Fylt paprika

For en tid siden så jeg at Marie på Maries matmisjon hadde laget fylt paprika.  Dette var noe jeg hadde tenkt på en stund men aldri kommet i gang med.  Sist lørdag bestemte jeg meg at det var på tide å prøve hennes paprika, men takket være et nettverk som ikke samarbeidet denne dagen måtte jeg sette i gang å komponere selv.  Jeg hadde kjøttdeig og begynte bare plukke sammen fra kjøleskapet av andre ingredienser og endt opp med følgende :

800 gram kjøttdeig

1 løk

½ purre

4 Cherry tomater

Soltørkede tomater

Fire skiver med jalapenos

½ paprika

Marinert hvitløksfedd (7-8 stk)

En «skive» fetaost

Fersk parmesan en god hånfull ferdig revet

1 boks skinkeost

Salt & pepper

Revet ost

Store paprika (skal en lage mange kan det være fint å ha flere farger)

Fremgangsmåte :

Begynne med å steke kjøttdeigen og tilsett hakket løk, paprika, purre og tomat.

Finhakk eller mos de soltørkede tomatene sammen med jalapenos hvitløksfeddene og fetaost og bland det i kjøttdeigen tilsett parmesan.  La det hele surre på middels varme i 10 min. Rør inn en boks med skinke ost og bland det godt.

Skjær toppen av paprikaen ved bare skjære gjennom paprika kjøttet og så kutte rundt slik at en kan dra toppen av sammen med frøhuset, dette renses så forsiktig av toppen, det gjør ikke noe om stilken løsner fra det røde – den settes bare på plass igjen.  Rens selve paprikaen for de få frøene som måtte være igjen og kutt forsiktig vekk de hvite ———-

Dersom paprikaen ikke står godt kutt litt av bunnen slik at den står stødig.  Sett de i en form som er smurt i bunnen.   Ha i fyllet helt til toppen, ha på rikelig med revet ost og sett toppen tilbake.

Paprikaen steker i ovnen ved 200 grader, 30 -45 min ca men følg med

Mengden med fyll jeg lagde var nok til fire store paprikaer.  Jeg serverte paprikaen som hovedrett og hadde litt rømme og salsa til.  Et godt brød kan og serveres til, men er ikke nødvendig.  Det var et mektig godt  og mettende måltid.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

3 kommentarer til “Fylt paprika”

 1. Synne - 12.12.2011 16:10

  Nam! Skal prøve den der i dag… Men hvor lenge sto paprikaene i ovnen på 200 grader? 🙂

 2. Makronella - 13.12.2011 09:22

  De skal stå i 30-45 min ….. litt varierende fra ovn til ovn (har fått det inn i oppskriften også 😉

 3. Jeg tror jeg er en Fan :) - 18.04.2013 09:25

  Takk for opplysningen!
  Den hjalp meg masse!!!! 😀

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.