Møllerens brød

Det er ikke lenge en skal ha på tv om dagen før en får reklamen for møllerens lavkarbo brød inn i stuen.  I dag bestemte jeg meg for å prøve dette brødet.  En pose ble kjøpt inn og jeg satte i gang.

Utrolig lett å fort å røre sammen deigen.  Rett i form -her passet min silikonform godt med målene som sto på pakken 12x 22 cm, min form er 10×22.

Så skal brødet rett i ovn og steke i 60 minutter ved 180 grader og det sies at brødet gjerne kan oppbevares i kjøleskap.   Jeg liker ikke ha brød i kjøleskap så her blir det delt og pakket med mellomlagspapir og i frysen.

Dette  er et  godt brød, kanskje litt for godt…..  for det trigger  «mmm jeg vil ha mer» følelsen hos meg, så noe hverdagsbrød blir det ikke her hos meg.   Jeg kjenner at to skiver ikke gjør meg så mett som mitt vanlige brød gjør.

Brødet består både av rug, hvetekli, bokhvete havregryn, solsikkefrø og linsfrø, så et blir litt karber i det totalt.  Pakken sier det er 12,9 gram karbo pr 100 gram ferdig brød.  Mitt ferdige brød veier 610 gram når det er kaldt (40 gram mer som varmt )  Jeg liker ikke så godt tykke brødskiver så jeg får 27 skiver ut av dette brødet   noe som gir 2,4 gram karbohydrat pr skive. Greit alternativ en gang i blant.

Dette innlegget er ikke skrevet  som reklame, Jeg er ikke blitt sponset av møllerens eller får noen form av betaling derfra.

Scampikos

Jeg lar meg fort begeistre av mat, og tilbehør og kan fint handle med meg en del snadder.  Det klarte jeg også sist helgen, masse tibehør uten plan, veldig greit helt til man skal lage mat til fredagskvelden  og sjekker handleposen …….. mye snadder  som marinerte tomater, fetafylte oliven, marinert paprika og et glass med ny aioli som dukket opp i butikken, men ikke noe hovedingrediens liksom ………..

Så er utfordringen er hva har man i hus fra før og hva lager man av dette.

Heldigvis har jeg scampi i frysen.  Disse får en hurtigting og freses i olje med hvitløk.  Tomat, purre  og løk hakkes og sambal oelek blandes sammen til en salsa.

Fetaost har jeg også i skapet så fetakrem lages. Fetakrem er fetaost( 100 gram ) most sammen med creme fraice 2-3 ss) tilsatt valgfritt krydder eller urter.

En enkel salat med babyleaf, tomat og parmesan.  Så er det bare å fordele de forskjellige ting på tallerkener og dermed har man et måltid med masse forskjellige smaker.

Jeg tok meg tid til å lage et godt brød til.

Rakt enkelt og utrolig godt, det er ikke altid så mye koking og vanskelige oppskrifter som skal til -bare litt av «alt» og en god ide  .

Ha en flott fredag.

 

Sjokoladebar med valnøtter

Ukeblader og aviser flommer over med lavkarbo om dagen.  Jeg har falt for fristelsen til kjøpe noen av bladene som har oppskrifter.  Mange av oppskriftene som påberoper seg å være lavkarbo har flere karbohydrater og ingredienser enn de jeg liker, men der er og noe som faller i smak og ser fristende ut.    Allers hadde for noen uker siden oppskrifter på søtsaker og jeg har hatt en kjøkkendag og testet ut noen av de.  Jeg legger de ut her fremover.  Det nærmer seg jul, og det kan da være greit å ha noen alternativer til de vanlige julegodtene.

Første oppskrift ut er Sjokoladebarer, disse var laget som bar baergegnet på mellommåltid.  Nå er det jo slik at med spise riktig til måltidene skal vi ikke ha behov for mellommåltid, så jeg vil bruke disse som konfektbiter.

Du trenger :

2 1/2 dl hakkede valnøtter

50 gr cocosa (jeg brukte extra virgin)

50 gram smør

1/2 dl kokosmasse

50 gram kokesjokolade 50%

Smelt sjokolade, smør og cocosa forsiktig.  Tilsett alt det tørre

Hell massen i en bakepapirkledd brødform.  Jeg brukte en 2 liters form, men måtte brette opp papiret litt slik at formen ble litt mindre og massen ble ca 1cm tykk

La stivne i kjøleskap et par timer før deling.  Ta da et hele ut av formen og del tynne skiver med en skarp kniv.

Jeg fikk 12 biter av porsjon.  Disse må oppbevares kaldt.  Jeg foretrekker frysen og så la de få noen minutter i romtemperatur evt før biten nytes.

Jeg har brukt diett.no til regne ut karbohydratene og der kom der frem 2,4 gram karbohydrat pr stk eller  28,8 gram karbo for hele porsjonen. )  Jeg synes vel mulig det ble litt store biter og vil nok dele de i to igjen  litt mer når jeg skal servere de. mindre karbohydrat pr bit og.

Kylling med sitron og estragon

Jeg har lenge hatt lyst å prøve meg på å tilberede noe med en hel rå kylling.  Det er så lett å ty til kylligfileter eller en ferdig grillet kyllling men det å bruke hele fuglen fra rå tilstand gir en helt annen rett.

Litt usikker på hvordan tilberede den finner jeg frem römertopfen.  Mat tilberedt i en slik leirgryte blir sjelden mislykket.

1 rå kylling

1 liten  sitron

estragon

rød paprika

brokkoli

purre

1 gul løk

sopp

smør

I bunnen av den utbløtte gryten legger jeg et dekke av grønnsakene. Ha 1/2 dl vann over.

Fuglen vaskes og tørkes før den gnis inn med saft fra sitronen.  Del sitronen i båter og legg den inn i buken til fuglen.  Pensle så fuglen med litt smeltet smør og strø godt med estreagon over den.  Legg den på toppen av grønnsakene og sett på lokket.

Sett gryten i kald ovn på 225 grader i ca 90 minutter.  Ta ut gryten og stikk noe tynt spist inn i låret for å sjekke om kraften er klar.  Hell av kraften og sett deretter gryten tilbake i ovnen uten lokk slik at det blir litt farge på fuglen.

1.5 dl av kraften koker jeg inn litt i en gryte.  Tilsetter så en dl fløte, og litt johannesbrødkjernemel (ca 1/4 ts)  Rør godt.  Tilsett 1 ss estragon og 1 ts dijone sennep. Gi et oppkok.

Del fuglen slik du ville delt en ferdig grillet kylling.  Legg grønnsakene på en tallerken og kjøttet ved siden av.  Ha litt saus over.

Kyllingen har en frisk smak av sitronen og estragon.  Herlig kombinasjon som jeg skal bruke flere ganger.

Gratinert asparges med skinke og ost

På bloggen Min lavkarboverden fant jeg en rask og grei rett jeg ville prøve.  Gratinert asparges med kalkun og cheddar.  Jeg synes ideen var så god at jeg deler den videre her i min variant  , jeg brukte noen skiver med skinke istedenfor kalkun siden det var det jeg hadde.

Knekk enden av aspargesen og legg de i en ildfast form ….. Jeg smurte formen lett, men tror ikke det var helt nødvenig.

Legg på skinke og noen smørklatter – ble litt mye siden formen og var smurt.

På toppen hadde jeg rød cheddar.

Formen settes i ovn ved 200 grader i 10 -15 minutter.

Kjemperask og god rett som helt sikkert fungerer med annet kjøtt og andre grønsaker.

Rød cheddar er en  ost med ganske høyt fettinnhold så alt i alt ble det rimelig mye fett på tallerkenen.  Neste gang jeg lager denne vil jeg nok droppe å smøre formen.  Trolig har jeg og en annen type ost.  Det er ikke så ofte jeg har denne røde cheddaren.

Lun hjerteblad salat

Det er ikke altid så mye som skal til for å lage et raskt måltid.  Og godt er det for mandag er ofte en dag som det ikke er så mye igjen i kjøleskapet.  Denne mandagen var intet unntak, men fikk samlet sammen til et måltid av.

1 liten hjertebladsalat

ca 3/4 dl fløte

1-2 ss fersk revet parmesan

1 grov pølse med lite karbohydrater

Kutt pølsen i passe biter.  Jeg brukte bratwurst fra Jacob – meny sitt merke. Disse har lite karohydrater.Varm pølsen enten i mikroen eller gi et oppkok i vann.

Hjerteblad salaten kuttes i passe biter.

Kremfløten gis et oppkok og parmesan røres inn.  Dette jevner og setter smak på fløten.  Bland sammen pølse salat og fløtesausen og måltidet er klart.   Rakt og enkelt.

 

 

 

Kremet eggerøre med spekepølse og salat

Det er ikke så mye som skal til å lage en rask og god lunsj -eller frokost for den sak skyld.  Og det er heller ikke så mye som skal til for å variere rettene.

I vinter fant jeg oppskrift på  kremet eggerøre  hos Frida  og var en periode hektet på  eggerøre med salat .

Nå får jeg igjen tak i babyleaf salat i butikken her , skjønner ikke hvorfor de ikke har det hele tiden …… og jeg har hatt eggerøre og denne salaten noen ganger som rask løsning på et måltid.  Forleden tok jeg og med en tomat, noen skiver med spekepølse og litt ostebiter.  Utrolig enkelt, utrolig godt og et enda mer mettende måltid, som og er godt å ha med seg i en matboks til lunsj. Enkelt skal det være og dette var så lettvindt at jeg vurderte om det var verdt et eget innlegg, men fant ut at  en god ide kan alltid deles.

Svinefilet på grønnsak-seng

Svinefilet er en grei og rask kjøttrett å tilberede.  Det er utallige måter å variere den på men jeg har denne gangen valgt en superenkel variant. Mengden varierer man etter hvor mange som skal ha mat.  Jeg skulle bare lage til to personer så en filet holdt.

Svinefilet

brokkoli

blomkål

paprika

purre

sopp

Rens og del grønnsaker og sopp. Jeg valgte å brune soppen litt.  Legg grønnsakene i en ildfast form, og ha den brunete soppen på toppen.

Ha salt og pepper over.  Svinefileten renses for hinner og brunes lett rundt i en stekepanne med smør.  Legg den på toppen av grønnsakene og kok ut pannen med litt vann, hell denne kraften over kjøtt og grønnsaker.

Stikk et termometer i  fileten.  Sett formen i ovnen ved 175 grader og stek til termometeret viser 72 grader.  Ta ut formen, dekk den med aluminiumsfolie og la hvile i 20-30 minutter før servering.

Squash med asparges og laks

I en tilbudsavis fant jeg for en tid siden en oppskrift  som jeg har gjort noen små endringer på og fått den mer lavkarbo vennlig.

Orginalen var med pasta, men den byttet jeg ut med squash   Til 2 porsjoner brukes følgende

1 stor squash

1/2 bunt asparges

200 gram skinn og benfri laks- eller ørretfilet

1dl kremfløte

1 vårløk

100 gram kremost naturell

Skrell squashen og skjær rundt den med ostehøvel til du kommer inn til kjernen.  Du har nå fine brede squashskiver.

Stek disse i smør i en panne.

Del fisken i terninger og la de trekke i vann til den såvidt er kokt

Del aspargesen i cm tykke skiver.  Gi aspargesbitene et oppkok i vann.

Kok opp fløten og ha i asparges, finsnittet vårløk og kremosten.   La osten smelte sammen med fløten.

Ha i squashen og rør forsiktig inn fisken.  Smak til med nykvernet pepper og litt salt.  Gi gjerne et dryss med urter over.   Jeg hadde bare gressløk og persille denne dagen så brukte det.

Spennede smak på sausen og skikkelig snadder fiskerett.

 

Lavkarbo sjokoladekake

Jeg kom over  snuddpaahodet-blogg i helgen og så at hun hadde noen lavkarbo oppskrifter.  Det var akkurat passe bakevær ute så jeg prøvde hennes sjokoladekake.  Jeg hadde ikke nok sjokolade i hus til lage samme porsjon som hennes kake men jeg fikk regnet om og endret på mengdene min kake ble slik:

90 gram meierismør

120 gram sjokolade (minst 70 %)

3 egg

1/2 klype salt

3ss splenda

1/2 ts vaniljeekstrakt

valnøtter

Smelt sjokolade og smør.  Avkjøl.

Del eggeplomme og hvite .  Pisk eggedosis av eggeplomme og splenda.  Bland eggedosisen og sjokoladeblandingen.  Stivpisk hvitene en klype salt i er med på å gjølre den stivere,  Bland forsiktig hviten inn i eggedosisblandingen.

Jeg hakket en håndfull med valnøtter og blandet inn i deigen også.

Jeg hadde kaken i en liten brødform, kledd med bakepapir,  ca 28 x 11 cm.  Pynt gjerne med valnøtter.

Stekes i midt i ovnen ved 170 grader i ca 20 min.  Forsiktig ikke steke den for mye,  da kan den lett bli tørr.

Avkjøl på rist.  Nydelig kake.   Server gjerne med noen bringebær og en skje med tyrkisk yoghurt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →