Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er en fantstisk suppe, man kan ha en liten skål som forrett eller en større skål og ha til hovedrett.  Suppen skal gratineres og en brødskive skal ligge over suppen som et lokk.  Nå inneholder løk litt karber så det er ikke noe en bør spise for ofte og for mye av på et lavkarbokosthold.  Likevel om en ikke tenker ketose kan en unne seg en skål en sjelden gang.  Noen hevder løk ikke er stivelse og derfor taes ikke karbohydratene opp i kroppen, men løk har en del sukkerarter i seg og disse gir karbohydrater som taes opp i kroppen.  Er man litt bevisst på karbohydratene resten av en dag man planlegger denne suppen kan man likevel komme greit ut av det.

Jeg startet prosessen til suppen med lage en porsjon med frokostmuffins / rundstykker  Jeg lager disse i litt større former og har de relativt tynne.  Etter steking deler jeg rundstykkene   en til hver skål og legger de på rist i stekeovnen og steker de videre til de er sprø.

Suppe -2 porsjoner

3 løk i båter

1  hvitløkfedd

6 dl kraft

1 ss tomatpurre.

timian

Del løk i båter, finhakk hvitløkfedden.  Stek løken i smør til den er myk og blank, ha hvitløken i rett før den er ferdig   Ikke bruk så sterk varme at den blir brun.

Ha løken over  i en gryte. I stekepannen  som løken ble stekt i skal nå 1 ss tomatpurre røres til den er varm og «brent ut » ha litt kraft og rør den sammen med før all kraften helles over løken. Ha i timian  og la suppen koke på middels varme  i minst 20 min men gjerne mer, jo lenger den koker jo bedre er den. Smak til med salt og pepper.

Jeg lar den koke en time før jeg fordeler den i to ildfaste skåler.

Legg den sprø skiven på toppen av suppen og dryss over revet ost.

Gratiner suppen i ovnen ved 25o° – 275 i 5- 10 min til osten er gylden og fin.

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Fransk løksuppe”

 1. Fra tjukk til smukk - 15.02.2012 10:37

  Mmmm, løksuppe er så godt og dette så helt nydelig ut.
  Jeg lagde løksuppe i går, men det var en meget forenklet versjon.

 2. Marie - 15.02.2012 13:23

  Åja, dette vil jeg ha til middag en dag snart! 🙂

 3. Tone - 16.02.2012 10:07

  Nam! både rundstykker og suppe smakte helt himmelsk :)Dette kommer jeg garantert til å lage igjen.

  Tusen takk for mange supre oppskrifter! Livet på lavkarbo blir så absolutt enklere med dine oppskrifter 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.