Kremet eggerøre med salat

Jeg er hektet !!!

Det jeg er hektet på er napolitana salat -eller babyleaf som noen produsenter kaller den.  Denne salaten er en blanding av masse forskjellige småblader -sprøe og gode og med en fantastisk smak.

 

 

Oversikt bak på posen over alle typer salat som er i

 

Den siste uken har jeg brukt disse til alt – inni  omeletter ved siden av kylligfilet eller fisk men favoritten er frokostvarianten -sammen med kremet eggerøre. Kremet eggerøre så jeg i romjulen på LCHF bloggen – like enkel som god.

Jeg lager eggerøre på samme vis som Frida – Knekker to egg i  middels varm panne og rører hele tiden til de er nesten stivnet -for så å blande inn 1-2 ss rømme.  Eggerøren blir dermed ganske myk og kremet.  Var tom for rømme her en dag -prøvde da med 1 1/2 ss kremost med urter -kjempegodt det også med litt annen smak.

 

Før jeg begynner på eggerøren har jeg hatt got med salat på en tallerken -klipper det litt opp med en saks -og når eggerøren er ferdig blander jeg den sammen med salatbladene.

 

Det smaker fantastisk syns jeg -og salaten holder på sprøheten og girgode smaker sammen med egget.  En absolutt favoritt om dagen.

 

Guacomole

Jeg har postet dette før – men da inni en annen oppskrift.  Legger den ut på ny med egen overskrift.

1 moden avokado knuses med gaffel eller i liten foodprosessor bolle.
1/2 boks med rømme
bland sammen smak til med  chilipepper,  hvitløksalt og knust paprika

 

 

Guacomole kan oppbevares i tett boks i kjøleskap i flere dager.

 

Baconcrisp alla nachos

Jeg kjøpte en ny pose bacon crisp eller baconsnacks alt etter hvilket merke.   Jeg pleier prøve ha en pose i skapet til panering og slikt – av en eller annen grunn har den tendesns til fosvinne -og jeg mistenker sterk noen hankjønn i å stå bak det 😉

Uansett -da jeg kom hjem med posen ser jeg det står et tips på den -om å varme den opp i ovn, og  jeg får en ide……Hva med ha den sammen m kjøttdeig og ost og lage nachos-variant.

 

 

1 pakke kjøttdeig stekes.  Ha i oppkuttet purre og paprika, 1 ts spisskum 1 knivodd hver av chilipulver og hvitløkpulver og 1 ts paprikapulver.

 

 

En ildfast form smøres i bunnen med philadelphia ost og baconsnack over før kjøttdeig legges oppå der igjen – baconsnack på toppen igjen -før det hele dekkes med revet ost.

 

 

La det hele få 15 -20 min ved 200 grader i ovnen – til osten er smeltet og lett gylden.

Server med salsa og guacomole

 

Retten er skikkelig god – knaser av baconsnacken, men jeg finner fort ut at jeg neste gang vil droppe det nederste laget med baconsnack -det blir litt seigt.  Er nok og lurt å luke ut de bitene som i utgangspunktet er harde -pleier være noen av de i en slik pose.

Dag 2 oppdatering :  Hadde en rest av dette til frokost – baconsnacken egner seg dårlig til gjenoppvarming -I dag var alle bitene seige, men resten smakte godt og bitene var lett å plukke ut

Egg i muffins form

Lena Beatrice postet for en tid siden  Artig med egg .  I oppskriften hun linket til var det brukt egg og spekeskinke.  I dag letet jeg i kjøleskapet etter passe lunsj da jeg husket på hennes innlegg – og dermed var lunsjen bestemt.

Jeg fisker frem min silikonform til muffins -kler to av hullene med skinke -har ikke spekeskinke så vanlig får holde.

Knekker et egg ihver skinkeform.  Jeg kutter litt i plommen – liker ikke flytende eggeplommer, aner ikke om den vil være flytende men tar ingen sjanser.

 

I ovn ved 200 grader -men jeg ser fort at  8 min som står i oppskriften ikke holder her -må opp i 12 før egget er fast.  Skineken som er over egget ser litt mørk ut , men er fult spis bar

Morsom vri på to egg – har oen skiver paprika og agurk på tallerkenen og topper det hele med en skje tatziki.

 

Utrolig lite som egentlig skal til før gjøre to egg mye sprekere, og jeg føler at jeg virkelig har hatt en skikkelig gourmet lunsj 🙂

 

Bakeglede

I dag skulle jeg møte en venninne i byen.  Var litt tidlig ute så jeg gikk innom bokhandlen like ved der vi skulle treffes -og der fant jeg en bok jeg fort bestemte  at jeg  bare MÅTTE ha.  Etter en rask titt inni boken  så jeg  hun levde på LCHF og dermed var boken med til kassen. Boken heter :

Annika Rogneby : » bakeglede uten sukker » fra lille måne.

Mener jeg leste i høst at det skulle komme en bakebok i denne genren, men jeg husker ikke hvem som skrev det.  .  Da vi senere tok en kopp  kaffe kikket jeg så vidt i den og mye ser enkelt og greit ut -med ingredienser vi får overalt -akkurat som jeg liker det.

Nå skal  jeg kikke skikkelig på boken -merke meg ting jeg vil prøve ut og bare kose meg.  Morgendagen er fullstappet med program så blir nok ikke baking da,  men det blir nok ikke lenge til testingen starter.

Ha en strålende helg alle sammen.

Blomkålsuppe

Blomkål er en stadig gjenganger i kosten og i dag i form av suppe.  Det er enkelt greit å lage selv -selv på lavkarbo.

Et stort blomkålhode renses for de groveste bladene.  Del i mindre buketten og skjær de små bladene og stilken i mindre biter stilkeindre biter.  Legg noen fine små buketter til side til pynt i ferdig suppe.

Jeg koker blomkålen godt mør i grønsaksbuljong.  ca 5 dl eller litt mer om det trengs for dekke blomkålen.  Kok til den er godt mør.

 

Når blomkålen er  mør – sil av vannet -men ta vare på kokekraften.  Mos blomkålen i blender elller tilsvarende -jeg bruker litt av kokekraften med her – pass på at det blir helt glatt .

Hell den finmoste blomkålen, kraften og nesten  et beger med fløte ( la en liten dl være igjen) tilbake i gryten – ha og i de bukettene som ikke er kokt og la det hele småkoke i 5-10 min. Er suppen for  tykk kan mer vann eller fløte tilsettes.  Jeg hadde i mer vann i dag, var tom før fløte – kanskje litt for mye så  måtte krydre litt ekstra.   Pepper, muskatnøtt  litt hvitløkspulver ogt litt av en grønsakbuljong terning.  Hadde ikke frisk hvitløk -ellers ville jeg hatt med en fedd i kokingen.  Når blomkål bukettene er passe mør bland fløten som er igjen i boksen med 2 eggeplommer, trekk suppen av varmen og rør fløte eggeblandingen inn i suppen.  La den få et par min på svak varme før servering.

 

Sei med persillesaus

Nok en fiskedag med oppskrift testing fra godfisk.

Dagens oppskrift er sei med persillesaus – men som vanlig har jeg gjort noen små endringer for tilpasse den til et lavkarbo måltid.

Jeg brukte en fersk seifilet. 500 gram veide min -og vi er to til middag.  Fjernet de groveste beia overst i ryggen -gjøres lett med en pinsett – og delte i passe serveringsstykker.

 

Før jeg legger fisken i gryten hakker jeg en bunt persille.

Smelter smør i stekepanne (m lokk)  legger fisken i og har på litt salt og spanerer også litt fiskekrydder.   Drysser persillen over fisken og  heller så en boks med fløte over det hele.  Lar det hele små putre i 10 min.

 

Sei er en fisk som er relativt løs i fisken så jhadde nok vært lurt å salte den først og la saltet trekke inn i 30 min -dette gjør fisken litt fastere.  Så lenge en er forsiktig når en tar fiske opp av gryten går det greit.  Serveres med brokkoli.

 

 

Dette var en rett som virkelig falt i smak -utrolige gode smaker sammen – denne får nok et lite favorittstempel.
Er glad jeg har en rest til lunsj i morgen 🙂

 

Gorgonzola saus

Det er ikke ofte, men i går var det en skikkelig pepperbiff på menyen.  En biff krever en god saus og jeg hadde llyst på en litt smaksrik kraftig saus til – og valget falt på gorgonzola saus.  Dette er en saus med mye smak som passer til biff eller annen kraftig kjøtt.  Enkel å lage og kjempegod.

1 beger creme fraiche
150 -200 gram blåmuggost. ( Blå fra Selbu, gorgonzola, roquefort eller annen fransk blåmugg )  Jo kraftigere ost -dess mer smak.
Evt salt og pepper. (jeg pleier bruke kraftig ost -og syns det gir smak nok )


Creme fraiche varmes på svak varme til den er helt oppløst/smeltet.

 

 

Ost delt i mindre stykker røres inn og smeltes på svak varme,  er temperaturen for høy blir sausen fort tynn og veldig flytende.

 

Jeg lager den ofte litt tidlig og lar den hvile en stund før den serveres.
Rester kan varmes rolig opp igjen.
Kjempesaus med mye smak.

Her servert med pepperbiff, stekt sopp og stekt tomat.


Fisk med estragon

Igjen har jeg vært på godfisk og kikket på oppskriftene der -og dagens valg falt på en torsk med estragon.  Det er ikke helt meg å bare gjøre som det står i oppskriften så første endring ble selve fisken. Det sto torsk men jeg hadde steinbit, og vil tippe det er godt med all slags hvit fisk.

500 gram fisk
1.5 ts salt
3 ss smør
saft av 1/2 sitron
3 eggeplommer
2 dl fiskekraft
1 dl fløte
1 knivsodd nellik, salt og pepper
3 ss estragon

Tørk fiskefiletene og dryss de med salt -la hvile i ca 30 min -Dette gjør fisken fastere
Brun fisken raskt i stekpanne -ta den opp

 

Visp sammen sitronsaft fra en halv sitron, 3 eggeplommer og fiskekraft og hell det i stekepannen. Når en skal presse sitronsaft ut av en halv sitron er det lurt å bruke en gaffel å stikke inni kjøttet på sitronen -en får ut mer saft på den måten.
Varm blandingen under omrøring til den begynner å tykne og rør inn fløte pluss  hakket estragon- står frisk i oppskriften,men jeg har ikke fått tak i det -så jeg bruker tørket.  Smak sausen til med krydderet.

 

Legg fiskefiletene tilbake i sausen og la de trekke til de er gjennomkokt -5-6 min i følge oppskriften – min fisk trengte nesten 15 min -men da kokte det ikke bare trakk.  Sausen min skilte seg litt mot slutten – men smaken var det ikke noe si på.

 

Jeg serverer med kokt brokkoli.  Spennende med estragon til fisken.  Neste gang vil jeg prøve med torsk  🙂

 

Svin indrefilet med salat

Her i huset skjer det stadig noe – og det har tendens til skje i forbindelse med middagen ……. Denne gangen var det faktisk meg som var seint hjemme, og da jeg kom gikk sønnen som er eneste hjemme denne uken i tillegg til meg selv.  Der sto jeg, sulten og uten egentlig lyst til lage så mye siden det plutselig var middag for en og ikke for to,  men en svin indrefileten var tatt ut av frysen og lå der ferdig tint.  Dermed ble det en rask alternativ middag fra den opprinnelige plan.

Det er ikke mye hinner og fett på en svinefilet, men det som er hardt er det lurt skjære av.  Derettet krydrer jeg den -idag prøvde jeg bare med chilisalt fra LCHF bloggen.  Jeg steker i stekepanne med lokk -Godt med smør og høy varme og brune fileten på alle sider.  Når den har fått en fin farge trekker jeg pannen tilside legger lokk på og lar det hele stå. Denne indrefileten er relativt tykk så den får ligge  i 25 min,  er den tynn holder det med 20 min.

De minuttene bruker jeg til lage en salat -rett på tallerkenen.  Tomat, agurk, noen oliven , marinert hviløk, litt paprika og marinert ost – de har jeg ikke testet i salat før, de gir ingen usmak – til slutt et par skjeer med tatziki over.  Har kjøpt den ferdig denne gang.

 

 

Når tiden til kjøttet er ute, skjærer jeg noen tynne skiver legger det på tallerkenen med salaten -noen skjeer med kraft fra pannen over kjøttet – rask enkel og god middag.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →