Konfekt med mandel- eller peanøttsmak

Denne oppskriften var også i Alles i oktober.  Opprinnelig laget med peanøttsmør.  Dette hadde ikke jeg i hus, men jeg fant det var en god anledning til kvitte meg med mandelsmør jeg har hatt stående og ikke helt visst hva jeg skulle bruke det til.  Sukrinmengden som var i opsskriften har jeg og redusert.

75 g smør

2 ss mandelsmør (eller peanøttsmør)

knapt 1/2 dl sukrin

1 1/2 dl kokos

4 ts kakao

Smelt smør og mandlesmøret (peanøttsmør) sammen.  Bland inn melisen, kokosen og kakaoen.  Hell det i en flat form dekket med bakepapir. (jeg har en form som er ca 22x 14 cm i bunnen )

Sett formen i kjøleskap et par timer før det deles i biter.  Jeg deler i 34 biter. Disse må oppbevares kaldt.  Jeg foretrekker å oppbevare de i frysen.  Det er litt lettere å bare ta en bit om boksen står i kjøleskapet, pluss jeg syns de er gode når de er skikkelig harde .

I følge diett.no gir dette 0,2 gram karbo pr bit eller 7 gram for hele porsjonen. Med peanøttsmør kan karboinnholdet bli litt anderledes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

2 kommentarer til “Konfekt med mandel- eller peanøttsmak”

 1. Linda - 01.11.2011 23:17

  Hei 🙂 Denne så nydelig ut, kommer garantert til å prøve den!

  Jeg er helt ny og litt uinnvidd i lavkarboverdenen ennå, så kan du fortelle litt generelt om hvor mange måltider man bør ha pr dag, kan man spise uante mengder fett (som seterrømme, cottage cheese, ost, egg, fet fisk osv)? Hvor mange skiver md lavkarbobrød fra Friskhuset anbefaler du pr dag? Trenger såååårt innspill nå helt i starten 🙂

  mvh

 2. Makronella - 02.11.2011 11:57

  Hvor mange måltider er litt individuelt, hovedregelen er spise når en er sulten og stoppe når en ikke er sulten lenger. Noen dager kan dette bli 3 måltider andre bare to ….. Uante mengder med fett kan en ikke spise, men en skal ha en del fett. fordeling av karbohydrat, fett og proteiner skal være ca
  75 % fett
  20 % proteiner
  5 % karbohydrater

  Det er ikke altid så lett å finne denne balansen men med feks skrive dagbok en stund kan bevistgjøre en hva maten gir.(diett.no har en fin slik som og regner ut prosent av forskjellige deler)

  Brødet fra Friskhuset kjenner jeg ikke. Generelt sett er det vel lurt å være litt forsiktig med for mye kornprodukter, men vi reagerer forskjellig på forskjellige produkter så du må prøve deg litt frem og se hva som fungerer best for deg. Det tar litt tid å komme inn i nye vaner så vær tolmodig og gjør endringer underveis om du ser ting ikke fungerer så godt.

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.