i pluss – noe som jeg er fornøyd med etter 3 sosiale uker.
Nå er det derfor noen strikte dager.  Vannflasken følger meg gjennom huset og måltidene tenkes nøye gjennom.
Startet dagen i dag med omelett -må si det var ok å komme hjem  til egg med GUL plomme -danske egg er temmelig blasse i fargen ………… smaken er grei men utseende blir ikke riktig.

Før vi dro lagde jeg en posjon med knekkebrød som jeg tok med meg – og stavmikseren fikk og bli med på ferie slik at jeg kunne lage brød. Så mens mann og gjester spiste morgenmad med ferske runstykker eller brød hentet hos bakeren spiste jeg brødet mitt.
Oppdaget også at om jeg pakket det ned i papirposen  fra bakeren holdt det seg mye bedre – så neste baking hjemme ender opp pakket inn i tørkerull istedenfor plastpose.
Laget også hvitløkbrød,  det får komme i eget innlegg -når jeg klarer laste opp bilder igjen -sliter med det akkurat nå.

 

Hjemme og snur

 

Jeg er hjemme på hodet i vaskemaskinen -kom hjem i dag etter fantastiske dager med sjøen -strålende sol, late dager og masse grillmat – jeg hadde hodet på riktig plass mesteparten av tiden, men vi var sammen med mange så den fotograferingen ble det dårlig med.  I morgen er det bare å pakke ned igjen -pakke bilen og sette avgårde til de neste to ukene  med ferie.

De blir mer strukturerte siden vi bor mer som hjemme …………. og jeg vet at jeg får masse masse beveglese i form av mye turgåing – Håper bare inderlig at værgudene fortsetter spille på lag med oss.  Har hatt dårlig vær i ferien siste 3 år nå så jeg er klar for mere sol og varme også de neste to uker.

Fortsatt god sommer til dere alle sammen –

For min del kommer hverdagen igjen om drøye to uker -da skal jeg legge inn skikkelige støt på lavkarbo fronten igjen og jobbe meg videre mot målet mitt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...