Krydderkake

Krydderkake er skikkelig godt til jul.  I boken  «Lettere Lavkarbo» av Marthe Garmann fant jeg en krydderkake som jeg bare måtte prøve.  Jeg har fått tillatelse av Marte Garmann til å gjengi oppskriften og har også fått til sendt bilde fra boken hennes.

Til en kake trenger du :

6 egg

2 1/2 dl sukrinmelis

150 gram smeltet smør

1 dl kokosmel

1 dl mandelmel ( fettredusert mandelmel)

2 ss fiberfin

2 ss fiberhusk

2 ts bakepulver

1/2 ts malt kardemomme

2 ts malt kanel

2 ts malt ingefær

1 ts malt stjerneanis

1 ts ekte vanilje

1/2 ts malt nellik

topping:

mandleflak/ kanel/ sukrinmelis

Sett ovnen på 150 ° Kle en brødform (ca 12 x 24 cm) med bakepapir.  Jeg bruker ha en remse i bunn og opp på kortsiden, og smøre langsidene.

Smelt smøret forsiktig. Pisk egg og sukrinmelis til tykk eggedosis. Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dette inn i eggedosisen vekselvis med smøret.  Hell røren i formen. Dryss over mandelflak, kanel og sukrinmelis. Stek kaken midt i ovn i ca 50 min.

Jeg hadde ikke klart å kjøpe mandelflak, så jeg brukte hakkede mandler.  Jeg byttet og ut sukrin melis på toppen med en halv ts cocosa sukker.

krydderkake Bilde fra boken – gjengitt med tillatelse av Marte Garmann 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

5 kommentarer til “Krydderkake”

 1. Greta - 16.12.2013 13:28

  Hvilke av kanelkaka eller denne krydderkaka var best syns du. Står dem seg lenge. Kan ein ha ostekrem på krydderkaka? Skalbort i jula og tenkte å ta med noe, men skal bo på hotel og skal ikkje til dei eg tenkte å ta med kaka til på eit par dager

 2. Makronella - 16.12.2013 23:34

  Begge kakene er utrolig gode. Kanelkaken er veldig mild og fin i smaken. Krydder kaken er og veldig god med en mer markant kryddersmak. Kanelkaken vet jeg holder seg flere dager under et deksel, og jeg vil tro denne kaken og gjør det, men jeg har ikke testet det-kaken gikk ganske raskt i frysen 😉 Dersom du skal prøve med ostekrem på krydderkaken ville jeg droppet å ha mandler kanel og sukker på toppen under steking.

  Jeg har og testet ut en mer lavkarbo vennlig versjon av krydderkaken jeg har pleid lage i mange år til jul. Oppskriften på den kommer i løpet av få dager.

 3. Greta - 17.12.2013 07:56

  Spennende.takk for svar foresten. fårsjå kva kroppen sei i dag om eg rekker kake eller berre knekkebrødogpolarbrød.det må eg ha.Ha ein flott dag og ukevidere

 4. Vigdis - 29.12.2014 16:05

  Hei. Bakt denne flere ganger. Sist smeltet jeg 50 gram 81% sjokolade, 50 gram smør og ca 75 gram kremost og søtet med sukrin. Kjempegodt. Men hvor mange karbohydrater er det i denne?

 5. Formkake | Lavkarbo gjort enkelt - 30.01.2015 13:29

  […] innlegg.  I desember  hadde jeg satt av en dag til bake en del lavkarbo bakst til jul, deriblant krydderkake . Jeg startet da med måle opp krydderne jeg skal ha til kaken. Satte disse i en skål og […]

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.