Basilikum biff

Jeg har nytt leketøy på kjøkkenet som skal testes ut -og jeg har en basilikumsplante som ikke tåler mange dagene på benken, så hva er bedre enn kombinere de to.

En kan og bruke en morter og muligens en vanlig stavmikser til jobben.

Bruk det meste av en basilikumplante og litt parmesan.  Burker du morter riv parmesanen først. Det ser mye ut når en starter med de friske bladene, men det minker godt inn i prosessen.  Kjør det hele sammen til en fin pasta.  Tilsett1-2 ss kremost naturell og bland det hele sammen.

Skjær en lomme i kjøttet.  Jeg bruker ytrefilet denne gangen, men fleste typer kjøtt kan nok brukes.

Smør pastaen inni lommen og stek på god varme.  La kjøttet hvile mens tilbehøret lages.

Sopp deles i 4 og asparges knekkes i mindre biter.  Freses i smør på god varme.  Skru ned til litt under middels varem og tilsett creme fraiche og noen stykker gorgonzola.  Rør detsammen med sopp/aspargesen. <et er en fordel å dele osten i små stykker slik at den smelter  fortere.  Forsiktig med varmen så stuingen ikke skiller seg (noe min gjorde da jeg skulle øse den opp.  Går an å røre den sammen igjen med litt mer cf eller fløte)

Server kjøttet sammen med soppblandingen.  Utrolige smaker sammen.

Basilikumpastaen vil jeg og prøve sammen med annet kjøtt.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Basilikum biff”

 1. Mira - 14.11.2011 11:52

  Dette skal jeg prøve neste gang jeg skal lage biff 🙂

 2. Hege - 14.11.2011 17:41

  Ser deilig ut! Jeg kan anbefale kylling. Det er en favoritt hos oss. 🙂

 3. Lena - 14.11.2011 20:47

  Den basilikumpastaen vil jeg også prøve, ser skikkelig godt ut!

 4. Trollmora - 16.11.2011 13:52

  Åååå dette så godt ut! 🙂

  Her ga du meg tips! Og det er bra, fr jeg er matlei!

  Takk å takk!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.