Fiskesuppe

 

Jeg er oppvokst med den regel at mandag er fiskedag og idag har jeg valgt den i form av en god fiskesuppe.  Fiskesuppe er der vel nesten like mange varianter av som det er mennesker men vi liker denne godt.  Litt kuttearbeid er det i starten men ellers er den lettlaget og utrolig god.

 

 

Fenikkel
Purre
Sellerirot
Persillerot
2 biter stangselleri
600 gram seifilet
400 gr torskefilet
250 gr lange
4 stk laks

ferske reker
Blåskjell
3/4 liter fløte
1 boks creme fraiche
1,5 liter fiskekraft  ( har jukset med ferdig kjøpt og terning )

2 ss rødvinseddik
1/2 ts splenda

Kutt grønnsakene i terninger og surr de i en gryte i litt olje.

 

 

 

Hell på fiskekraft og la koke godt i 5 min.  Ha i fløte og la suppen småputrei 5-10 min til. Deretter ha i en boks  creme fraiche.  Fiskestykkene legges i, pass på  la de tykkeste bitene ligge og trekke et par min før de tynne stykkene legges i -gi et oppkok og trekk gryten fra platen.  La det trekke i 5 min.  Deretter skal 2 ss rødvinseddik og en liten ts splenda røres inn.  Rett før servering bland inn rekene og blåskjellene – Har man kokt  friske blåskjell er det lekkert om en lar noen av skallene være med i suppen -idag har jeg jukset med en boks med blåskjell -skjer ikke ofte men etter 3 burikker gadd jeg ikke lete mer etter ferske skjell i dag.  Gresløk klippes over som pynt – og maten er klar.

 

 

Vanligvis har man gulrot i fiskesuppen, siden den inneholder mye karbohydrater har jeg droppet det.  Laksen, rekene og blåskjellene får stå for fargeinnslaget i suppen.

Serveres med brød eller bare som den er.

Suppen kan fint varmes opp igjen -pass bare på at den da ikke koker.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Fiskesuppe”

  1. Anne T. Røe - 12.10.2010 23:33

    Jeg ser at du bruker rotgrønnsaker – det har jeg lært at en skal unngå på lavkarbo. Har du no e tall på hvor mye karbo det er i hver porsjon??

  2. Makronella - 13.10.2010 21:27

    JA jeg brukte rotgrønnsaker i denne -selv om en i utgangspunktet ikke skal ha det på lavkarbo. Denne fiskesuppen er ikke noe jeg har ofte og derfor unner jeg meg smakene av disse grønnsakene. Det er ikke mye vekt som blir igjen etter rensing på disse knollene -og jeg hadde en av hver. HELE gryten ga 14 gode tallerkener tallerkener med suppe. Det er mye fisk i som metter godt og jeg klarte ikke mer enn 1 tallerken, og sønnen som er virkelig storeter angret at han tok tallerken nr to full. eksakt hver mye karbohydrat pr porsjon har jeg ikke men vil tro 3-4 gram karbohydrat pr porsjon

    Jeg husker ikke om det sto 100 eller 150 gr på sellerirotpakken men skal sjekke det v neste butikkbesøk.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.