Svinestek med sellerirot fries

Søndagsmiddagen i går var svinestek – dagen var ganske travel så jeg gjorde det jeg altid gjør når jeg ikke «gidder tenke» -hadde kjøttet  i leirgryte.  Salt og pepper og et godt dryss med estragon over på med lokk og inn i ovn på 175 grader og 2- 2,5 timer i ovnen så er steken skikkelig god og mør.

 

Jeg har også sopp og løk som jeg freser sammen i en stekepanne – når det er ferdig heller jeg kraften fra steken oppi gryten og lar dette koke en stund -tilsetter fløte og mer estragon.  Estragon kom inn i kjøkkenet her etter et innlegg av Frida på Lchf-bloggen .
Sausen i dag er en skikkelig lettvariant av hennes, men forandring fryder 😉 Når det hele har kokt sammen litt moser jeg det glatt med stavmikseren -får dermed en tykkere saus.

Det nye og spennede i dagens måltid er at jeg prøver meg på sellerirotfries -fra Jannicke på bloggen; En sunn familie.

Det er bare meg som skal ha disse i dag så jeg nøyer meg med en kvart sellerie.  Skreller , kutter i staver og steker i varm rapsolje som jeg har i en liten gryte – egentlig veldig lurt -liten diameter, mindre olje og høye kanter på gryta.  Når stavene har fin farge tar jeg de over i en liten ildfast form -salter og pepprer og lar de ligge i stekeoven til resten er ferdig.

 

ferdig kuttet – klat til oljen
her freser det godt
ferdige -gyldne og fine

 

I tillegg til kjøtt, saus og friesene har jeg bare helt enkel napolitanasalat


 

Sellerirot friesen er skikkelig god -sprø får jeg de ikke, men det gjør ikke noe -ikke siste gangen disse lages – utrolig enkle og utrolig god smak -anbefales !

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Svinestek med sellerirot fries”

  1. Frida - 16.02.2011 07:34

    Estragon på svinesteken vaar lurt. Jeg har en svinestek i kjøleskapet som jeg har lurt på hva jeg skal gjøre med. Kanskje det blir dette?

  2. Makronella - 16.02.2011 11:10

    Det var slett ikke dumt, du som har innført estragon i mitt kjøkken 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.