Kamskjell med brokkoli og hasselnøttvinagrette

Jeg har lenge hatt lyst å prøve meg på kamskjell, men har ikke hatt noen som helst ide om hvordan man lager det eller hva man spiser det med.  Så jeg har letet og letet og lest en masse oppskrifter før jeg landet på en variant som virket enkel og grei.  Siden jeg knapt har smakt kamskjell noen gang bærer det hele litt preg av : «lavkarbo gjort enkelt » gjør ting hun ikke kan………

Kamskjell (jeg hadde frosne)

brokkoli  (tilpass mengden etter hvor mange du lager til )

1 rød paprika

10 hasselnøtter

1 sjalottløk

1/2 dl balsamicoeddik

1/2 dl god olivenolje

salt og pepper

 

Hakk nøttene og finhakk sjalottløken.Bland  dette godt sammen med olje eddik, salt og pepper til en vinagrette.

Del brokkolien i små buketter og kok de knapt møre, hell av vannet og stek dem raskt sterk varme i en stekpanne

Ha litt salt og pepper på skjellene.

Ha salt og pepper på kamskjellene , stek kamskjellene i litt smør til de har en gylden farge jeg har delt hvert i to slik at de ikke er så tykke.  Noen steder sto middels varme andre sterk varme og tid fra 1/2 min til et par på hver side .  Etter ha svidd de første på sterk varme endte jeg opp med litt redusert varme og et godt minutt på hver side .

Server med litt vinaigrette, brokkoli og paprika.

Helt greit måltid -ikke den store wow opplevelsen, men heller ikke skremt. Vinargetten var utrolig god til og løftet smaken skikkelig

Må nok hente inn litt tips og forhøre meg med erfarne kamskjellfolk 😉

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

1 kommentar til “Kamskjell med brokkoli og hasselnøttvinagrette”

  1. Annette helene - 21.11.2011 14:59

    Nå ble jeg sulten:) kamskjell er fantastisk godt:) veldig fin og inspirerende blogg, jeg skal følge med:) moro å se flere lavkarbere der ute!
    Ønsker deg en fin dag:)
    Annette

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.