Aioli

Aioli er godt tilbehør til sommermaten, både til grillmat og skalldyr er det et supert og smakrikt suplement.  Det er mange ferdige typter å få kjøpt, noen bedre enn andre.

Å lage aiolien selsies å være enkelt, jeg har likevel hatt noen forsøk før jeg ble fornøyd med resultatet.  Mange mener ailoi kun er olje og hvitløk, mens andre har med eggeplomme i oppskriften.  Jeg pleier bruke siste.

Til en liten porsjon trengs

 • 1 eggeplomme  (romtemperert)
 • 1-2 fedd hvitløk
 • saft av 1/2 sitron
 • 1- 2 dl olje

Knus hvitløken i morter eller med hvitløkspresse. Visp sammen eggeplomme, hvitløk, sitronsaft og litt salt.

Bruk en ballongvisp.

Tilsett litt og litt olje mens du visper kraftig. kor  Det vil gradvis blir tykkere.

Jeg lager som regel små porsjoner og visper for hånd men jeg tror både stavmikser og kjøkkenmaskin kan brukes.  Visp til den har fått en tykk konsistens.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Aioli”

 1. HanneM - 29.06.2012 12:22

  Jeg har dårlig «vispekondis», så jeg bruker stavmikser og bruker en høy og smal beholder. Det tar ca 1-2 min. Jeg synes aiolien blir enda bedre med et helt egg enn bare med eggeplommen, men det er en smakssak. Oljen må være nøytral, bruker den billigste rapsoljen.

 2. Lavkarbo Livsnyteren - 07.07.2012 17:07

  Hei,

  Dette så utrolig delikat ut.
  Blir det like bra resultat som med den grillede osten, så er jeg i himmelen 🙂

  Jeg leser mye av det du skriver, og er tilhenger av måten du komponerer matrettene med sunne ingredienser og ikke a-typisk «hjerteinfarkt-fett» – noe som er viktig for meg.

  Jeg er ikke så flink til å blogge som deg, og har heller ikke like fin nettside, men forsøker å lære, og håper å bli bedre etter hvert.

  Jeg liker best å skrive om mytene og feilinformasjonene forbundet med denne dietten, og hvordan media vrir og vender på ting, slik som dagens innlegg: http://lavkarbodiett.com/blog/lavkarbodiett/over-100-mennesker-dode-av-lavkarbo/

  Takk for masse bra mat- og ernæringstips!
  Stå på videre med bloggingen, det er gøy å lese 🙂

  Lørdagsklem 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.