Hjemmelaget IS

Jeg lette etter en gammel oppskrift på en iskake for leden da jeg kom på ideen -hva med lage sin egen is – jeg har brukt noen kvelder se på ulvene hive innpå en to-liter og tenkte det kunne jo være greit å ha mulighet for en is jeg og kan ha.  Riktignok er der vel noen lett-iser å få kjøpt, men jeg kan ikke si jeg har prøvd de ut eller sjekket innhold av karbohydrater i noen av de, men hvorfor ikke bare teste ut sin egen variant.  Jeg har brukt to forskjellige metoder og skal komme med min mening om begge.  Jeg har og regnet ut karbohydrat innholdet i isen for være sikker på at jeg ikke lurer meg selv.

IS med hasselnøtter og sjokolade

3 egg
1,5 ss splenda
3 dl kremfløte

2 ruter premium dark 85% – hakket
25 gr hasselnøtter – hakket

 

premium pistasj på bildet , men brukte 85%

Pisk eggedosis av egg og splenda, og pisk krem , bland disse to sammen og tilsett sjokolade og nøtter.

 

Bland inn og ha det i en passende boks, før det settes i frysen.  sjokoladen -og særlig nøttene var litt tunge så dalte en del til bunns . Fikk 9 dl is av denne.

 

Jeg har regnet litt på karbohydratene her hele denne  har 14 gr karbohydrater -og burde holde til noen porsjoner

IS med bringebær

Den andre isen har en litt annen fremgangsmåte, og jeg har brukt frosne bringebær som smakstilsetting

3 egg
1,5 ss splenda
3 dl kremfløte

150 gr frosne bringebær

Pisk krem
Skille eggeplomme og hvite .  Pisk  eggedosis av eggeplommene og splenda og stivpisk eggehvitene.
Bland krem og eggedosis og deretter blandes eggehvitene inn i kremblandingen

 

Krem og eggedosis

Bringebærene løftes forsiktig inn i blandingen.  Jeg hadde frosne bær og bladet de inn frossen. mulig det hadde vært bedre å tine de, men det får isåfall forsøkes en annen gang .

 

Det ble litt mer volum av denne isen så her ble drøye 11 dl is
Karbohydrat innhold i denne er 18,7gr og det er bærene som trekker opp

Begge isene blir veldig harde og krystallisert men når de får tine litt er de ok.  Kunne nok klart meg uten såpass med krystaller men det sies det blir mindre om en  rører litt i isen etter en liten time i frysen -det tenkte ikke jeg på.  Begge isene trenger litt tid på benken før det er mulig å få noe ut av boksen – den med sjokoladen lengre enn isen med bær. litt upraktisk når man bare vil ha en liten porsjon.
Isen med stivpiskete eggehviter  er lettere i smaken og friskere syns jeg – kan være en kombinasjon av bærene og det at den er litt luftigere pga eggehvitene. Litt mye smak av egg – tror jeg vil redusere med et egg neste gang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

9 kommentarer til “Hjemmelaget IS”

 1. Frida - 25.04.2010 15:53

  Dette ser godt ut. Spørs om jeg ikke må prøvemeg på islaging en dag jeg også. Vi nærmer oss jo sommeren snart…

 2. Makronella - 26.04.2010 16:21

  Ja ikke sant, det var sommeren som var i bakhodet mitt og da jeg startet dette prosjektet, Greit nok at ulvene setter til livs noen 2-litere året rundt men en varm sommerdag kan jeg og få lyst på is

 3. Imse - 08.05.2010 12:01

  Disse isene er kjempegode, det er jeg sikker på, for jeg har samme oppskrift fra min mamma( bare med fruktose, som vi glatt bytter med sukrin).
  Når du ikke har ismaskin, så lønner det seg å røre i isen flere ganger under innfrysing for å unngå nettop krystaller og har is. Man SKAL røre i isen flere ganger.

  Dersom du kjører bringebærene frossne i food prosessor sammen med isblandingen, får du litt ios med en gang, og da blir det ikke så fort krystaller i den.

 4. Makronella - 08.05.2010 12:21

  Takk for tips Imse, neste gang skal jeg røre i isen og prøve det med bringebærene – da blir vel smaken mer fordelt og.

 5. PlastBox - 12.05.2010 05:09

  Har også hørt noen nevne at man kan bruke gelantin i isblandingen for å unngå krystallisering. Aner ikke hvor mye, men du leser sikkert lavkarbo.no like mye som meg og har tydeligvis 100 ganger mer tiltaksvilje når det gjelder å prøve ut ting. Kjempebra blogg! Tror jeg skal prøve meg på både is og brød fremover. =D

 6. Sølvi - 01.06.2010 21:02

  Mmmmmm…. Dette må prøves! Takk for oppskrift. Kan jeg bruke Canderel tror du?

 7. Makronella - 02.06.2010 13:31

  Kan sikkert bruke canderel , men det anbefales visstnok ikke for de som går på lavkarbo. Splenda som jeg har brukt er visst heller ikke optimalt, men det er jo ikke snakk om mengder så du kan nok bruke canderel og vil jeg tro. Det som anbefales på lavkarbo.no er sukrin. Jeg har ikke prøvd det selv men har tenkt å få det med neste gang jeg er i nærheten av helsekosten

 8. Anonymous - 10.06.2010 14:39

  Hei!

  Det kan være lurt å fryse isen i brødform med bakepapir i bunnen, da kan du letter porsjonere iskremen.

 9. hannem - 07.07.2010 22:23

  Det kan kanskje lurt å fryse isen en times tid før man har i nøttene og sjokoladen, for da faller de ikke så lett til bunns. Har laget en slik type is, og da skulle man røre en gang i timen, til sammen 4 ganger.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.