Julekjeks

Det jeg savner nå som julen nærmer seg er skikkelige pepperkaker med blåmuggost og en liten klatt syltetøy opp der igjen.  Brie funker og bra.   For dere som nå mener det har tørnet for meg så har det ikke det, pepperkaker og blå ost er skikkelig snadder  Jeg kikka rart på de som presenterte varianten til meg første gang, men ble fort frelst. Jeg fant ut at jeg skulle prøve lage en egen variant av litt «julete» kjeks og med utgangspunkt i mandelkjeksene gikk jeg i gang . Dette blir forøvrig  det siste kjeks innslaget på en stund 😉

Det du trenger er

 • 2 dl malte mandler
 • 1 dl sesamfrø
 • 2 eggehviter
 • 1/2 ts salt
 • 1 ts sukrin
 • 2 ts fiberhusk
 • 1 ts kanel
 • 1/2 ts nellik
 • 1/2 ts ingefær
 • 2 ss vann

Bland alt sammen.

Hell hele deigen på bakepair ( jeg bruker gjerne disse av silikon, bruker du vanlig bakepapir ha litt olje på.  Klapp sån deigen litt utover med våte hender, før du dekker den med fuktig matpapir og kjevler ut en tynn leiv.

_DSC0545

Del så med pizza hjul i den størrelsen du vil ha kjeksene.

_DSC0548

Stek ved 180 ° i caa 15 min, men pass på det kan være stor forskjell på ovnene.  Syns du kjeksene beg bli for mørke uten å være blitt sprø, skru varmen ned til 50 grader og tørk de 5-10 min med døren på gløtt.

Disse kjeksene får en ettersmak som minner litt om pepperkaker.  Jeg tror nok jeg kommer til ha litt mer krydder i neste gang, da jeg gjerne vil ha smaken mer fremtredende. Mulig jeg må prøve perfeksjonere varianten litt.

_DSC0558

Nydelige til ost.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Julekjeks”

 1. Fru Tunheim - 05.12.2013 16:58

  Disse har jeg bakt uten krydderet og de er kjempegode. Med krydder blir de nok enda mere juletre i smaken, ja. Tror jeg må prøve det også….

 2. Makronella - 05.12.2013 18:15

  JA de er kjempegode både i orginal form og «middelhavs versjonen». Disse med krydder ble julete …..

 3. Erikas LCHF till vardag och fest - 05.12.2013 21:46

  Vad gott med julkrydda på kexen. 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.