Luksus- kake

Denne kaken er en blanding av forskjellige oppskrifter, opprinnelig var det bare masse masse sjokolade i men jeg hadde ikke så mye mørk sjokolade i hus så jeg improviserte litt.

 

Bunn:

 • 4 egg
 • 50 gram tagatesse (sukrin kan selvfølgelig brukes)
 • 100 gram mørk sjokolade (minst 70%)
 • 150 gram mandler

Fyll

4 dl  fløte

50 gram sjokolade

evt bær til pynt

Smelt sjokoladen og mal mandlene.

 

Ha 3 eggeplommer og et helt egg i en bolle sammen med tagatessen og pisk eggedosis  av dette.  Stivpisk de 3 eggehvitene som er til overs.  Bland sjokolade og mandlene i eggedosisen.  Vend inn eggehvitene, begynn med litt under  halve mengden og bland det godt sammen med sjokolade blandingen.  vend resten forsiktig inn og hell røren i en smurt og bakepapirkledd form på 24 cm.

Stek i ca 20 min på 180 °  Avkjøl

Smelt 50 gram sjokolade (70% ) Avkjøl. Pisk fløte til krem og bland inn den smeltede sjokoladen.

Ha det hele over kaken.

Pynt evt med bringebær eller jordbær.

Slett ingen dum kake, blir nok prøvd igjen denne.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

12 kommentarer til “Luksus- kake”

 1. Frida - 01.05.2012 15:26

  Lekker! Og fristende!

 2. Nenna - 01.05.2012 17:03

  Nam!! Det så kjempegodt ut!!! 🙂

 3. Christine - 01.05.2012 18:14

  Hei 🙂
  Er innom bloggen din fler ganger om dagen, enten for inspirasjon eller for at jeg venter på nytt innlegg 😀

  Har et spørsmål ang «sukkeret»!
  Hvilket sukker bruker du oftest? Hvilket gir best smak?
  Jeg kjøpte bare natreen pulver på butikken for jeg vet ikke hvilket jeg burde kjøpe og som er best på smak 🙂

  Kjempe fin blogger håper du fortsetter 😉

 4. under opplæring - 01.05.2012 18:30

  Hvor mye sukrin skal man ha hvis man ikke bruker tagatesse?Og assen mandel mel bruker du? mandel mel eller malte mandler fra funksjonell mat eller maler du de selv?-m eller uten skall??

  :))))

 5. Fru Tunheim - 01.05.2012 19:10

  Ser helt nydelig ut for kakemonsen meg…… Jeg må ikke lage sånt for ofte, for jeg har en lei tendens til å ikke klare la kaken få stå. Alt må spises, helst en gang…..

 6. Makronella - 01.05.2012 19:54

  Christine : Takk for rosen – jeg har tenkt fortsette, men har ikke vært så hyppige oppdateringer siste tiden, håper jeg får mer tid snart til prøve ut oppskrifter og oppdatere oftere. Når det gjeder sukker bruker jeg oftest tagatesse som sukker nå. HAr vært innom splenda og sukrin. Sukrin er naturlig og helsemessig sansynsligvis det beste, men jeg reagerer kraftig på sukrinsmaken så jeg bruker tagatesse. En pakke holder i månedsvis hjemme hos meg så jeg bruker både den og splenda med god samvittighet.

  Under opplæring : JEg ville brukt samme mengde sukrin som tagatesse tror jeg -sukrinsmaken er ganske fremtredende og søtheten stor så jeg ville prøvd med samme mengde i denne kaken. Når det gjelder mandler eller mandelmel bruker jeg som regel å male mandlerselv, med skall. Dersom jeg skal ha skåldete mandler bruker de ferdige skåldete og malte fra funsksjonell mat, innrømmer at jeg er for utålmodig til foreta den prosessen selv 😉

  Frida, Nenna og fru Tunheim : den var god -og fristende ……meget mulig den kommer på bordet igejn til 17 mai…..kjekt med slike anledninger 🙂

 7. Lena - 01.05.2012 22:14

  Denne skal jeg definitivt prøve! Men ikke med Sukrin, det synes jeg smaker veldig rart, kaldt på en måte. Skal prøve tagatesse eller splenda.

 8. Christine - 02.05.2012 12:18

  Da skal jeg prøve tagatesse! Får man kjøpt det på helsekosten? Det blir ikke sånn kaldt av den?

 9. Makronella - 02.05.2012 14:06

  Tagatesse kjøpes på helsekosten ja. Det er ingen kald smak av den 🙂

 10. Tone - 03.05.2012 16:34

  Har du noe ide om forholdet tagatesse / stevia?

 11. Makronella - 03.05.2012 17:56

  Forhold tagatesse stevia er jeg blank på. Kjenskapen min til stevia er lik null.

 12. Lavkarbo Luksuskake « Lavkarbo Oppskrifter - 04.10.2012 10:31

  […] resten av oppskriften her! oktober 4th, 2012 | Tags: Dessert, kake, lavkarbo, lchf, luksuskake, oppskrift | Category: […]

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.