Rømmegrøt

Jeg fikk så utrolig lyst på rømmegrøt en dag og trålet rundt på nettet etter oppskrift på lavkarbo variant.  Fant flere som var rimelig like, rømme, fløte vann og johannesbrødkjernemel .  Jeg  kuttet ned på vannmengden og økte fløtedelen.   Etter nesten to år på lavkarbo gikk jeg også innom helsekosten og kjøpte mitt første glass med Johannesbrødkjernemel.

Til 3 personer ble det slik:

2 beger med rømme (selvfølgelig seter rømme)

1 liten boks fløte (1/3 l)

2 ts johannesbrødkjernemel

litt vann til riste ut johannesbrødkjernemelet i

Kok rømmen i en gryte i ca 5 minutter tilsett fløten og kok videre i noen minutter før Johannesbrødkjernemel ristet ut i litt vann tilsettes.  Det tykner fort så ikke gjor det klart før det skal i grøten.  Kok videre noen minutter til grøten tykner.  Jeg fikk littklumper i grøten men  glattet den med stavmikser.

Server med kanel, splenda eller sukrin (jeg velger splenda her pga «is-smaken» i sukrinet) samt et godt smørøye, gjerne av kviteseid smør.  Litt spekemat på siden av grøten er utrolig godt.

En god tallerken av denne grøten holdt meg mett i mange timer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

9 kommentarer til “Rømmegrøt”

 1. Hanne - 29.07.2011 10:19

  Jeg har innført fast rømmegrøtdag på lørdager. Rett og slett fordi jeg alltid har elsket rømmegrøt og nå kan spise det med god samvittighet. Koker den nesten uten fløte, bare vann. Men lar den koke over litt lengre tid slik at den skiller seg som den fra gammelt av skal. Den er supergod! Gleder meg allerede til i morgen!

 2. Hild Frøya - 29.07.2011 11:29

  Lavkarbo rømmegrøt er megegodt. Til og med samboeren sa at det var den beste grøten han hadde smakt. Men, nå kan jeg ikke begynne på lavkarbo igjen før etter at amminga er over da, så må nok belage meg på å vente en stund..

 3. iselin - 29.07.2011 12:01

  Med fare for og høres ut som et brødhue:p

  Hva betyr «ristes ut med vann»?

  🙂

 4. Mariann S - 29.07.2011 12:01

  Ja, den rømmegrauten er kjempegod 🙂

 5. missM (Hverdagseventyr) - 29.07.2011 15:03

  Oh, rømmegrøt har jeg hatt lyst på lenge, så det tror jeg jammen at det blir i kveld 😀

 6. hannem - 29.07.2011 22:36

  Det er jo olsok idag, og da passer det jo med rømmegrøt. Men her ble det grilling pga godt vær. Har ikke tilbrakt så mye tid ute, for vår lille mons er blitt kastrert idag og må holde seg inne – til sin store sorg – og nesten litt solidarisk med han har vi også holdt oss inne. Men seterrømme har vært på tilbud på «vår» butikk hele uka, så jeg har passa på å kjøpe litt ekstra, så kanskje blir det rømmegrøt en av dagene…

 7. Birgitta Höglund's Mat - 30.07.2011 18:30

  Så gott det ser ut 🙂 Jag är född just vid Norska gränsen i norra Dalarna, vi åt ofta Römmegröt när jag var liten. Men vi åt den oftast till kokt fisk.
  Det här receptet måste jag prova, får se om jag hittar johannesbrödmjöl på hälsokostaffären.

 8. Anne - 05.08.2011 18:55

  Mmmmmmm 🙂

 9. Gitte - 30.08.2011 09:37

  Til Iselin, ristet ut med vann, betyr vel her å ha mel og vann i et glass/flaske el. lign. med lokk og shakes til melet løser seg opp.

  Vann i munn, i mårra blir det graut!

  og Hild Frøya, jeg er nysgjerrig på argumentet om å vente med lavkarbo fordi du ammer, det handler jo i bunn om ikke å få i seg sukker/stivelse, og det er vel heller ikke bra å få inn med morsmelka. Hvis ikke du kjører veldig strikt med 0 karbo da forstås…..

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.