Tomatsaus

Tomater er ikke det som er typsik lavkarbokost.  For noen er tomat en «partystopper» mens andre kan kose seg med litt tomat innimellom.

Tomatsaus er jo og brukt en del både i pizza, pastaretter  og en del andre retter og hvorfor ikke lage sin egen tomatsaus de gangene en skal ha det, som bruke ferdige glass med diverse tilsettinger som bla sukker.  Lager du en stor porsjon kan det fryses ned og ha lett tilgjengelig til neste gangs bruk.

Jeg har brukt en  blanding av ferske tomater og hermetiske denne gangen, rett og slett fordi jeg ikke hadde nok ferske tomater.  Bruker du hermetiske sjekk karboinnholder, det er store forskjeller her.

Du trenger

Begynn med surre hakket løk i smør til den er blank og myk.  Tilsett hvitløk og la den surre i 30 sekunder -viktig at denne ikke svir seg

Deretter tilsettes tomater laurbærblad, sukker, hvitvinseddik og oregano og la det hele småkoke i ca  30 minutter.

Smak til med resten av krydderet etter hvor sterk smak du ønsker å tomatsausen.   Til slutt kjør det hele sammen med en stavmikser.

 

Ovnsbakt kylling med tomatsaus og mozarella

På klikk.no fant jeg en kyllingrett jeg synes så litt spennende ut.  En ovns rett med kylling tomatsaus og mozarella ost.  Jeg har laget en liten endring fra originalen,  den hadde spinat i bunnen, jeg valgte legge skiver av aubergine der, og dermed få en mer komplett rett ut av det.

Min versjon av retten ble slik :

 

Skjær auberginen i cm tykke skiver og brun de i en stekepanne før de legges utover bunnen på en ildfast form.

Legg deretter et lag tomatsaus, hjemmelaget eller ferdig kjøpt (kjøper du tomatsaus sjekk at du tar den med lavest karbohydratinnhold. Oppskrift på hjemmelaget her.)

Brun kyllingfiletene og legg de i formen før skiver med mozarella legges oppå kyllingen igjen. Til slutt et lite dryss oregano om en vil.

Stek i ovn ved 180 grader i 20 -30 minutter.  Server som den er eller med en salat til.  Bilder av ferdig rett klarte jeg av en eller annen grunn få så uskarp at de ikke var brukbare.  får prøve huske knipse neste gang jeg lager denne retten.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...