Peanøttstenger/ mandelstenger

Denne, som noen andre oppskrifter jeg har testet nylig, er fra Allers i oktober.  Jeg gjorde en liten endring på orginaloppskriften.  Den hadde en kommentar om tilsette litt vann om det var tørt, deigen var veldig tørr så jeg tok sjansen på å tilsette et egg. Jeg har og halvert sukrinmengden.(opprinnelig 1dl )Da ble oppskriften slik:

100 gram mandel- eller peanøttsmør

1/2 dl sukrin

1/4 ts salt

2 dl mandelmel *

1 egg

(sesamfrø)

Bland peanøtt/mandelsmøret og sukrin godt. Bland mel og salt og bland dette i smøret.  Tilsett et egg og rør det hele sammen.  Trill en «pølse» av deigen oig trykk den litt flat før den kuttes i skiver . 16 skiver fikk jeg.  I orginalen skulle denne rulles i sesamfrø, noe jeg droppet da jeg oppdaget at jeg  var tom for sesamfrø.

Stekes ved 175 grader i 10-15 min.  Avkjøes på rist og oppbevares i tett boks.  Smaker godt til en kopp  te.  Kakene blir litt fastere når de avkjøles.   De er ganske myek inni dog.  God smak men jeg tror jeg vil kutte de tynnere neste gang.  Kommer da å prøve halve tykkelsen tror jeg.

Endrer seg ikke så mye under steking . Er litt myke mens de enda er varme

I følge diett.no har disse 0.9 gram karbo pr stk forutsatt at det er 16 biter Hele porsjonen har 14,4 gram karbohydrat.

 

* I denne porsjonen er det brukt mandelmel  Jeg vil tro det og er mulig å bruke finmalte mandler .  Malte mandler trekker nok til seg mindre veske enn mandelmelet så mengden må nok endres noe da.  Karbohydratinnholdet vil og endre seg noe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

7 kommentarer til “Peanøttstenger/ mandelstenger”

 1. Janicke - 07.11.2011 11:09

  De så veldig gode ut!! Kjekke å ha til en kopp te 😀

 2. Anne Britt - 07.11.2011 11:30

  Hei,
  Høres utrolig godt ut! Men, er det ikke mye sukker i peanøttsmøret? Og mandelsmør – finnes det?

 3. Makronella - 07.11.2011 11:35

  Knallgode til te, Janicke

  Anne Britt :
  Mandelsmør kjøpte jeg på Ultra, og det er med i utregningen. Peanøttsmør har litt forskjellig karber etter merke, er ikke så mye annet som gir karbohydrat her, og delt på mange biter er det overkommelig. Man skal jo ikke spise alle på en gang 😉

 4. Greta - 07.11.2011 12:16

  Desse skal testes ut. du skriv at det vert forandring i karbene når du maler mandler sjølv. Vert det flere da. Og om ein maler skoldede mandler, vert det mindre eller mer da?

 5. Makronella - 07.11.2011 14:26

  Jeg regner med det vil forandre karboinnholdet noe -usikker på hvor mye mandler som går med da -kjøpt mandelmel er relativt «kompakt» og trekker til seg mye veske føler jeg…… tror jeg skal prøve varianten med mandler selv en dag

 6. Jeanett - 08.11.2011 08:40

  *Inn-på-skal-teste-lista* 😀 Kan disse fryses?

 7. Madame Velbekoms - 11.11.2011 12:18

  Hmmmmmmm…. det ser dejligt ud 😉

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.