Blåbær og bringebærmuffins

I vinter kjøpte jeg  jo boken Bakeglede uten sukker

Jeg var tidligere i kontakt med Forlaget Lille Måne som har gitt ut boken og fikk tillatelse til gjengi noen av oppskriftene i bloggen min.

Tidligere har jeg prøvd ut Marengs og bringebærkake,  Denne gangen er der Blåbær og bringebærmuffins jeg har prøvd meg på.  I oppskriften står det blåbær og bringebær  , men jeg har bare bringebær – men det går nok like bra.  Oppskriften er til 6 store muffinsmen jeg velger å ha de i vanlige silikonformer og får 12 muffins.  Denne oppskriften ble  og publisert i ukebladet  «Hjemmet » 14 mars 2011

 

1 1/4 dl sukrin ( 3/4 dl etter min smak )

75 gram smør

3 egg

1/2 ts vanilje

100 gram philadelphiaost /eller mascarpone

1 1/2 ts bakepulver

1/4 dl fiberhusk

3/4 dl malte mandler

1 1/2 dl bær

 

Sett ovnen på 200 grader
Rør smør og sukker porøst.  Tilsett eggene og rør sammen.   Bland in vanilje og philadelphiaost evt mascarpone – jeg har en mascarponeost som må brukes så jeg tar den.  Rør deretter i alle de tørre ingrediensene.  Tilsett bærene og rør forsiktig om
Fordel røren i 6  store former ( jeg bruker 12 vanlige )

Stek midt i ovnen i 30 minutter.

Når muffinsene er kalde og jeg deler de er de veldig fuktig inni, nærmest svampete.  Jeg tror det er fuktigheten i de frosne bærene som gjør dette, selv om de var tint og avrent -bærene er og falt ned i bunnen av muffinsen.  Smaken syns alle er god, men jeg syns det er litt for sterk sukrinsmak.  Jeg er utrolig var for den og kjenner en issmak som bismak til muffinsen.

Det er langt fra noe sommervær ute så i kveldingen etter en tur på butikken lager jeg en ny omgang med muffins.  Denne gangen har jeg friske bringebær ( fortsatt ingen blåbær 😉 Jeg reduserer mengden sukrin  til 3/4 dl ellers lager jeg de på samme måte.  Vurderte å bruek mandelmel men fant ut at jeg da ikke ville få sjekket om frosne eller friske bær utgjorde noen forskjell.

Denne gangen bruker jeg dog større former og jeg deler deigen i to når jeg er ferdig. Ene halvdelen har jeg bringebær i , mens i den andre har jeg hakket 86 % sjokolade.

Denne gangen har muffinsen en helt annen konsisten, de med bær er litt fuktigere enn sjokolade muffinsen men det er tydelig at det er friske bær som bør brukes.  Slik som de er denne gangen kommer jeg til lage de igjen, med friske bær eller annen smakstilsetting.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

13 kommentarer til “Blåbær og bringebærmuffins”

 1. Gro - 17.08.2011 10:45

  Hei! Denne har jeg lyst å prøve, men jeg har nøtteallergi. Hva kan jeg bruke i stedet for mandler? Hvor mye sjokolade brukte du?
  Kjempeflott blogg!

 2. MaritBE - 17.08.2011 11:14

  namnam 😉 De blåbærmuffinsene der er såå gode !

 3. hannem - 17.08.2011 11:22

  Synes ofte oppskriftene i den boka (og kakeoppskrifter) er veldig søte, jeg bruker å kutte der jeg kan! Jeg tror mange har vent seg til veldig søte kaker – og annet søtt – fra før. Når jeg rører bær, bruker jeg også lite «sukker», bare 0,75-1 dl sukrin pr kg bær.

 4. Makronella - 17.08.2011 12:06

  Gro, du kan jo prøve med feks kokos istedenfor mandler -evt bakepro om du har det (fåes i helskost) jeg hakket bare noen ruter fra sjokoladen -til jeg syns det var passe mengde i røren
  MariteBE – de var kjempegode
  Hannem -ja jeg syns og oppskriftene har for mye sukrin. og den gir en isende mettalisk smak, som du ser har jeg kuttet sukrinmengden og det kuttet blir større og større for hver gang jeg baker noe

 5. Kristin - 17.08.2011 12:11

  Namnamnam! De siste så virkelig gode ut, ja. Jeg er helt enig i at sukrinsmaken kan bli litt bittersøt. Den har en ubehagelig kjølig ettersmak, så jeg er alltid veldig forsiktig med bruken. Sukrin er faktisk aller best kun som strøsukker. Har du vurdert å bruke stevia? Det fungerer faktisk overaskende bra, og det skal kun en liten t-skje til for å skape samme søtsmaken som flere dl sukrin kan gi. Morsomt å prøve ut samme oppskrift om igjen, med små variasjoner, det er da man finner den aller beste smaken ^^

 6. Makronella - 17.08.2011 12:45

  HAr hørt om stevia men har ikke noe kjenskap til det.

 7. Kristine' - 17.08.2011 13:38

  Dette så jo utrolig godt ut. Skal prøves 🙂

 8. hannem - 17.08.2011 15:58

  Kristin: Synes det er vanskelig å dosere stevia, så det hadde vært ok med litt flere tips om hvor mye stevia man skal bytte ut f.eks. 1 dl sukrin med.

 9. Gitte - 24.08.2011 09:29

  Har også laget disse mange ganger før, men i går brukte jeg kokosmel istedetfor mandler til stor suksess, og store blåbær…! Knallgodt…

 10. Izelin - 07.01.2012 13:31

  Hei
  Du har en veldig bra blogg! og så mange fine kakeoppskrifter, nam nam! har mange som skal prøve ut.
  Ser at du også har prøvd å bake fra boken » bakeglede uten sukker», har prøvd flere oppskrifter fra denna boka, og blir kjempeskuffet hvergang pga den grusomme ettersmaken av sukrin 🙁
  ser at du i noen oppskrifter har brukt tagatesse i stedet, og æ lurer på om det bare er å bytte ut sukrin med tagatesse??

 11. Makronella - 07.01.2012 22:31

  Izelin –
  Takker for fine ord om bloggen
  Jeg er enig med deg når det gjelder sukrin – jeg har vel redusert mengden godt fra det som er i boken når jeg har bakt noe derfra. Kommer nok til bruke ragatesse fremover . Det sies at en skal halvere tagatessemengden i forhold til vanlig sukker – JEg tror jeg vil redusere en del (bortimot halvparten av sukrin mengden som står i boken – så ta utgangspunkt i om første forsøk er ok og fortsette lignende dosering eller justere ……..

 12. Elly - 30.01.2012 00:11

  Hei, jeg bruker å blande tagatesse og sukrin eller sukrin og stevia, dette for å slippe at smakene blir så fremtredene. Tagatesse er dobbelt så søtt som sukker, minst. Jeg gjør som flere her, jeg halverer gjerne søtningen i det jeg lager. Synes tagatesse med litt sukrin melis er beste blanding.

 13. Makronella - 30.01.2012 09:32

  Elly -å blande de er ikke dumt, da får en redusert sukrinsmaken ytterligere, jeg vet at flere enn meg reagerer kraftig på den. Og ja en må redusere godt både på sukrin og tagatesse mengden pga søthet noe jeg fløere hganger har kommetert

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.