Steinbit med sitron og creme fraiche

 

I dag var det steinbit på menyen – jeg har letet både i egne oppskrifter og på nett etter en spesiell oppskrift men uten hell.  Dermed var det frem med: man tager hva man husker og håper på det beste

Fiskestykkene legges i en smurt ildfast form.

 

 

Dryss på salt og sitron pepper.  1 sitron deles på langs og ene halve deles i skiver,  Disse settes mellom fiskestykkene. Rasp skallet av den andre halve sitronen  over fisken, og saften presses også ut over fisken.

 

 

Jeg syns purre og fisk er utrolig god kombinasjon så jeg deler en purre og strør det over fisken.  Ti slutt has en god skje med creme fraiche på hvert fiskestykke.

 

 

Stekes 15-20 min v 175 grader
Min fisk var frossen så den trengte steketid på 30 min. Ble en del fuktighet i formen men det gikk greit -foretrekker nok å ha fersk fisk som jeg har brukt tidligere.  Det er også godt å lage denne med torsk istedenfor steinbit.  Server med brokkoli.  Frisk og god fiskerett

 

Fløtegratinert blomkål

 

I dag var det kylingfilet på menyen her i huset.  Drev og funderte litt på tilbehøret og fant ut jeg ville prøve å lage fløtegratinert blømkål.

Blomkålen ble skåret i cm tykke skiver og lagt taksteinsvik i en ildfast form -salt pepper og litt finkullet løk mellom lagene.  Så fløte -dessverre oppdaget jeg for seint at fløteboksen jeg hadde bare var halvfull -og det ble litt for lite, blandet derfor med litt melk -noe som gjør at det ikke kremer seg så godt.

Satte det i ovnen på 200 grader og lot det stå ne god halvtime før jeg hadde revet ost over.  Måtte hjelpe mannen med holde noe han monterte så det fikk noenn minutter for mye i ovnen på slutten.

 

 

Det hadde nok vært bedre med kun fløte, og jeg merket fort at det egentlig trengte mer krydder enn jeg hadde spandert -jeg hadde bare et forsiktig lite sveip med pepperet og saltet.  Men helt greit tilbehør likevel.

 

 

 

Håpløs uke

 

Dette har vært en håpløs uke.  På flere måter. Ene er at det har vært dårlig på matfronten -mange raske løsninger og lite tid til skikkelig matlaging, men det er heldigvis forbigående.

Nesten verre var at pcen min bestemte seg for at dette var et greit tidspunkt å bare være vrang og vrien.  Selvfølgelig også en uke som det ikke var noen datakyndig å hanke inn fra nærmeste krets ………. Så man ergrer seg (stille ???-ikke i følge familien ) låner pc innimellom og håper på en mirakuløs helbred av pc.

I går skjønte jeg DET ikke ville skje og da var det bare en ting å gjøre -Les bruksanvisning og prøve seg sjøl – og utrolig nok Jeg klarte å sette maskinen tibake til fabrikkoppstillingene og startet det møysommelige arbeid å hente tilbake programm ol som jeg bruker.   Teit at jeg glemte ta backup av favorittene mine så jeg har litt blogger å hente til listen og 😉 Men nå slipper jeg sitte en halvtime og se en beskjed om «svarer ikke» hver gang jeg har trykket på noe så det går seg vel raskt til igjen

Er litt julebord og slikt i helgen, men mandag må jeg tilbake i skikkelig modus – jobbe litt på kjøkkenet –frem med fotoapperatet og komme i ordentlig bloggmodus igjen -men  så lenge : Ha en strålende helg alle dere der ute

 

 

Pølsestappe

Her for noen dager siden fant jeg ut at jeg ville prøve en variant av middag fra barndommen -pølsestappe……. som er potetstappemed pølsebiter i. Nå fungerer jo ikke potetstappe på lavkarbo derfor ble det en god porsjon med blomkålmos og pølsebiter i den.  Jeg valgte bratwurst med lite karbohydrater.  Heldigvis har jeg et lite lager i frysen etter sommerkampanjen på disse pølsene .

Mosen ble laget som vanlig -koke blomkålskiver i fløte til den er myk,  denne dagen fikk den følge av en rest med brokkoli som trengte brukes. En god klatt med smør i og.  Etter blomkålen er most sammen tilsatte jeg biter av pølsen -jeg valgte varme de litt i mikroen før jeg blandet de i.   Rask god middag på kort tid.

 

 

Ost & kjeks, litt spekemat ……..

 

Det svinger her i huset -enten er det skikkelige middager etter alle kunstens regler, eller så er det temmelig lettvindt.  I dag var en slik lettvindt dag -faktisk ekstremt lettvindt – og det fordi jeg hadde en baktanke om litt mer kos på kvelden – det trenger ikke altid være helg for gjøre noe ekstra ut av kvelden.

 

For å lage en skikkelig kosekveld er det ikke så mye som skal til – Forleden  var vi en tur på Ikea -i matavdelingen kom jeg over et par oster som så litt spennende ut og de fikk bli med hjem.  Disse to ostene pluss en rest m blåskimmerost og brie samt noen skiver spekepølse og skinke og voila – kveldskos !! Hadde med mandlekjeks til meg -og vanlige kjeks til mannen – skikkelig snadder.  Og når han så kom med hvert vårt glass med rødvin ble det skikkelig hverdagshygge en kald og mørk novemberkveld.

 

ost og spekemat

Fiskekakemiddag

 

I dag fikk jeg til en forandring skikkelig lyst på fiskekaker……. Selvfølgelig burde jeg laget de selv helt fra bunnen av, men beklager der skortet det litt i dag.   Ica maxi har fiskekaker eller riktigere fiskekarbonader som bare inneholder 5,5 karber pr 100 gram og de er ca 100 gram pr stk og.  Jeg klarte meg lenge med en så det ble ikke så gale middag likevel.

 

skikkelig store fiskekarbonader

 

Tilbehøret ble squash, sjalottløk, paprika og purre surret sammen samt litt kokt kål (rester fra annen middag – følte den måtte brukes opp selv om det er litt karber der og- men familien kan jo spise det  ) et lite dryss med kviteseismør over så er fettet med – godt og utrolig mettende.

 

Måtte knipse sønnes tallerken da han kom hjem til mat -glemte ta min egen

 

 

Mandelkjeks

 

I dag har jeg bakt.
Knekkebrød-boksen var tom så den trengte fylles opp – og når jeg først var i gang prøvde jeg Linn sine mandlekjeks Farlig gode !!
Vil og prøve varianten til  Janicke, med paranøtter

 

klare til steking
Ferdige mandelkjeks
Yummi -UTROLIG godt

Reinsdyrskav / finnbiffgryte

 

Butikken hadde tilbud på reinsdyrskav og jeg tok med meg en pose hjem.
Fredagskosten her i huset blir derfor en gryterett.   Lettvindt og godt.

 

Det hele tilberedes i en god stekepanne evt jerngryte.  Jeg har en litt stor panne med høye kanter så meste tilberedes i denne.   Har man bare en vanlig stekepanne er det bare å helle det hele over i en vanlig gryte etter det er stekt.

1 pose reinsdyrskav evt finnbiff
ca 200 gram sopp
1 løk
1,5 dl vann
2dl creme fraiche
salt
pepper
2-3 knuste enebær

Ha kjøttet i en varm  stekepanne mens det ennå er frosset, la surre litt før løk og sopp haes i,  Skru ned varmen og la det hele surre godt til løken er myk og soppen har litt farge.

Tilsett 1, 5 dl vann og 2 dl creme fraiche og la det hele koke lett i 20 min, smak til med salt pepper og enebær og la dette koke med siste 5 min eller lengre.  Ønsker en mer farge på sasuen kan noen dråper sukkerkulør tilsettes.

 

Serverte det hele med kokt blomkål og brokkoli og rørte tyttebær .  Jeg vil tro at blomkålmos og vil smake godt til.
Panerte kyllingfileter

 

Nok en gang er det kyllingfilet på menyen, og jeg har laget de på en ny måte igjen.  Oppskriften fant jeg hos Line

Eneste endring jeg gjorde var at jeg brukte hele fileter og panerte de.

 

Serverte med blomkålmos og kokte asparges  skikkelig snadder.  Nok av variasjonsmuligheter og med denne paneringen til flere retter.

 

 

Anbefales – bare pass på å bruke baconcrisp som ikke har karbohydrater,  det er nemlig noen varianter der ute som er fremstillt med mel.

 

Blomkålmos

 

Blomkålmos er nok en av tingene som det er lenge siden jeg har hatt.
Oppskriften på den har vært postet i utallige blogger, men jeg slenger den likevel med her hos meg også.
Mosen kan enten brukes alene eller som tilbehør til en annen rett.  Fremgangsmåten er enkel og resultatet godt.
1 blomkålhode deles.  Jeg skjærer det bare i skiver på ca en halv cm.

 

 

Har de i en gryte og heller på fløte.

Begynner med en halv boks til et hode og ser om det trengs mer ettersom det begynner koke.    Jeg har og en god klatt med smør i.  Det hele skal koke til blomkålen er mør og fin.

 

 

Det hele kjøres  sammen med stavmikserog blomkålmosen er ferdig.  Skal en ha det som egen rett er det godt å ha stekte baconbiter i.  En kan også blande blomkål og brokkoli og lage mos av det. Krydre etter behov.  Denne gangen brukte jeg muskatnøtt i og det var skikkelig godt.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →