Grønnsaksmiks på grillen

Når jeg griller liker jeg å få det meste av maten ferdig på grillen -og ikke fly mellom gryter på komfyren og grillen.

Det er en god stund siden jeg har hatt fremme grilltilbehør i bloggen nå, så jeg drar de derfor frem fra glemselen nå i starten av sesongen.

Å blande sammen masse grønsaker og ha de på grillen, enten i folie eller en aluminiumsform, er en rask og grei måte å få en fantastisk grønnsakblanding.  Jeg er veldig glad i å bruke  aluminiumsformer – europris f.eks har kjekke former til dette.  Kutt opp de grønsakene du vil ha

Blomkål og brokkoli bør deles i små buketter evt i skiver og så er det bare putte det i formen, ha over en klatt smør lukke igjen og sette på grillen.

 

Pass på at det ikke havner der det er varmest på grillen,  det kan gjerne ligge på indirekte varme, er ferdig når grønnsakene er myke og har falt litt sammen.

 

 

 

 

Hjemmelaget tomatsalsa

Jeg har vel strengt tatt skrevet om tomatsalsa tidligere, men en god ting kan ikke sies for ofte.  Hjemmelaget tomatsalsa er utrolig godt som et tilbehør til grillmat og jeg gjentar meg derfor gjerne.

Det som trengs er

Del tomatene i fire båter.  Finhakk løk og hvitløk, purren og urtene.  bland det hele sammen.  Ha i litt salt og pepper og ha det hele i skål eller glass.
 Hell på god olivenolje og la det hele få trekke sammen en times tid  før servering.  Er absolutt best samme dag som den er laget men tåler en dag eller to i kjøleskapet.

 

Blomkål carbonara

 

Jeg har vært veldig glad i pasta  gjennom årene og da særlig med carbonara saus.  Den har jeg og brukt til squash varianten av pasta og det funker helt utmerket.  Det er likevel aldri dumt med nye ideer til måter en kan bruke og variere gode smaker og også å få endret på det tradisjonelle tilbehøret en bruker.  En slik kjempeide fant jeg hos Frida i Lchf bloggen.    Jeg serverte blomkålen til grillmat, utrolig godt sammen og langt fra siste gang jeg tyr til denne varianten.

Jeg brukte de samme mengdene som Frida for å lage sausen :

Rens og del blomkålen i mindre biter.  Kok den til den er passe mør, jeg syns det er greit med litt tyggemotstand.  Sil av vannet, men la blomkålen bli i gryten -damp den gjerne litt så alt vannet forsvinner Bland sammen eggeplommer, fløte og parmesan.

Jeg valgte bare helle det over den avrendte blomkålen og røre det hele forsiktig sammen på svak varme til sausen tyknet.  En kan og røre sammen sausen i en egen liten gryte og deretter blande det sammen med blomkålen.  Smak til med krydder og urter.

Grove frokost-ruter

Før jeg begynte på lavkarbo spiste jeg mye Ingers rugbrød -det første skikkelig grove brødet hun kom med, og som kun er i salg hos bakeren.  Ene bakeriet i byen her solgte også det som «rug-biter» – og de var utrolig gode med sprø skorpe over det hele.

I dag har jeg fylt opp lageret med brød og  fant jeg ut at jeg ville prøve en runde med lage det i langpanne.  Jeg har og fått en kommetar på innlegget om brødet fra en som prøvde steke det på denne måten så da MÅ jo jeg og prøve.  Gjentar oppskrift og fremgangsmåte her :

Cottage cheese, egg og salt blandes godt i hurtigmikser eller med stavmikser slik at cottage cheese ‘n blir glatt . Ha i resten av ingrediensene.

Hell deigen i en langpanne med bakepapir og bre den jevnt utover.

Stek i ovn på 190 grader i ca 1 time, men følg med alle ovner steker forskjellig.

La brødet avkjøle på rist  før det deles i ruter.

Rutene kan fint fryses ned.  Tines raskt i mikro og deles i to før servering.  Disse blir definitivt en ny favoritt her.

Påske godt

For et par uker siden fikk jeg noen herlige silikonformer til konfekt. Disse er kjøpt i utlandet så jeg tror  ikke  det er mulig å få tak i akkurat disse de her, men både på jernia og helsekostbutikker har jeg sett små konfektformer.

Ene av disse brettene jeg fikk  er små påskefigurer andre to kan det og lages kjærligheter av, er et lite spor til en pinne i enden av hver utstansing. Og pinner til  fulgte med formene.

I går  kveld fikk jeg ånden over meg til lage noe å ha i disse formene .  Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til sjokolade med chili og mandler   med noen små endringer ettersom jeg ikke hadde alt jeg trengte.

Finhakk mandlene og bland i smeltet sjokolade og cocosa.  Ha i krydder

Disse formene er ikke så store så jeg måtte finhakke mandlene veldig.

Morsomme fasonger på konfektbitene når de er stivnet.

Jeg velger oppbevare de i en boks i frysen, gir de bare noen minutter på kjøkkenet før servering.

 

Fløtegratinert sellerirot

Våren er kommet tidlig i år – noe jeg absolutt ikke har noe i mot.  Vi er godt i gang med forberedelser utvendig til sommeren, og det aller første som ble klargjort var «ute stuen», og under det kommer også grillen frem igjen.  Må si det er herlig å komme i gang med den sesongen igjen.  Årets første grillmåltid er fortært, en fantastisk lammebiff med fløtegratinert sellerirot og en grønnsaks miks.  Ingen dum start på grillsesongen.

Sellerirot er en grønnsak jeg har blitt utrolig glad i og bruker mer og mer.  Fløtegratinert selleri rot så jeg første gang i bloggen til Frida og jeg har brukt den jevnlig siden den gang.  Oppskriften har jeg ikke postet her før så jeg fant ut at nå er det på tide å få den på plass i arkivet. Til to personer pleier jeg bruke en liten form på ca 14 x14 cm

Rens og del sellerirot i tynne skiver.  Hakk løk og hvitløk.  Legg sellerirot og løk lag vis i en smurt form.

Hell fløte over.  Jeg pleier ha fløte godt over halvveis bortimot 3/4 opp på selleriroten.

Sett formen i ovnen på 200 grader.  Første halvtimen lar jeg den være dekket av folie.  Etter 30 min fjerner jeg folien og dekker formen med revet ost.

La  steke i 30 min til.  La formen hvile et par tre minutter før servering da får det satt seg skikkelig sammen.

Om det ser ut til være for mye fløte vil denne også trekke seg tilbake i selleriroten på en måte.  Smaker fantastisk og kan brukes til alt en ellers ville brukt fløtegratinert potet til.

Her servert med grillet kjøtt og grønnsaksmiks

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...