Svinefilet på grønnsak-seng

Svinefilet er en grei og rask kjøttrett å tilberede.  Det er utallige måter å variere den på men jeg har denne gangen valgt en superenkel variant. Mengden varierer man etter hvor mange som skal ha mat.  Jeg skulle bare lage til to personer så en filet holdt.

Svinefilet

brokkoli

blomkål

paprika

purre

sopp

Rens og del grønnsaker og sopp. Jeg valgte å brune soppen litt.  Legg grønnsakene i en ildfast form, og ha den brunete soppen på toppen.

Ha salt og pepper over.  Svinefileten renses for hinner og brunes lett rundt i en stekepanne med smør.  Legg den på toppen av grønnsakene og kok ut pannen med litt vann, hell denne kraften over kjøtt og grønnsaker.

Stikk et termometer i  fileten.  Sett formen i ovnen ved 175 grader og stek til termometeret viser 72 grader.  Ta ut formen, dekk den med aluminiumsfolie og la hvile i 20-30 minutter før servering.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Svinefilet på grønnsak-seng”

 1. Sol - 17.10.2011 09:06

  Haha! Dette er jo nesten det jeg lagde i helga! 🙂
  Men jeg freste alle grønnsakene først. Var en fin måte å tømme grønnsaksskuffa og sååå godt!
  Jeg hadde en liten løk, to vårløk, et blomkålhode i småbiter, ca et halvt kålhode (finsnittet, freste det i litt smør og hadde på salt, pepper og litt vann og kyllingfond til kålen ble litt myk), la alt i langpanne. Freste så svinebiffer (koteletter u.bein – kunne vært filet eller med bein) og la disse oppå og kokte ut panna og helte på kraften.
  Etter et kvarters tid i ovnen strødde jeg på litt hakket paprika og lot det stå litt til.
  Tantebarna mine som ikke er på lavkarbo spiste ris til. Jeg hadde rømme ved siden av. Alle syntes det var utrolig godt!

 2. Makronella - 17.10.2011 15:03

  Ja, det er det som er så kjekt med slike retter, man får «ryddet opp» litt og alt er like godt uansett hva en har i :)OG som du sier lett servere noe tilbehør til de som ikke er lavkarbo

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.