Skal du til Danmark i sommer…….

Forleden  hadde vi en fantastisk middag,  marinert lammekjøtt som grilles og nytes med det tilbehør en velger.  Kjøttet jeg brukte  pleier jeg kjøpe noen pakker  med fra Danmark.   Tenkte tipse andre om det og her.

Det eneste sted jeg har funnet det er i Aldi butikkene i frysedisken der.  Ikke en butikk jeg pleier besøke så ofte, og i hvertfall ikke for å se etter kjøtt der.  Fikkselv tips om det for noen år siden og har blitt en favoritt her i huset.  Det er varierende størrelse på stykene i pakken men som regel ikke så store, fint å kombinere med annet kjøtt.  Syns å huske prisen ligger et sted mellom 50 og 60 kroner, men det er absolutt verdt prisen for en snaddermiddag en gang i blandt.

Slik ser pakkene ut :

Stekt paprika

Til kraftig grillmat er det ofte godt med noe med litt søtsmak.  Stekt eller grillet paprika gir akkurat rette søtlige smak .

Når jeg lager disse jukser jeg litt i forhold til skikkelig grillete paprika, men pytt noen snarveier må være lov.

Del paprika slik at en har store stykker med skinn på.  Legg paprika bitene med skinnsiden opp på bakepapirkledd plate og ha noen dråper olje over før det hele settes i varm stekeovn -gjerne med grill, da går det fort.

Når en griller paprika skal de egentlig grilles til skinnet er svart og så avkjøles litt for dette plukkes av ……. utrolig kjedelig jobb. Det jeg har funnet ut fungerer godt smaks og konsistensmessig er å la de ligge i ovnen til de begynner bli myke -skinnet krøller seg litt men har fortsatt samme farge.  med grill i ovnen er dette gjort på bare noen få minutter 3-5 ? (er såååå dårlig til se på den klokken )

Ta parikaen ut av ovnen, legg de på fat og dryss evt litt parmesan over.  Snadder tilbehør til blandt annet  kraftig kjøtt.

Her servert til stykker av marinert lammekjøtt og pepperbiff

Meatza

Hos Lena Beatrice så jeg at hun ville teste ut meatza…….. tok en stund før jeg koblet navnet gitt……. men bildet koblet jeg umiddelbart som noe snadder.

Kikket litt forskjellige steder etter oppskrifter  og fremgangsmåter, bla der Lena linket –kostdoktorn, og satte i gang.  Ble vel litt man tager hva man haver av denne, men det er jo akkurat slik mat jeg liker -ikke noe fancy spesielt, bare enkelt og greit det man har.

Jeg brukte følgende :

2 pakker kjøttdeig

3 egg

salt

oregano

kyllingkjøtt i terninger

chaminjong

paprika

løk

pizzasaus

revet ost

 

Utrolig enkel fremgangsmåte.  ha kjøttdeig salt og egg i en bolle eller i foodprosessor som jeg brukte -bland det sammen.

Smør deigen utover bakepairkledd langpanne og stek i ca 10 min v 225 grader.  Deigen krymper litt sammen.

Ta den ut, fyll den med det du måtte ønske.  Jeg hadde kyllingkjøtt i terninger, pizzasaus sopp parika, løk og ost over det hele til slutt .  Inn i ovnen igjen -fortsatt 225 grader og stekte vel ca ti min til -da var osten passe gylden og godt smeltet.   Husk ovner er forskjellig -så følg med.

Utrolig mettende og utrolig god «pizza»  Rester var det og tross sultne mannfolk, de (restene altså ) har jeg gjemt så jeg har et måltid neste dag:)  Dette blir helt klart en rett som skal lages igjen.  Har allerede merket den til venninneklubbkveld til høsten.

Kjøttdeigspyd

Selv om været er temmelig skiftende er det grilltid, derfor er jeg stadig på jakt etter nye varianter av mat å ha på grillen.   Denne gangen kom jeg på en variant vi hadde en del da ungene var små kjøttdeig-spyd  De er stadig populære for barna ved middagsbordet var storlig begeistret.  Bruker du pinner av tre er det lurt å la de trekke til seg vann før de brukes -slik vil de ikke ta fyr på grillen.  På denne tiden pleier jeg ha en flaske vann med slike grillpinner i stående på kjøkkenet dermed er de ferdig til bruk til en hver tid.

Disse spydene er litt som man gjør de til selv disse, utrolig hva som kan puttes i deigen.  Litt opprydding i kjøleskap på en måte.  Denne omgangen be som følger

2 pakker kjøttdeig

2 egg

1/2 dl fløte

litt salt

pepper

paprika-de farger man har ble vel tilsvarende 1 liten paprika

1 løk

3 vårløk

en håndfull revet fersk parmesan

1 dl med fetaost

Bland sammen kjøttdeig, egg fløte og krydder før en løk paprika og ost tilsettes.  Dette har jeg på forhånd hakket sammen i foodprosessoren, selvfølgelig kan man finhakke det selv, men jeg er litt lat mht til slikt og bruker maskin. Rør det hele godt sammen.

Lag spyd ved å legge kjøttdeigblandingen rundt spydene, jeg bruker ha litt kaldt vann i hånden og former de som jeg ønsker.  Jeg vagte å forhåndsteke de i stekeovnen  denne gangen,  da er de lettere å håndtere på grillen,tar kortere tid og  lettere å fryse ned om en lager mange.  Jeg fryser de da etter forhåndstekingen, før grilling   Forhåndsteker på 200  grader i 10 min.  Når de kommer på grillen er det bare å gi de et par minutter på hver side så de får fin farge .

Mine var milde i smaken i dag da det var noen små som skulle være med å spise.  Er det bare voksene eller ungdom som skal ha kan en fint spice de opp med både hvitløk og chili.

 

Grillet fetaost

Jeg er stadig på jakt etter godt tilbehør til grillmaten.  Har hørt om flere som har kommet hjem fra syden og snakket om grillet fetaost.  Så jeg hev meg rundt for prøve.  Egentlig burde jeg prøvd stykkene jeg hadde i to varianter men så langt tenkte jeg ikke da.

Legg feta på alimiumsfolie, jeg hadde den i ca 1 cm tykkelse.  Hell ca en ss basilikumolje over førfolien lukkes  og legg pakken på grillen.

La den ligge på svak varme og følg litt  med. Osten skal være myk og varm gjennom.  Mulig jeg hadde for mye olje, eller at det er bedre uten , det får testes neste gang.  Osten var uansett myk og god inni , varm med fantastisk smak og nydelig på grillet entrecote.

Nykål

Litt «matlei» til frokosten i dag, hadde ikke lyst på noe liksom av det jeg haddee helt til jeg kom på nykålen jeg hadde.  Dette er knapt en oppskrift, så enkelt at alle kan.  Ikke unikt for meg heller, Frida i   Lchf-bloggen hadde samme for en tid tilbake og sikkert flere med henne

Noen stykker av kålen , dampe detil de er myk. Legg over på tallerken og ha på et  par gode skiver med kviteseid smør (eller vanlig smør) Nykvernet pepper og nyrevet parmesan over. Jeg elsker parmesan -setter fantastisk smak på maten, men den må være fersk og nyrevet, det pulveret som kommer ut fra en boks duger ikke ………

Tilbake til kålen,  skikkelig snadder frokost.  Er i grunnen utrolig hva som kan bli en helt naturlig frokost etter en stund på lavkarbo.  Før ville jeg vel ment folk var gal om de spiste kål til frokost 😉

 

Olivenbrød

På handleturen min i går  drev de og la frem nystekte oliven baguetter ved kjøttdisken, helt feil sted, prøver jo unngå brødavdelingen -skikkelig dårlig gjort !!

Men man vet da råd -så jeg gikk hjem og laget et selv jeg.  Brukte solsikkebrødoppskriften med små endringer

Denne gang brukte jeg

3 egg

75 gram philadelphiaost (eller annen smørost )

1/2 dl fløte

1/2 dl olje

1 ss mykt smør

130 gram malte sesamfrø

1 ss fiberhusk

1 ts bakepulver

litt salt

Bland alt sammen og ha i form.  jeg brukte den runde silikonformen fra tupper ware.   La ikke deigen helt ut i kantene da jeg ville ha litt mer høyde enn det da ville fått -brødet blir likevel ganske tynt

Deretter putter jeg halve oliven ned i brødet, har litt grovt salt over samt basilikum og oregano.  Til slutt drypper jeg olje over

Stekes ved 175 grader 20 -25 min

Oppbevares i kjøkkenhåndkle siden det er mye fukt i et slikt brød.

Så nå gleder jeg med bare til grillmaten i dag med olivenbrød til 🙂

 

Gammel klassiker

Av og til blir jeg så opphengt i å finne på nye ting at jeg glemmer de gode gamle klassikerne.  I dag ble jeg sittende å bla bakover i bloggen min for finne ide til frokost – utrolig at noe så enkelt som en omelett kan skli av fantasien. Så dette er bare en liten påminning om en av de gode gamle og enkle rettene

2 egg som vispes sammen evt med litt fløte og derette i stekepannen og vips maten er klar.  (litt uheldig med snuingen her …… )

I dag hadde jeg litt kyllingkjøtt og og revet ost på halve omeletten flr den bel brettet i to.  Noen skiver agurk og paprika evt en skje rømme for ekstra fett .  Denne har holdt meg mett i 5 timer nå

Marinert ytrefilet

Jeg kom over et tilbud på ytrefilet forleden.  Tok med et passe stykke, og tenkte jeg ville teste det ut med marinering.

Erfaring fra tidligere skjærer jeg tynne skiver av kjøttet.  Legger det i en plastpose.  Putter i løk i skiver, finhakket hvitløk (ca størrelse en fedd) og friske urter.

Heller på 1 dl olje og 1 dl rødvin pluss 1 t-skje marineringskrydder (står så på boksen )  Lukk posen tett og legg i kjøleskap.  Jo lengre kjøttet får ligge jo bedre tar det til seg smak.

Planen for mitt kjøtt var at det skulle bli middag neste dag, men den planen gikk i vaksen så kjøttet ble liggnede to netter.

Når det skal brukes tar jeg det ut av posen og over på et fat-slik at ikke vesken kommer med.  Kjøttet trenger bare noen minutter på hver side på grillen så sørg for å ha det meste klart før du starter grillingen.

Jeg har fløtegratinert jordskokk til.  Oppskrift finner du her på Lchf- bloggen.

Jeg hadde og diverse sopp og paprika -grillet i aliminiumsform på grillen til.  Samt jeg prøvde ut forskjellige urtesmør jeg har laget.

Skikkelig snadder måltid.  Kjøttet er og absolutt brukbart.  Husk bare tynne skiver er lettere å få møre og fine enn tykke.

Jordskokk salat

For en tid siden lagde Frida «potetsalat» men med sellerirot.  Jeg hev meg rundt og prøvde hennes oppskrift som var veldig god.   Samtidig fikk jeg en ide jeg ville prøve ut, og det var å lage min favoritt potetsalat der jeg byttet potetene med jordskokk.

Dette har jeg nå prøvd ut, og det blir nok noe som kommer til lages flere ganger gjennom grillsesongen.   Jordskokken oppfører seg litt anderledes enn potene i det de ikke trekker til seg så mye at fukten i dressingen, men det funker og den holder seg flere dager i kjøleskapet.   Jeg har hatt en rest liggende gjennom hele pinsen nå og den er like god

Skrell jordskokkene, og del de i passende terninger.  Jeg bruker 4 litt store jordsskokker.

Til dressingen bruker jeg  rømme og majones.  Jeg brukte  et beger rømme og nesten en pose majones. Dette blandes sammen og nykvernet pepper og sitronsaft tilsettes.  Jeg presser saft ut av en sitron før jeg er fornøyd med smaken.  Jeg har ikke laget denne siden jeg startet lavkarbolivet og da var det jo lettproduktene som regjerte.  Lettrømme har en litt friskere og syrligere smak føler jeg enn seterrømmen så jeg følte jeg måtte ha mer sitron i enn vanlig.   Tilslutt blander jeg inn finhakket vårløk.   Har 3-4 stykker i en porsjon som denne.

Når jordskokken er myk, sil av vannet og la avkjøle før den blandes i rømmeblandingen.   Jeg blander rømme i jordskokken slik at salaten ikke skal få for mye dressing , men jeg finner ut at menden passer fint sammen.

Jordskokksalaten bør trekke minst 30 minutter før servering.  Den faller i smak hos alle som smaker på den her, minner om den vanlige potetsalaten bare med en bitteliten vri på jordskokkens evne til trekke til seg dressingen.  Vanlig potetsalat av denne varianten blir ofte tørr om den står et par dager så det er faktisk ingen ulempe slik jeg ser det.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →