Kyllingsalat

I en link på VG (tror jeg ) fant jeg en  artikkel fra Vektklubben om mat som metter.  Ene bilde av en salat så utrolig fristende ut, så jeg kopierte retten og fant ut at jeg kunne dele den her.

Jeg brukte :

 •  babyleaf salat
 • cherrytomater
 • agurk
 • paprika
 • rød løk
 • kik-erter
 • avokado
 • og kyllingfilet

Jeg har ikke skrevet mengde på ingrediensene . Det tilpasser en etter hvor mange som skal spise, hvor glad en er i de forskjellige ting og hva en har tilgjengelig og .  Jeg brukte kyllingfilet som jeg stekte i strimler, de fikk dessverre litt for god farge…….som fremgår av bildet.  Jeg tenker at en kan bruke det kjøtt en har tilgjengelig -feks rester fra middag. Jeg vil tro at reker og kan være godt i denne salaten. Bland bare alt sammen i en skål eller på en tallerken drypp noen dråper sitron/lime og god olivenolje over og nyt .

_DSC2997

 

Enkel frokost

Mange lurer på hva en skal spise når en ikke kan ha brød.  Frokosten min siste dager har sett noenlunde slik ut :

noen skiver med kokt skinke

1-2 egg

paprikaskiver

litt ost

noen reker

og en klatt med majones.

Raskt, enkelt og godt.  Det passer fint i en matboks til lunsj også.

 

Salat med grillet chevre

Chevre, eller hvit geitost er en ost som er utmerket å grille og ha i salater.  En får kjøpt norsk chevre,disse erlaget i ganske små runde «pølser»   .  Den  norske chevre’n smelter fort når man prøver steke eller grille den.  Man kan  også få importert chevre som gir mye større skiver og er lettere å grille

Jeg spiste salat med grillet chevre i Frankrike første gang og har prøvd så godt jeg kan å etterligne den.

 • Salat
 • tomater
 • agurk
 • sopp
 • vårløk eller rød løk
 • basilkum olje
 • tynne brødskiver
 • chevre

Salaten lages porsjonsvis .  Legg salat, tomat,agurk sopp, løk utover en tallerken.

Skjær osten i cm tykke skiver.

Stek eller rist en tynn skive som er kuttet til i samme størrelse som osteskivene. Brødet skal være sprøtt.  Ha litt smør i stekepannen og legg chevre’en i.  Snu den forsikteig når den har fått stekeskorpe på undersiden.  Når begge sider er stekt legg den oppå brødskiven og dander en eller to skiver oppå salaten.  Drypp litt god olivenolje med basilikum over det hele og pynt med noen blader frisk basilikum.  En skive spekeskinke rullet på toppen av osten passer godt til.  Det hadde jeg dessverre ikke denne dagen.  Salaten er utrolig god og mettende.

 

Saftige frokostrundstykker med mer proteiner

 

Etter en tid der jeg har gjort alt «riktig » med kosten men likevel med dårlige resultat på vekten begynte jeg bruke dagboken på diett.no aktivt en periode.  Det jeg oppdaget der var at proteininntaket mitt var temmelig lavt.  Det er lett å miste fokus etterhvert på at sammensettingen av kosten blir riktig og bare fokusere på karbohydratene skal være riktig. Dette har jeg nå prøvd å endre og holder et godt øye med hva jeg får i meg av proteiner også.

Jeg har innimellom laget frokostrundstykker men har nå endret litt på oppskriften slik at de inneholder litt mer proteiner enn tidligere, det er også  færre ingresienser og derfor raskere å røre sammen.  Hvert rundstykke inneholder 1,2 gram karbohydrater og 17,2 gram proteiner mot 1 gram karb og 13 gram protein på den andre oppskriften.

 •  3 egg
 • 150 gr cottage cheese
 • 50 gr linfrø
 • 1 ts  bakepulver
 • 1 ss fiberhusk spiseskje
 • 60 gr bakepro (kjøpes på helsekost)

Fin mal linfrøene.  Bland egg og cottage cheese og kjør de sammen med en stavmikser eller foodprosessor som glatter ut cottagecheesen.  Bland sammen de andre ingrediensene og rør sammen alt.  Dette blir en relativt løs røre.  Jeg fordeler den i  muffinsform -panne av silikon.  Det blir 6 stk av denne porsjonen.

Stek midt i ovn ved 180 -200 ° i 10 -15 minutter.

Kjempegode og saftige rundstykker.  De er også fine  å fryse.  Dersom du ikke skal fryse de pakk de i et kjøkkenhåndkle istedenfor legge de i plast.  Det er mye fuktighet i lavkarbo brød så de mugner fortere i plast.

Grove frokost-ruter

Før jeg begynte på lavkarbo spiste jeg mye Ingers rugbrød -det første skikkelig grove brødet hun kom med, og som kun er i salg hos bakeren.  Ene bakeriet i byen her solgte også det som «rug-biter» – og de var utrolig gode med sprø skorpe over det hele.

I dag har jeg fylt opp lageret med brød og  fant jeg ut at jeg ville prøve en runde med lage det i langpanne.  Jeg har og fått en kommetar på innlegget om brødet fra en som prøvde steke det på denne måten så da MÅ jo jeg og prøve.  Gjentar oppskrift og fremgangsmåte her :

 • 1 beger Cottage cheese
 • 7 egg
 • ½ ss salt
 • 80 gr kruska kli
 • 120 gr linfrø
 • 200 gr solsikkefrø

Cottage cheese, egg og salt blandes godt i hurtigmikser eller med stavmikser slik at cottage cheese ‘n blir glatt . Ha i resten av ingrediensene.

Hell deigen i en langpanne med bakepapir og bre den jevnt utover.

Stek i ovn på 190 grader i ca 1 time, men følg med alle ovner steker forskjellig.

La brødet avkjøle på rist  før det deles i ruter.

Rutene kan fint fryses ned.  Tines raskt i mikro og deles i to før servering.  Disse blir definitivt en ny favoritt her.

Frokostblanding

Jeg har aldri vært noe spesielt glad i frokostblandinger , men på evig jakt etter raske måltid, pluss noe å drøye den tyrkiske youghurten med, fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på frokostblanding.   Første gang jeg lagde brukte jeg en oppskrift jeg fant hos Line  og den var absolutt brukbar.

Så skulle jeg lage igjen men endte opp med en egen variant den ble slik:

100 gram mandler

100 gram hasselnøtter

100 gram valnøtter

200 gram linfrø

100 gram kokosmasse

2 ss kanel

20 gram smør

Hakk nøttene i mindre biter og bland alt sammen bortsett fra smøret.  Ha massen i to langpanner og legg noen klatter med smør på toppen.

Sett et brett om gangen i ovnen pån 175 grader i 25 min ca Rør om et par ganger.  Av kjøl helt før det puttes i boks.

Da jeg regnet ut karbene i denne tok jeg utgangspunkt i  20 porsjoner og hver porsjon har da 1,7 gram karbohydraer  I tillegg kommer da karbohydratene fra youghurten.  Bruk tyrkisk yoghurt den har mindre karbohyder enn andre yohurter.  Med 100 gram yoghurt vil da måltidet ha knappe 7 karbohydrater. Så tidlig på dagen er det helt ok.

 

 

Lun kyllingsalat

Det er utrolig lite som skal til for å få en velsmakende hurtig lunsj av gode middagsrester.

Da jeg lagde estragon/sitron kyllingen nylig var det en del rester igjen.  Kjekt når det bare er to som kommer til middag.

Del passe mengde kyllingkjøtt opp og hell litt av sausen som var til over -dersom det var noe igjen av denne.  Varm det godt i mikroen.

Legg salat på en tallerken.  Her bruker jeg babyleaf salat- bland inn kyllingen, en tomat og litt fetaost.  Rask og god lunsj.  Kan fint spises kald også om en skal ha med seg mat på jobb.  Da bruker en bare kyllingkjøttet uten varme det igjen.

Vil du ha ekstra fett, ha en skje med rømme eller creme fraiche til.

Kremet eggerøre med spekepølse og salat

Det er ikke så mye som skal til å lage en rask og god lunsj -eller frokost for den sak skyld.  Og det er heller ikke så mye som skal til for å variere rettene.

I vinter fant jeg oppskrift på  kremet eggerøre  hos Frida  og var en periode hektet på  eggerøre med salat .

Nå får jeg igjen tak i babyleaf salat i butikken her , skjønner ikke hvorfor de ikke har det hele tiden …… og jeg har hatt eggerøre og denne salaten noen ganger som rask løsning på et måltid.  Forleden tok jeg og med en tomat, noen skiver med spekepølse og litt ostebiter.  Utrolig enkelt, utrolig godt og et enda mer mettende måltid, som og er godt å ha med seg i en matboks til lunsj. Enkelt skal det være og dette var så lettvindt at jeg vurderte om det var verdt et eget innlegg, men fant ut at  en god ide kan alltid deles.

Restemat – lunsj-tips

Det er altid greit å ha for mye mat når en går på lavkarbo.  De fleste ting kan bli en grei lunsj enten hjemme eller på jobb.  Det er mange greie matbokser som fort kan settes i mikroen og varme opp en middagsrest.  Å ha  små bokser ved siden av med feks rømme, eller salsa  i slipper en å varme dette og.

Restene av middager her blir ofte til slike lunsjer.  Og den siste som ble en god lunsj var  Kremet kjøttdeig gryte.  Restene ble lagt i en matboks -litt ost drysset over og så varmet i mikro ved lunsjtider.  Ingen dum lunsj som metter lenge.

I boks klar til taes med

Eller hjemme i en tallerken – like godt begge deler

Reke- og eggsalat

Helt siden jeg laget majones har jeg villet lage rekesalat.  På en ikea -tur kjøpte jeg med meg noen poser med frosne reker -slett ikke dumme.  De er løsfrosset og rimelig i forhold til boksene med reker i lake.

Å lage salat selv er enkelt og greit og raskt.  Krever ikke store jobben. Godt er det også.

125 gr reker

2 egg

majones

vårløk

salt/pepper etter smak

Bland sammen reker finhakket egg og vårløk.

Ha i majones til passe konsistens og smak til med pepper evt salt.  Dette er ikke så veldig stor porsjon.  Jeg foretrekker heller lage opp litt oftere ennlage porsjonene så veldig stor.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →