Kanelkake med ostekrem

Line i bloggen The shrinking Line har bakt litt i det siste,  og jeg har hevet meg på og prøvd  noen av oppskriftene hennes.  Det nærmer seg jo jul så det kan være greit å ha noe som er litt mer lov å spise på lavkarbo enn de vanlig julekakene.  Til denne kaken, som jeg valgte lage i en  brødform trenger du :

 • 300 gr malte mandler
 • 6 store egg
 • 2 ts bakepulver
 • 2 ss kanel
 • 150 gr søtning (feks  75 gr sukrin og 75 gr tagatose)

Pisk eggedosis av egg og sukker. Vær tålmodig så eggedosisen blir så tykk som mulig.  Bland sammen det tørre og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.  Ha det hele i en smurt form, rund eller brødform.  Jeg hadde to silikonformer på ca 1 liter til denne kaken.

Stek kaken ved 150   ° i 20 -40 minutter alt avhengig av hvilken form og høyden på kaken.  Avkjøl på rist.

Til oste-kremen (på ene av mine to små formkaker )  brukte jeg ca :

 • 1 pk tine naturell kremost
 • 1-2 ss sukrinmelis
 • 1-2 ss mykt meierismør

Nøyaktige mål på kremosten har jeg ikke da jeg prøvde meg litt frem  etter smak og glemte bort å huske på nøyaktige mål.  Jeg smurte bare kremen oppå kaken, uten pynte så fint som Line hadde gjort.  Kjempegod kake.  Jeg har puttet den ene av mine to kaker i frysen -uten krem, og håper den tåler nedfrysingen.

1aa

Oppdatering :  Da jeg lagde denne kaken, frøs jeg ned et lite stykke av den med oste-kremen på i en plastboks.  I morges tok jeg det ut av frysen, lot det stå på benken i boksen.  Nå har jeg testet det ut sammen med en kopp kaffe 🙂 og konklusjonen er at jeg kommer til fortsette fryse den ferdig laget med krem på.  Ikke noe problem i det hele tatt å fryse også kremen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

5 kommentarer til “Kanelkake med ostekrem”

 1. Greta - 08.12.2013 13:02

  hei. Den kaka såg veldig god ut. Bruker du kjøpt mandelmel eller maler du sjølv. Ofte syns deg det er best, men ikkje alltid det passer med samme måla.

 2. Makronella - 08.12.2013 13:30

  Godt spørsmål. Her har jeg brukte iallefall jeg malte mandler ….. Kanskje lurt forandre det i oppskriften 😉

 3. Veronica - 13.12.2013 18:31

  Nom nom! Anbefaler å prøve med ingefær, kardemomme og malt nellik i tillegg. Ca 1 teskje av hver. Blir kjempegod kryddersmak. Raspet gulrot i tillegg så blir det saftig gulrotkake. Jeg har kapitulert og bruker Funksjonell Mat sin kakemiks. Har aldri vært noen stor kakebaker og etter at jeg kuttet både gluten og melk så er det blitt enda vanskeligere 😉

 4. Greta - 17.12.2013 16:24

  Hei. Lagde kaka her i dag. Men mi vart så veldig porøs ogluftig. Skal jo ikkjeklagepå at kaker er for luftig, men henger litt dårlig sammen for å sei det slik. Bruker du noe anna enn mandler i ?

 5. Makronella - 20.12.2013 11:34

  Brukte kun det som står i oppskriften, Kaken min holdt greit sammen jeg har laget den et par ganger. Og samme resultat, blir litt som en vanlig mandelbunn bare med kanel i ….. Du kan jo evt prøve med litt fiberhusk i, det skal binde sammen deiger….jeg ville dog vært forsiktig så det ikke går ut over saftigheten, I ts eller så …..

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.