Formkake

Det er helg igjen og noen har kanskje lyst å bake. Denne formkaken ble til ved en ren tilfeldighet eller feiltagelse , men det var ikke noe dumt resultat så den fortjener et innlegg.  I desember  hadde jeg satt av en dag til bake en del lavkarbo bakst til jul, deriblant krydderkake . Jeg startet da med måle opp krydderne jeg skal ha til kaken. Satte disse i en skål og fortsetter med de andre ingrediensene.  Alt  måles opp og gjøres klart i skåler til bakingen.   Kaken mikses sammen etter alle kunstens regler og deigen ser riktig så fin ut, men jeg syns den var lys -og at krydderet ga lite preg til kaken.  Men med litt mange jern i ilden gikk det litt fort ……. Da kaken er i ovnen og jeg begynner rydde opp og skal gjøre klart til neste kake ser jeg hvorfor krydderet ikke gjorde seg så veldig gjeldende i kaken …..Det står nemlig igjen på benken i skålen sin.   Ikke noe annet å gjøre med det enn å steke kaken ferdig. En kake  som nå ble til en nøytral formkake. Til formkaken trenger du da samme ingredienser som krydderkaken, med unntak av krydderet . Litt dumt at vaniljen var i samme skål som krydderet men neste gang får det bli med……..

Da blir det som følger:

6 egg

2 1/2 dl sukrinmelis

150 gram smeltet smør

1 dl kokosmel

1 dl mandelmel ( fettredusert mandelmel)

2 ss fiberfin

2 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

1 ts ekte vanilje

Topping: (evt )

mandleflak/ kanel/ sukrinmelis

Sett ovnen på 150 ° Kle en brødform (ca 12 x 24 cm) med bakepapir.  Jeg bruker ha en remse i bunn og opp på kortsiden, og smøre langsidene.

Smelt smøret forsiktig. Pisk egg og sukrinmelis til tykk eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i eggedosisen vekselvis med smøret.  Hell røren i formen. Dryss over mandelflak, kanel og sukrinmelis dersom du ønsker det.

Stek kaken midt i ovn i ca 50 min. 150 °

_DSC0619

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

7 kommentarer til “Formkake”

 1. electronics timer - 11.01.2022 08:45

  electronics timer

  Lavkarbo gjort enkelt

 2. lollipop 1200 dpi 3 button optical usb wired gaming mouse mice for pc laptop white - 12.01.2022 01:08

  lollipop 1200 dpi 3 button optical usb wired gaming mouse mice for pc laptop white

  Lavkarbo gjort enkelt

 3. leather Crossbody Satchel - 14.01.2022 08:50

  leather Crossbody Satchel

  Lavkarbo gjort enkelt

 4. read - 18.01.2022 00:02

  read

  Lavkarbo gjort enkelt

 5. vasagle scaffale angolare a parete - 26.01.2022 22:16

  vasagle scaffale angolare a parete

  Lavkarbo gjort enkelt

 6. Balenciaga - 03.04.2022 05:57

  Balenciaga

  Lavkarbo gjort enkelt

 7. Vin.Gl - 26.12.2022 20:57

  Vin.Gl

  Lavkarbo gjort enkelt

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.