I’m back

Jeg er hjemme igjen -med 1 kilo pluss i bagasjen – ikke lett når en skal være sammen  med andre og har minimal påvirkning på kosten -og null muligheter til få tak på de riktige tingene, noen ganger blir det bare slik, og det viktigste er jo da å kjøre inn igjen i riktig spor når hverdagen kommer, men masse bevegelse hjelper jo litt også og det har det vært nok av.  Og det har vært en topp weekend som og har trigget motivasjonen for stå på litt ekstra:   

Jeg skal kjøre stram linje et par uker fremover -spise mest mulig rent og minimum med karbohydrater  -ferietiden nærmer seg med stormskritt og det er greit å få litt ekstra boost på kroppen til da. 
Huff blir jo uten i pc i nesten 3 uker da -hvordan i alle dager skal det gå 😉 det er jo nettopp her inspirasjonen  og motivasjonen ligger – kanskje jeg må kjøpe meg en kladdebok og la den være en slags analog pc i ferietiden – ta bilder og kladde innlegg ??  

Det er spennende å gå sin første lavkarbo sommer i møte – heldigvis er det likevel meg som i hovedsak styrer maten gjennom ferien, et og annet ute- måltid blir det nok, men det gjelder da å ta de riktige eller riktigste valgene -spennende å se hvordan jeg skal komme gjennom det. Men til den tid er det bare stå på og forberede  både kropp og hode på sommeren 🙂

Stille blogg

De neste dagene vil det være ganske så dødt herfra – det betyr ikke at jeg har glemt dere som leser eller er tom for ideer – men det enkle fakta at jeg reiser bort noen dager – uten pc …….. jeg har rett og slett ingen nett tilgang der jeg skal så jeg får komme sterkt tilbake til uken igjen.

Ha en strålende helg alle der ute

Skikkelig god sjokolade

På en rask tur innom meny idag snublet jeg over en sjokolade som skulle være så sunn og uten sukker.  Sjokoladeprinsen et den -det er to typer en med og en uten sukker, Den uten sukker har 12,8 karbohydrater og polyalkoholer 10,4 med andre ord bare 2,4 reelle karbohydrater pr 100 gram og sjokoladen er på 50 gram. Sjokoladen er og tilsatt vitaminer kalsium og magnesium i følge vare deklarasjnen   Den smaker til forveksling lik vanlig melkesjokolade.  Godt det er et stykke til meny herfra 😉 kunne blitt en farlig liten sak i hylla ved kassen den der.

 

 

 

 

Grillet tunfisk.

I dag var middagen et skikkelig prøve prosjekt: Tunfisk -ikke fra boks men fersk (frossen )  -jeg har aldri lagd det -ikke en gang smakt det slik, men hørt mye så da jeg plutselig fant en pakke i frysedisken fant jeg ut at dette ville jeg prøve

 

 

Jeg tok to av de fire «biffene» som var i pakken.

 

Alene hjemme så det er perfekt til eksperimentering.  Leste på pakken at steketiden er kort og at stykkene godt kan hvile som vanlige biffer.  Ene skiven prøvde jeg dele og ha ost inni -Philadelphia med soltørket tomat

 

 

– så på grillen.  Jeg vil tro stykkene lå 2-3 min på hver side før jeg tok de av og lot de hvile en 5 min ca

 

Jeg hadde en god brokkolibukett og en god klatt  smør over det hele for å få mer fett.  får ta en cocosa bit til kaffen for kompensere for manglende fett;)

 

Smaken er ikke som tunfisken som er i boks- mye mildere,kylling er vel det som er nærmest beskrivelsen -Og biten med osten i er bare helt fantastisk.  Det hele   kunne vært litt mindre stekt – maks 2 min pr side neste gang- for det blir en neste gang -dette var godt!!

Avokado og reker -enkel lunsj

I dag hadde jeg behov for en rask og enkel lunsj -og det ble det også.
Kjøpte med meg en pakke med reker i lake -hadde håpet på ferske men de hadde ikke. Sjekk karbohydratinnhold i slike reker i lake da noen er tilsatt sukker.  En avokado fikk også bli med hjem fra butikken.  Avokadoen ble renset, siden den var god og moden ble den most lett med en gaffel sammen med en ss Philadelphia.  Første gang jeg har brukt det sammen men det var bare en ss Philadelphia ost igjen i boksen så jeg tenkte jeg kunne bruke den opp.  Drøyt halvparten av rekene ble også rørt inn. mens resten havnet på toppen.  Noen dråper lime, grov revet pepper og majones over – enkel god mettende lunsj.
En kan gjerne ha hardkokte egg til og, men jeg var så sulten i dag at jeg ikke hadde tålmodighet til vente på det 😉

 

 

Lena Beatrice’s te-kaker

I dag var tydeligvis dagen kommet da jeg endelig skulle prøve Lena Beatrice sine te-kaker .  Jeg har jo tenkt på å lage de sååå mange ganger men aldri helt kommet forbi solsikkebrødet .  I morges var det som var igjen av solskikkebrødet lett pelset sådet fristet ikke -og jeg VILLE ha brød til frokost.  Dermed ble det te-kakene.  Jeg hadde ikke så mye kli igjen så jeg hadde litt linfrø oppi deigen for å spe på, men fortsatt var den ganske flytende så det ble knappe to spiseskjeer med solsikkemel også. Ikke hadde jeg pofiber heller så jeg brukte fiberhusk.   Ikke vet jeg om deigen da ble for tykk heller.  Lena sier røren skal flyte ut litt, det gjorde ikke denne.

 

 

Steker ved ca 170 grader og mine te-kaker er ferdig etter 17 minutter.

 

Mine te-kaker har nok vært adskillig fastere i deigen/røren enn Lena sine -ser det på utseende, men de var skikkelig gode – så blir langt fra siste gangen de bakes. Likte grovheten mine fikk også.

 

Enkel baconrull

17 mai er over.  Det er en rimelig hektisk dag hos oss, og jeg syns jeg kom greit gjennom den med tanke på maten, middagen ble så riktig som den kan bli når man spiser ute, den  eneste virkelige utskeiing var et kakestykke sent på ettermiddagen, samt at det ble lite vann da.

I dag er hverdagen tilbake og jeg  har startet  dagen med Line sin utfordring i bakhodet- og satt meg på ergometersykkelen i 20 min samt flyttet meg videre til bosuballen etter det -så nå jeg er i gang med den utfordringen -om enn tregt mht trimmen så er jeg på vei.

Maten skal og helt på plass igjen etter en «fridag»  Og i dag har jeg lettvarianten av Lines bacon-cheeseroll Jeg la bare baconet inntil hverandre

 

 

Steker det i ovnen – selvfølgelig fikk jeg et anfall av «skal bare» da det sto i ovnen så det ble litt for godt stekt.
Eneste ost i huset er skiver av gouda, brukte  tre slike og brette baconet over ned med temperaturen siden det allerede er mer enn godt nok stekt.

 

 

 

Når osten er ferdig er det bare å fordele på tallerken,  mannen er hjemme i formiddag så han ville også ha slik frokost – Dermed supplerte jeg med litt eggerøre av 3 egg og en skvett fløte.  Min porsjon fikk også baconfettet over bacon og egg – en skikkelig god mettende og fet frokost.

 

Omelett – middags rester kan bli frokost

Etter middag i går var det igjen en kotelett et par blomkålbukketter og to asparges,  Ikke store greiene, men jeg tenkte det kunne bli en ok lunsj – isteden ble det en del av frokosten.

Alt ble delt i små terninger og samlet i en skål . En smørklatt over og til varming i mikroen.  I mens pisket jeg sammen to egg og stekte  omelett,  kjøttet og grønsakene fikk plass på halve omeletten og andre halvdel ble brettet over. Fornøyd mann som fikk samme frokost her,  Restene ble brukt -god og mettende frokost.  En grei start på dagen 🙂

 

Bruchetta

En rask og grei sommerlunsj – populær her i huset, som jeg lenge var sikker på jeg måtte ofre på lavkarbo er bruchetta.  Men da jeg begynte lage solsikkebrødet kom og ideen til å lage bruchetta av det -og idag har jeg prøvd ut nettopp det til lunsj.

Jeg tok så mye brød som jeg ville ha av solsikkebrødet -denne gang har jeg det ganske grovt,  Bruchetta er   i utgangspunktet laget av et finere brød, men etter min mening går det med all slags brød.  Jeg deler brødet mitt i to slik at jeg får snittflate på begge to.  drypper et par dråper med olivenolje på brødet -egentlig skal det og gnis inn m hvitløk, men det gjør jeg sjelden.  Neste som skal på er en rødpesto eller bruchetta blanding – også denne kan droppes, men jeg hadde i hus så jeg tok på et tynt lag

 

– deretter revet ost , og på toppen tomater som er delt i små biter – krydder etter ønske -frisk basilikum er godt,   et dryss med grovt salt og litt parmesan.  Så skal bruchetta’en i oven – eller på grillen til osten er smeltet og brødet sprøtt.

 

Jeg hadde ovnen på 200 grader og det tok ca 8-10 min til ost og tomater er passe «smeltet»  Solsikkebrødet blir tydeligvis ikke så sprøtt som vanlig brød , men smaken er like god og jeg kan kose meg med bruchetta av og til i sommer også 🙂

 

Springer bjørken ut til 17.mai………..

Vi står foran en langhelg og det skal bli godt etter travle dager.  I dag har jeg vært ute og jobbet litt i hagen igjen – det spirer og gror og begynner bli fargerikt.  Skogen er ganske så grønn etterhvert -eneste vi mangler nå er litt varme.  Men kanskje likegreit å vente med den til juni -istedenfor som de siste årene at sommervarmen kom -og gikk med  april …….

Da jeg var barn husker jeg det store spennende spørsmål på våren var -«springer bjørken ut til 17. mai ?» DET kan vi slå fast at den gjør i år – er en god stund siden eselørene var på kvistene -nå er det solide bladverk på bjørken.

Ellers i hagen spirer og gror det også – riktig så trivelig tid vi går i møte.

 

Kirsebærtreet begynner så smått å blomstre
Lubne tulipaner
Primula -som for 5 år siden ble plantet ut fra en stueblomst blir større og større for hvert år.
Rododendron er nydelig i blomst
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →