Lett med fett

 

I september utgaven  av bladet «TARA» er store deler av forsiden dekket med teksten -«slankekuren alle snakker om -Bli lett med fett»  Det hender jeg kjøper det bladet innimellom og jeg ble skikkelig nysgjerrig på dette så det fikk bli med hjem fra butikken.  Satte meg spent ned og åpnet bladet klar for kopiere nye i\oppskrifter kansje og få nye tips.  Artikkelen omhandler for det meste ketolysekuren og gir en generell innføring i hva som skjer i kroppen når en kutter karbohydrater.  Det er og to stykker som forteller om sine erfaringer med lavkarbo, men det er veldig generelt om hva man kan og ikke kan spise,  Et par tre oppskrifter , en på omelett, en på gele av fun saft og et brød -Ikke mye spennende altså

De har med noen henvisninger til litteratur.  Hele 7 sider har de spandert inkludert et helsides bilde, 9k men jeg må si jeg var litt skuffet over hvor generelt det var- litt gode tips noen retter ol hadde vært mer interessant, iallefall ut fra mitt syn.

 

 

Men bladet har flere andre sider, høstens moter og tilbehør,  det skal og bli studert, med kiloene som er vekk kan det jo være det dukker opp noe fristende der;)

Lettvint gryterett

 

Dette er en variant av en gjenganger når jeg skal ha noe fort og greit.  Tidligere har jeg laget karbonadeform/burritosfyll og kjøttdeig med grønnsaker som jo er ganske så  like……. men igjen – det er ofte noe med disse ideene om hva man kan lage eller hvordan variere.  Dette er mer en ide enn en oppskrift, men jeg legger den i oppskriftene likevel.  Så kan hver og en legge til ting de vil ha i selv også.

Idag ble det en pakke kjøttdeig som ble stekt sammen med masse purre og rød paprika,salt og pepper -skulle ha i brokkoli også, men så gadd jeg rett og slett ikke – er alene hjemme igjen så jeg fant ut at brokkolien kunne få bli en del av søndagsmiddagen heller.

Da kjøttdeigen var stekt hadde jeg oppi en halv boks  creme fraiche og en god t-skje med jacobs ferdige rødvinsaus (kjøpes på meny) -denne blir som gele når den står i kjøleskap, så en god t-skje av den gir fin smak i den mengde saus jeg ville ha i dag.  Jeg ville økt mengden veske om familien var hjemme og feks skulle ha ris til, men i dag holder det med denne mengde saus.  Jeg har en liten rest med revet ost i kjøleskapet som jeg bare legger på toppen av porsjonen min -på ren  impuls og skikkelig godt.

Hele pakken inneholder 5,5 gr karbohydrater og den er skikkelig drøy når den varmes opp.

Fondant lignende dessert

 

Plutselig kom det fyklende et skikkelig uvær og jeg fikk en sånn følelse av det er fredag og jeg har lyst på noe …… Ikke enlkelt når man knapt har noe som kan dekke slike lyster, men eksperimentere med det man har kan en jo.  Jeg tenkte pannekaker men så fort at det var sørgelig lite philadelphia ost igjen.   Og det var da jeg fikk ideen -hva med piske eggedodis av  egg og sukrin melis (tomt for vanlig sukrin ) deretter tilsette smeltet kokesjokolade –  og så  prøve det som kake  og så tilsette osten.

Jeg endte med følgende :

1 egg
1 ss melis
30 gram philadelphia
30 gram kokesjokolade 70%

Smelt sjokoladen mens eggedosis piskes – tilsett ost og sjokolade og bland godt sammen – Kunne nok hatt litt mer sjokolade men det har vært mus (eller rotter ??) i pakken

Fordelte røren i to store muffinsformer – pløvde ut hver sin steketid i mikro

 

 

1 min gir en gjennomstekt kake/pudding

 

ganske fast i formen

 

40 sek en mer fondant lignede konsistens og absolutt best.

 

fondant lignende, men bør ha mer sjokolade

 

Mener jeg har lest i en eller annen blogg at noen har prøvd lignedne, men husker desverre ikke hvilken det var
Konklusjon:
Grei desserteeller kaffekos  om en nøyer seg med 40 sekunder steketid (og har litt mer sjokolade i )
– kansje jeg må prøve ut litt mer ……….

Kyllingform med purre og ostesaus

 

I går fikk jeg gjester til middag og jeg var veldig i tvil om hva jeg skulle lage.  Begynte derfor å bla i boksen med diverse brosjyrer og kom over et gammel fillete hefte fra «opplysningskontoret for egg og fjørfekjøtt»
Jeg bladde frem til en rett som var en skikkelig slager i mange år hos oss, men som og har fått hvile i mange mange år.

En hver oppskrift er til for å endres og det skjer selvfølgelig denne gangen også -for å gjøre den lavkarbo.  Mye lettere blir den også da, pluss kyllingfileter gjør det enklere enn å dele en hel rå kylling som var aktuelt da brosjyren var ny.

Jeg skal mette mange munner så dette er en stor porsjon men ikke noe problem å  kutte ned.

1,5 kg kyllingfilet
2 purre
1 stor rød paprika
2 bokser creme fraiche
1 boks creme fraiche med soltørkede tomater( kan sløyfes)
revet ost

 

riktignok er denne en lettvariant, men det er en halv boks og får følge av to «fete»- gir god smak men kan utelates

 

Del kyllingfiletene i to og brun de i smør.  Ikke la de bli gjennomstekt.  Legg de over i en smurt ildfast form. Dryss med salt og pepper.
Kutt purre og paprika og legg over kyllingen i formen

 

 

Varm opp creme fraiche på svak varme, når den er flytende ha i godt med revet ost og rør til den er smeltet.  Helles så over kyllingen.  Strø litt revet ost på toppen og sett i ovenen.  180 grader i ca 30 min eller til overflaten er gylden og fin.

 

 

La hvile litt på benken før servering så sausen får satt seg litt.
Jeg serverer med godt med blomkål og brokkoli og ris til de som er gjester.

Utrolig enkel og velsmakende rett.  Den skal absolutt få sin renesanse her i huset  – like lett å lage til ti personer som til to.

Helg

 

Ja jeg vet det bare er torsdag i dag, men nå begynner helgen for mitt vedkommende -nest siste av sommerens helgeturer for i år -iallefall de som er planlagt.  Helgen blir en utfordring matmessig -konseptet jeg skal på er en utfordring med tanke på alvkarbo, her gjelder det tenke skadebegrensning -men så lenge det er begrenset periode går det -søndag ettermiddag er det rett på strikt til kroppen er normalisert igjen .

GOD helg til alle dere som leser.

Kyllingwok

 

I går var det et  ønske om wok mat som ble luftet her og det ble oppfyllt, selv om jeg gjerne skulle hatt litt andre ting og i hus, men når man ikke gidder dra på butikken og handle inn til en spontan middag tar man det man harø- og resultatet ble riktig så bra

Ingredienser:

4 store kyllingfileter skåret i tynne skiver
2 løk
1 stor rød paprika
1 brokkolibunt
knapt 2 dl brun saus toro – ferdig laget
3 dl  wok grønnsaker (frosne fra norek  )
ingefær
hvitløkpulver
1/2 ts soyasaus
1 ts sukrin
Olje til steking

Det er en ganske stor porsjon jeg lager i dag så jeg velger å frese kyllingen så vidt gjennomstekt og legge det over på et fat.

 

Deretter er det løk parika og brokkoli som  freses til de  knapt mør og tilslutt en omgang på de frosne grønnsakene – de har jeg skyllt i en sil slik at det er minimalt overflødig veske.  Suplerer med disse  i dag siden jeg ikke hadde så mye ferske grønnsaker i huset.

 

Fine farger på den frosne blandingen

 

Når alt har vært gjennom stekingen blandes de forskjellige delene sammen i pannen igjen.  Jeg pleier bruke en stor sautepanne- fungerer like fint som woken.  Drysser på ingrfær og hvitløkspulver.  Jeg har en brun torosaus ferdig laget og bruker 2 dl av den på maten i dag.  Må nok handle inn litt woktilbehør til utover høsten

Torosausen gir 5 karbohydrater pr ferdig dl , men hele retten i dag er på 7 porsjoner så totalt er det ikke så galt. Smaks setter med 1 liten t-skje sukrin og 1/2 ts soyasaus.
Ungdommen vil ha ris til -noe de og få,  Selv spiser jeg kjøttet og grønnsakene uten noe annet -fungerer helt fint for meg.  Fult mulig å lage jukseris av blomkål til- selv er jeg ikke så begeistret for den -kaskje fordi jeg ikke helt fikk det til da jeg prøvde meg.

Lakse burger

 

I en av de større europris butikkene fant jeg for en tid tilbake noen lakse burgere i frysedisken.  Det er rent laksekjøtt malt sammen med krydder og formet som burgere, og det er derfor 0 karbohydrater. Jeg har hatt de flere ganger som middag og søndag tok jeg de siste jeg hadde i frysen.

 

 

De er utrolig fine å hive rett på grillen – bare la de ligge urørt lenge nok til at det danner seg stekeskorpe på undersiden før de snus. Søndagens stykker var halvtint da jeg hev de på grillplaten min.

 

Denne gang hadde jeg lettkokt brokkoli og tzatziki til.

 

Tror jeg må oppsøke samme europris butikk igjen og kjøpe en pakke eller to til -kjekk forandring på fisken.  en pakke inneholder ti burgere -Jeg er mett etter en for de er relativt kompakte i kjøttet.

Tunfisksalat

 

Dette er en superenkel, rask og god lunsj.
Jeg har bare åpnet en boks med tunfisk (i olje selvfølgelig).  Kuttet opp en vårløk i småbiter pluss en halv rød paprika – noen dråper lime og en porsjon med peppermajones -blande sammen og en har en enkel og grei tunfisk salat.

 

 

 

 

Nytt navn på bloggen

 

Fikk en kommentar fra Line forleden dag -den gikk på  noe om enkeltheten i oppskriftene mine og at jeg burde skifte navn på bloggen.  Jeg lo av det da, men tanken satte seg liksom litt fast og.  Da jeg startet bloggen ante jeg ikke hva det skulle dreie seg om , men ganske fort havnet  det til bli en matblogg med oppskrifter på lavkarbo mat.
Og jeg trives med det –

Jeg tror jeg har nevt det før at jeg slet i begynnelsen med å finne ut hva jeg skulle spise og oppskriftene og ingrediensen jeg fant var kompliserte.  Derfor fant jeg ut at det trengs noe enkelt og hverdagslig med ingredienser som kjøpmannen «på hjørnet «har – eller jeg slet med å komme på veldig enkle retter  faktisk kan være riktig kost på lavkarbo og da kan sikkert  andre og gjøre det samme.
Jeg er langt fra noen ekspert, hverken på lavkarbo eller andre ting, men det funker på meg så da funker det sikkert på flere .
Som sagt noen ganger dreier det seg bare å komme på enkeltheten som med dagens middag: små stykker svinefilet grillet, og blomkål sopp paprika og purre og en klatt smør  myknet sammen i en aliminumsform med lokk,  på siden av grillen – pluss en liten skje saus……

 

 

Enkelt godt -og en inspirasjon til det nye navnet på bloggen :

Lavkarbo – Så enkelt kan det være

Muffins med bær

 

I mine forsøk på bruke stikkeslbærene jeg har plukket inn fortsetter jeg i jakten på alternative oppskifter.  I dag har jeg prøvd meg på muffins :

2egg
3ss sukrin
125gr malte mandler

Egg og sukrin piskes til en stiv eggedosis og malte mandler blandes inn.

La stikkelsbær i en stør muffinsform og helte over med egg og mandelblandingen – noen gjorde jeg det omvendt, men bærene synker til bunns så tror resultater blir det samme

Steke midt i ovnen på 200 grader i ca 12-15 min

 

 

Smaken er god  – hadde ikke så mange stikkelsbære i hver muffins så det ble ikke for surt heller.

Jeg kan tenke meg at denne passer godt med bringebær eller bjørnebær og.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →