Blomkål carbonara

 

Jeg har vært veldig glad i pasta  gjennom årene og da særlig med carbonara saus.  Den har jeg og brukt til squash varianten av pasta og det funker helt utmerket.  Det er likevel aldri dumt med nye ideer til måter en kan bruke og variere gode smaker og også å få endret på det tradisjonelle tilbehøret en bruker.  En slik kjempeide fant jeg hos Frida i Lchf bloggen.    Jeg serverte blomkålen til grillmat, utrolig godt sammen og langt fra siste gang jeg tyr til denne varianten.

Jeg brukte de samme mengdene som Frida for å lage sausen :

 • 1 blomkål
 • 3 eggeplommer
 • 1,5 dl fløte
 • 5 -6 store  ss revet parmesan
 • salt & pepper
 • evt urter

Rens og del blomkålen i mindre biter.  Kok den til den er passe mør, jeg syns det er greit med litt tyggemotstand.  Sil av vannet, men la blomkålen bli i gryten -damp den gjerne litt så alt vannet forsvinner Bland sammen eggeplommer, fløte og parmesan.

Jeg valgte bare helle det over den avrendte blomkålen og røre det hele forsiktig sammen på svak varme til sausen tyknet.  En kan og røre sammen sausen i en egen liten gryte og deretter blande det sammen med blomkålen.  Smak til med krydder og urter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Blomkål carbonara”

 1. Støvkorn - 16.04.2012 13:05

  Mmmm, dette må prøves, jeg elsker carbonara!! Takk for at du legger ut oppskrifter 🙂

 2. Greta - 16.04.2012 13:49

  Den der skal eg jammen prøve ein gong. herlig med nye vrier. Takk for tipset

 3. Erika - LCHF till vardag och fest - 16.04.2012 14:42

  Carbonara är så gott. Kan tänka mig att det blir gott med blomkål.

 4. sonja - 20.04.2012 23:08

  Laga denne igår den var god og mektig. Brukte et halvt blomkål. Spiste bare halvparten. I dag ble det hektisk når middagen skulle tilberedes, og familien ville ha taco. Da ble det oppvarmet Carbonara og taco-kjøttdeig med raspa ost på toppen til meg. Funka godt det 🙂 Tusen takk for at du deler oppskriftene med oss andre. Fint for meg som er nybegynner.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.