Sellerirot og blomkål mos med pølser

Jeg har vokst opp med pølsestappe som en jevnlig middagsrett.  Det var en variant av pølse og potetstappe men der pølsene var kutta opp og blandet i stappen.  Jeg har laget det før og skrevet om det, men da hadde jeg bare blomkål i mosen og kokte blomkålen godt i fløte.  Etterhvert som tiden på lavkarbo går endrer en litt på rutiner og fremgangsmåter.  Nå koker jeg grønsaker til mos møre i vann, ofte moser jeg de bare sammen med litt smør og dropper fløten helt.  Jeg har kommet frem til at en fin erstatning for potetmos er en mos med like mengder sellerirot og blomkål.

Blomkål

sellerirot

1 – 1 1/2  dl fløte

smør

muskatnøtt

pepper

salt

Del blomkål og sellerirot i mindre stykker.

Kok  de godt møre i vann og sil av vannet.  Tilsett ca 1 dl fløte, en god ss smør og gi et oppkok.

Mos sammen med stavmikser og smak til med krydder.

Varm pølse og del i biter fø pølsen blandes i mosen.

Mosen kan selvsagt brukes som tilbehør uten pølse i.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Sellerirot og blomkål mos med pølser”

 1. Veronica - 30.01.2013 11:08

  Kjempegodt tilbehør som jeg bruker til det meste. Selleriroten setter en ekstra spiss på smaken og gir en litt mer fyldig konsistens. Siden jeg ikke tåler meieriprodukter bruker jeg kun olje og krydder, men synes den blir like god for det 🙂

 2. Marianne - 12.03.2013 09:25

  Tusen takk for fin blogg som jeg har fulgt lenge! :0)

  Jeg har laget mat jeg har funnet her flere ganger, enten fulgt oppskriften eller sannsynligvis laget noe som ligner etter å ha blitt inspirert.

  Denne pølsestappen minner om en rett svigermor alltid lagde for en del år siden. Hun brukte å ha i erter, samt stekt løk i (potet)stappen, og satte retten inn til gratinering i ovnen. Det tror jeg jammen jeg må prøve.

  Jeg er egentlig ikke superfan av pølser, liker best pølser med mye kjøtt/lite fett. Kanskje har du tips om et pølseslag…? (Jeg handler på Meny).

  Finfin tirsdag!

 3. Makronella - 18.03.2013 17:43

  På meny her jeg bor har de en god del pølser med lite karber. Jacob sine pølser syns jeg huske er ok -pluss noen av de andre merkene de har er ok. Du får lese litt på næringsinnholdet.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.