Pannacotta

Jeg driver og testlager et par desserter til julens selskaper.  Panacotta er en dessert som lett kan gjøres mer lavkarbo vennlig med å bytte ut sukkeret med sukrin,  tagatesse eller stevia.  Jeg bruker tagatesse siden jeg reagerer med kvalme på sukrin, og enda ikke har testet ut stevia. Panna cotta er en nydelig lett dessert som de fleste liker.

Bildene tok jeg i full fart og sjekket ikke om de var ok.  De er langt fra beste kvalitet men jeg legger ut nå likevel før jeg har perfekte bilder slik at flere kan ha tilgang til oppskriften og sjekke om det er noe å bruke.

Da jeg lagde testen min og tok bilder hadde jeg ikke vaniljestang og brukte vanilje i pulverform.  Dette gir mye mer svarte prikker av vaniljen i panna cotta-en.  Jeg lagde heller ikke bringebærsaus, men brukte bare bittelitt bringebær syltetøy på toppen.  Greit nok til en rask prøve til husbruk men til selskap må de rette ingredienser og tilbehør frem.

til 6 porsjoner trengs :

5 plater gelatin

7 1/2  dl fløte

2-3 ss tagatesse eller sukrin

1 vaniljestang

Bløt opp gelatinen i kaldt vann. Kutt opp vaniljestangen og skrap ut frøene.

Varm  forsiktig opp fløte, tagatesse, vaniljestangen og frøene fra den.  La det komme opp til kokepunktet, men pass på at det ikke koker.

Ta pannen fra varmen, fjern vaniljestangen og  rør inn  den oppbløtte gelatinen (press ut vannet av den først). Hell blandingen i porsjonsformer og sett i kjøleskapet for at det kan stivne.

 

Sammen med panna cotta serverer man gjerne en bringebærsaus.

200 gram bringebær

1dl vann

1-2 ss tagatesse (etter hvor søt du vil ha den)

litt lime saft

Kok opp vann og sukker, la sukkeret bli helt oppløst for du har i bær og litt limesaft (1/2 -1 ts)  kjør det hele glatt med en stavmikser.

Når panna cotta-en er stivnet og klar til servering helles litt saus på toppen av glasset.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Pannacotta”

  1. Anita - 17.12.2012 08:03

    Et lite tips som en variasjon; bruk litt Philadelphiaost som erstatning for litt fløte. Fortsatt lite karber, og en nydelig smak synes nå jeg 🙂

  2. Fantastisk 17.mai dessert for alle. Men- hastverk er lastverk. Skru av autopiloten… | PureFood Lifestyle - 02.06.2013 01:00

    […] Oppskrift på Panna Cotta:  (Fra Lavkarbo gjort enkelt) […]

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.