Fleskepannekake -alternativ 2

Fleskepannekaker er stadig et middags forslag her i huset -ikke veldig ofte det blir innvilget , men i forrige uke gikk øsnket gjennom.  Jeg tenkte først at jeg skulle spise bacon og speilegg, men så kom jeg til tenke på lappene jeg lagde tidligere i sommer og dermed ble det en ny oppskrift fleskepannekake på lavkarbo-vis født.

Noen endringer fra lappene gjorde jeg, pluss at jeg brukte bakepro – Jeg kjøpte en pose i vinter etter anbefaling fra damen i helskost butikken min. Hvor begeistret jeg er er jeg ennå ikke enig med meg selv om, og jeg er usikker  på om jeg kjøper ny når jeg en gang får tømt den.   Her fungerte den greit, men mer fiberhusk eller litt mandelmel ville gjort samme nytten tror jeg.

 

Stek bacon eneten i panne eller i langpanne i ovn.

Røren til pannekakene ble slik

4 egg

2 dl fløte

1/2 dl med smeltet smør

litt salt

2 1/2 ss fiberhusk

1 1/2 ss bakepro

Pisk eggene og fløten lett.  Bland inn resten av ingrediensene og la svelle litt.  Pga fiberhusken sveller røren mens den står, og blir relativt kompakt mot slutten av steketiden,  I siste del tilsatte jeg en ss vann og dro røren utover panna.  Det er derfor viktig at baconet er ferdig stekt før en lager røren.

Litt fett i pannen, en baconskive og røre.  Røren skal være litt tykk.  Stek på middels varme, snu forsiktig og stek ferdig.

Ha litt splenda på pannekaken, rull sammen og nyt 🙂  Jeg bruker splenda her til tross for det er kusntig fremstilt.  Sukrin har en veldig metallisk isende smak som jeg sliter med , derfor splenda, og det er ikke mange kornene som skal til heller.

Disse pannekakene syns jeg har en smak som er veldig opp mot vanlige fleskepannekaker.  Om det fungerer likegodt som tynne pannekaer uten flesk vet jeg ikke.  Baconsmaken er jo en god del av smaken i fleskepannekaker, og slik fungerer denne røren utmerket.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Fleskepannekake -alternativ 2”

 1. Gitte Kristiansen - 22.08.2011 10:18

  Hei, kunne tenkt meg å prøve disse, er det ss eller dl bakepro?

 2. Makronella - 22.08.2011 10:20

  Ups- dårlig korektur ss -iler og retter

 3. Gitte Kristiansen - 22.08.2011 10:46

  Takk! Vann i munn…. C»,)

 4. Silje - 24.08.2011 13:02

  De var gode 🙂 Tusen takk for at du deler!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.