Canneloni med kylling

Jeg har lagt merke til denne pastavarianten mange har hevet seg på i den siste tiden, uten helt å engasjere meg så mye i den før jeg så Frida hadde laget lasagne med den.  Bildene hennes var så fristende at jeg hev meg rundt og kopierte med stort hell.   De stekte «pastaplatene» minnet meg om en variant av lavkarbo pannekake alene men i lasagne var de nydelige.

Så kom jeg over en oppskrift med  canneloni og tenkte straks at dette kunne «pastaen » kansje også brukes til.

Man starter med lage pasta på følgende måte:

4 egg

125 gram kremost

1/2 dl fiberhusk

Visp sammen egg ost og fiberhusk , det kan være lurt å holde litt igjen av fiberhusken da de sveller forskjellig,  La den stå og svelle i ti minutter.  Nå skal deigen være som tykk vaniljesaus…. fordel massen tynt ut over bakepapir. Jeg stekte på to plater.   Ta olivenolje på et nytt bakepapir og legg dette oppå deigen med oljesiden ned. Prøv klappe det videre utover til en tynn leiv.  La bakepapiret oppå være på når det steker .

Stek i ovn på 150 grader i 10 minutter

Avkjøl på rist,  fjern det øverste papiret med en gang men la det under sitte på til den er avkjølt

Kyllingfyllet:

400 gram kyllingfilet

250 gram champinjong

200 gramfersk spinat

salt , pepper

Del «pastane» med pizzahju til passte stykker.

Legg litt fyll på lasagneplatene og rull de sammen.

Legg rullene i en ildfast form.

Hell 2,5 dl fløte over, dryss på osten og stek i ovn ved 175 grader i 20- 25 min

Server med en salat av friske spinatblader, sopp og tomat

Kjempegod rett som absolutt skal prøves igjen. Til tross for at jeg normalt ikke har vært så begeistret for spinat som er varmet opp var det supert i denne sammenhengen -Kommer garantert til lage dette igjen – gjerne ekserimentere med annet fyll også.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Canneloni med kylling”

 1. Torunn - 16.02.2012 10:04

  De så jammen ganske fristende ut.
  Tips: jeg syns canneloni blir enda bedre når fyllet er litt mere cremet (bruker ikke fløte i forma), så jeg blender alltid en boks med en eller annen smøreost (philadelphia/snøfris el l) oppi sammen med kjøtt og spinat. Nam nam!

 2. Makronella - 16.02.2012 10:07

  Torunn -det tenkte jeg på og, men var tom for smørost, så valgte denne varianten denne gang- neste gang vil jeg prøve med med smørost 🙂

 3. Frida - 16.02.2012 11:56

  Oioioi! Det der så skikkelig fristende ut! Kjempesmart og kreativ bruk av «pastaen»!

 4. Hjemmelavet pasta med fyld og ostsauce. Opskrift nr. 500:-) | PCOliv.dk - 28.02.2012 05:47

  […] jeg så denne opskrift for et par dage siden, så måtte jeg kaste mig ud i et ligendende forsøg http://www.lavkarbogjortenkelt.net/?p=3252. Tanken om at kunne lave pasta på en sund og nem måde tiltaler mig. Vi må jo gerne få mel, så […]

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.