Salat med grillet chevre

Chevre, eller hvit geitost er en ost som er utmerket å grille og ha i salater.  En får kjøpt norsk chevre,disse erlaget i ganske små runde «pølser»   .  Den  norske chevre’n smelter fort når man prøver steke eller grille den.  Man kan  også få importert chevre som gir mye større skiver og er lettere å grille

Jeg spiste salat med grillet chevre i Frankrike første gang og har prøvd så godt jeg kan å etterligne den.

 • Salat
 • tomater
 • agurk
 • sopp
 • vårløk eller rød løk
 • basilkum olje
 • tynne brødskiver
 • chevre

Salaten lages porsjonsvis .  Legg salat, tomat,agurk sopp, løk utover en tallerken.

Skjær osten i cm tykke skiver.

Stek eller rist en tynn skive som er kuttet til i samme størrelse som osteskivene. Brødet skal være sprøtt.  Ha litt smør i stekepannen og legg chevre’en i.  Snu den forsikteig når den har fått stekeskorpe på undersiden.  Når begge sider er stekt legg den oppå brødskiven og dander en eller to skiver oppå salaten.  Drypp litt god olivenolje med basilikum over det hele og pynt med noen blader frisk basilikum.  En skive spekeskinke rullet på toppen av osten passer godt til.  Det hadde jeg dessverre ikke denne dagen.  Salaten er utrolig god og mettende.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

1 kommentar til “Salat med grillet chevre”

 1. Snuppa - 14.06.2012 18:04

  Hei! Har akkurat oppdaget denne siden, og den virker helt super! Noe à la lenabeatrice.net, som jeg ha fulgt i flere år. Supert å få forslag til variasjon med retter som hele familien kan spise, med mer eller mindre karbo etter ønske:)) Gleder meg til fortsettelsen! 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.