Krydderkake med tyttebær

Da jeg laget krydderkaken til Marthe Garmann i «Lettere lavkarbo» fikk jeg og veldig lyst å prøve meg på min egen krydderkake i en litt mer lavkarbo vennlig drakt.  Jeg har i mange år bakt en krydderkake som er fantastisk saftig og god.  Da jeg nå prøvde endre den brukte jeg oppskriften som den står i boken men byttet ut sukker med tagatesse (jeg sliter med sukrin smaken og kjenner den gjennom de utroligste andre smaker) Melet byttet jeg ut med noenlunde samme forhold som i den andre krydderkaken.

Denne kaken inneholder både tyttebær(syltetøy ) og kefir, Det betyr jo at karbohydratinnholdet i hele kaken øker.Det er likevel lavere enn i original oppskriften og samtidig er det viktig å huske at kaker og godteri ikke er hverdagskost uansett hvor lavkarbo vennlig vi gjør det.

Til en kake brukte jeg                                                                                                                                                                                                                                  (har rettet opp feil i oppskriften )

 • 150 gr smør
 • 3 egg
 • 1 1/2 dl tagatesse (knapt)
 • 1/2 – 1 ss ingefær
 • 1/2 – 1 ss nellik
 • 1 ss kanel
 • 1 1/2 dl fast tyttebærsyltetøy (evt bare knuste tyttebær)
 • 1 1/2 dl kefir
 • 1 ts natron
 • 1 dl kokosmel
 • 1 dl mandelmel
 • 2 ss fiberhusk

Smelt smøret. Piske tykk eggedosis av egg og tagatesse, tilsett smeltet smør, kefir, syltetøy og mel og krydder.  Rør alt godt sammen.

Hell i form.  Jeg brukte en mellomstor brødform (ca 12 x 24 cm ) Stek midt i ovnen ved 160 ° 45 -60 min Sjekk etter 40-45 min med stikke en pinne i kaken.  stek til det ikke henger noe på pinnen.  Øk litt og litt og sjekk ofte så den ikke steker for lenge og blir tørr.

_DSC0616

Avkjøl kaken HELT før du skjærer i den.  Jeg var litt for kjapp med dele den og den falt litt sammen, ser ut som det er rårand i den, men det var ikke noe som hang på pinnen da jeg sjekket kaken i ovnen …….. men smaken er det ikke noe i veien med – saftig og god.

_DSC0627

 

Denne kaken følte jeg var litt saftige enn den andre krydderkaken. ( kan og være jeg stekte den andre litt lenger)   Den har og en litt mildere kryddersmak for de som  ikke er så glad i masse og markert kryddersmak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Krydderkake med tyttebær”

 1. maria - 14.02.2014 16:55

  Hej jeg bor i Danmark og liker bloggen din.
  Men hvad er Tagatessi og Kefir?
  Denne kaken ser så godt ut, vel gerne bake den.
  Hilsen fra Maria

 2. Makronella - 14.02.2014 17:23

  Koselig at du liker bloggen. Tagatesse er en slags sukker basert på tagatose. Jeg vet ikke om du får kjøpt det i Danmark men du kan feks bruke stevia som du får kjøpt i Danmark eller feks perfect fit som har veldig lite karbohydrater (100gr har vel 6 gr karbohydrater mener jeg )
  Kefir er et syrnet melkeprodukt vi har i Norge. Det er også mulig å bruke rømme. Tilsvarende i Danmark blir da creme fraiche (den fete typen) Det gir en litt annen smak enn med kefir men så lenge man ikke er vant med den smaken kefiren gir merkes det ikke 😉 Lykke til

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.