Østeninspirert seisuppe

Jeg er jevnlig innom God fisk og kikker etter fristende fiskeretter.  Det er mange enkle greie oppskrifter der som kan gjøre hverdagsfisken litt sprekere.  Denne gangen leter jeg etter en grei oppskrift med sei og vbalget falt på Østeninspirert seisuppe.   Suppen er utrolig rask og enkelt å lage og den smaker skikkelig godt, litt anderledes fiskesuppe som garantert skal lages flere ganger her i huset.

Jeg gjengir oppskriften her – gjorde en liten endring med tilsette littegranne hvitvin rett før servering, noe jeg syns hevet smaken.

Det du trenger til 4 porsjoner :

400 g  seifilet, uten skinn og bein – eller annen fisk

200 g  kinakål

2 stk  vårløk

2 boks  kokosmelk

1 boks  hermetiske tomater, grovhakkete

2 terning  grønnsakbuljong

1-2 ts  chilipasta

2 ts  soyasaus

Skjær kinakål i tynne strimler og vårløk i biter.  Kok opp kokosmelk, hermetiske tomat og grønnsaksbuljong.

Tilsett vårløk og kinakål.

Kok et par minutter.   Del seifilet i mindre stykker  og legg dem i suppen.  La det trekke i til fisken er kokt.

Smak til med chilipasta, soyasaus og salt.  Evt litt hvitvin, den hever smaken på suppen.

Server med godt brød.

 

Kylling og baconburger

Mit nye kjøkkenleketøy har en kjøttkniv som skal settes på stavmikseren og effektivt og greit kutte og male kjøtt i følge omtalen.

Jeg  hadde to kyllingfileter i kjøleskapet som ble offer for denne kniven, måtte jo bare  prøve med en gang.

Kjøttet ble finmalt,ikke noe problem der. Problemet var jo mer hva skal jeg gjøre med det når det er malt, for så langt var der ingen plan  …… Løsningen ble ganske enkel, en løk ble finhakket og blandet sammen med kjøttet, salt, pepper og litt paprikapulver ble rørt inn og  deretter ble det hele klappet sammen til en karbonadelignende kake og så  surret bacon rundt.

Brun burgeren på høy varme og la ettersteke på lavere varme i 10-15 min.

Jeg serverer kyllingen med en enkel blomkålmos og salat.

Høstlig soppstuing

Soppstuing er altid godt syns jeg, og som regel lager jeg den ganske så tradisjonelt med sopp og fløte.  

Denne ganger blander jeg også bacon sammen med soppen.

Surre bacon og sopp til det er fint brunet før det hele jevnes med fløte.

La det hele koke inn, smak til med salt og pepper og tilsett tilslutt et par skjeer med  rørte tyttebær .  Friskt, raskt og godt.

Her servert sammen med reinsdyrkaker og mos av knutekål.

 

Enkel blomkålmos

Blomkålmos er et hyppig brukt tilbehør for de fleste på lavkarbo

Tidliger har jeg laget den hovedsakelig med koke blomkålen mør i fløte før jeg har most den sammen med stavmikser.

For en tid siden hadde Frida et innlegg om blomkålmos. I en av kommentarene der ble det nevnt at den var ok bare mose sammen med litt smør, og jeg tenkte det virket enkelt og greit og satte det på prøve listen min.   Og prøvd det fikk jeg fortere enn planlagt, en dag jeg drev med litt for mye på en gang – noe som resulterte i at jeg  glemte bort blomkålen som bare  skulle trekke litt.

Den overkokte blomkålen fikk følge av en klatt smør, litt pepper og en runde med stavmikseren.

Utrolig hurtig og grei løsning og en blomkålmos som har mye mer smak av blomkål enn den som har godt med fløte i seg.

Så enkelt som dette altså :

Blomkålen kokes mør, hell av vannet og tilsett smør, og ønsket krydder -jeg brukte kun litt pepper.  La smøret smelte litt før det hele moses sammen med stavmikseren.

 

 

Problemer med script ??

Jeg har fått et par mail fra lesere som har problem med at ting låser seg når de går inn på bloggen og at det kommer opp et varsel om et script som kjører.  Jeg la  ut en forespørsel på facebooksiden og fikk da tilbakemelding fra flere som har fått dette problemet etterhvert.

Det tekniske i bloggen er ikke min sterke side så det har jeg hjelp til.  Bloggen går gjennom på let etter om det er noe feil, så langt er ikke store greiene funnet, men vi venter på mer support der.

Det jeg har fått beskjed om, er at slike script problem ofte dukker opp i explorer, men jeg vet ikke hvilke nettlesere dere med problemet bruker.  Selv bruker jeg firefox og har ikke hatt noe problem, men om jeg prøver åpne bloggen i explorer låser alt seg. (på samme pc )   Fra support har jeg fått tips om en side fra microsoft kundestøtte som sier :

Feilmelding: «Et skript på denne siden gjør at Internet Explorer kjører sakte»

Siden finner du her .  Nede på siden er en «FIX IT» boks,  Ved trykke på denne og følge trinnene der løste problemet seg i min nettleser, så har du problem kan det være verdt et forsøk.
Det jobbes likevel fortsatt med bloggen for å se etter feil der.

Kamskjell med brokkoli og hasselnøttvinagrette

Jeg har lenge hatt lyst å prøve meg på kamskjell, men har ikke hatt noen som helst ide om hvordan man lager det eller hva man spiser det med.  Så jeg har letet og letet og lest en masse oppskrifter før jeg landet på en variant som virket enkel og grei.  Siden jeg knapt har smakt kamskjell noen gang bærer det hele litt preg av : «lavkarbo gjort enkelt » gjør ting hun ikke kan………

Kamskjell (jeg hadde frosne)

brokkoli  (tilpass mengden etter hvor mange du lager til )

1 rød paprika

10 hasselnøtter

1 sjalottløk

1/2 dl balsamicoeddik

1/2 dl god olivenolje

salt og pepper

 

Hakk nøttene og finhakk sjalottløken.Bland  dette godt sammen med olje eddik, salt og pepper til en vinagrette.

Del brokkolien i små buketter og kok de knapt møre, hell av vannet og stek dem raskt sterk varme i en stekpanne

Ha litt salt og pepper på skjellene.

Ha salt og pepper på kamskjellene , stek kamskjellene i litt smør til de har en gylden farge jeg har delt hvert i to slik at de ikke er så tykke.  Noen steder sto middels varme andre sterk varme og tid fra 1/2 min til et par på hver side .  Etter ha svidd de første på sterk varme endte jeg opp med litt redusert varme og et godt minutt på hver side .

Server med litt vinaigrette, brokkoli og paprika.

Helt greit måltid -ikke den store wow opplevelsen, men heller ikke skremt. Vinargetten var utrolig god til og løftet smaken skikkelig

Må nok hente inn litt tips og forhøre meg med erfarne kamskjellfolk 😉

 

Kyllingpotpourri

Sitron og estragonkyllingen jeg lagde for en tid siden rakk til flere måltid.

De siste restene av den havnet sammen med vårløk, parika , tomat og sopp i en ildfast form.  Tilslutt et lag med ost og gratinering i ovnen.

200 grader ca til osten er gylden og fin.

Raskt og enkelt måltid som ble servertmed litt salsa og guacomole.  Enklere kan det knapt bli.

Basilikum biff

Jeg har nytt leketøy på kjøkkenet som skal testes ut -og jeg har en basilikumsplante som ikke tåler mange dagene på benken, så hva er bedre enn kombinere de to.

En kan og bruke en morter og muligens en vanlig stavmikser til jobben.

Bruk det meste av en basilikumplante og litt parmesan.  Burker du morter riv parmesanen først. Det ser mye ut når en starter med de friske bladene, men det minker godt inn i prosessen.  Kjør det hele sammen til en fin pasta.  Tilsett1-2 ss kremost naturell og bland det hele sammen.

Skjær en lomme i kjøttet.  Jeg bruker ytrefilet denne gangen, men fleste typer kjøtt kan nok brukes.

Smør pastaen inni lommen og stek på god varme.  La kjøttet hvile mens tilbehøret lages.

Sopp deles i 4 og asparges knekkes i mindre biter.  Freses i smør på god varme.  Skru ned til litt under middels varem og tilsett creme fraiche og noen stykker gorgonzola.  Rør detsammen med sopp/aspargesen. <et er en fordel å dele osten i små stykker slik at den smelter  fortere.  Forsiktig med varmen så stuingen ikke skiller seg (noe min gjorde da jeg skulle øse den opp.  Går an å røre den sammen igjen med litt mer cf eller fløte)

Server kjøttet sammen med soppblandingen.  Utrolige smaker sammen.

Basilikumpastaen vil jeg og prøve sammen med annet kjøtt.

 

 

 

Bær muffins

Lavkarbo er i vinden som aldri før -både på godt og vondt.  Det som er greit er at ukeblad flommer over med oppskrifter.  Jeg pleier ta en rask titt i butikken om ikke bladet er pakket i plast og se om det er noe som ser fristende ut.

Norsk ukeblad hadde nylig en serie med muffinsoppskrifter og under lavkarbo fant jeg en som jeg har prøvd ut.  I bladet står det de har endret fra splenda til sukrin – jeg har igjen endret til tagatesse * og halvert mengden. Denne posrjonen gir 12 muffins

3 egg

125 gram mandler

1/2 dl tagatesse (eller 1/2 -1 dl  sukrin )

75 gram smør

1 ts bakepulver

1 ts kanel (kan sløyfes men gir en god smak)

100 gram bær

Sett ovnen på 175 grader.

Mal mandlene .  Visp deretter egg og sukker til eggedosis .  Det er første gang jeg bruker tagatesse og får det ikke pisket stivt , men tar sjansen likevel.  Bland inn det tørre og sammen med friske eller halvtinte bær,  og ha in smøret.

Ha røren i 12 muffins former- jeg bruker silikonformer .

Stek i 12 minutter. Mine trengte 15 min før de var stekt.

Dersom du har de i silikonformer og skal ha de ut av formen, la de avkjøle før du prøver.  Bærene faller til bunnen og klistrer seg lett til formen.  Avkjølt klarte jeg lirke alle unntatt en hel utav formen.

Muffinsene er kjempegode med litt krem eller tyrkisk youghurt til.  Holder seg greit noen dager i en boks.  Har ikke prøvd fryse de.

*Tagatesse selges i enkelte helsekost butikker, kan og bestilles på nett

 

 

Peanøttstenger/ mandelstenger

Denne, som noen andre oppskrifter jeg har testet nylig, er fra Allers i oktober.  Jeg gjorde en liten endring på orginaloppskriften.  Den hadde en kommentar om tilsette litt vann om det var tørt, deigen var veldig tørr så jeg tok sjansen på å tilsette et egg. Jeg har og halvert sukrinmengden.(opprinnelig 1dl )Da ble oppskriften slik:

100 gram mandel- eller peanøttsmør

1/2 dl sukrin

1/4 ts salt

2 dl mandelmel *

1 egg

(sesamfrø)

Bland peanøtt/mandelsmøret og sukrin godt. Bland mel og salt og bland dette i smøret.  Tilsett et egg og rør det hele sammen.  Trill en «pølse» av deigen oig trykk den litt flat før den kuttes i skiver . 16 skiver fikk jeg.  I orginalen skulle denne rulles i sesamfrø, noe jeg droppet da jeg oppdaget at jeg  var tom for sesamfrø.

Stekes ved 175 grader i 10-15 min.  Avkjøes på rist og oppbevares i tett boks.  Smaker godt til en kopp  te.  Kakene blir litt fastere når de avkjøles.   De er ganske myek inni dog.  God smak men jeg tror jeg vil kutte de tynnere neste gang.  Kommer da å prøve halve tykkelsen tror jeg.

Endrer seg ikke så mye under steking . Er litt myke mens de enda er varme

I følge diett.no har disse 0.9 gram karbo pr stk forutsatt at det er 16 biter Hele porsjonen har 14,4 gram karbohydrat.

 

* I denne porsjonen er det brukt mandelmel  Jeg vil tro det og er mulig å bruke finmalte mandler .  Malte mandler trekker nok til seg mindre veske enn mandelmelet så mengden må nok endres noe da.  Karbohydratinnholdet vil og endre seg noe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Next Page →