Scampi -hvordan tilberede dem

Jeg elsker scampi og jeg pleier altid å kjøpe rå scampi, men forleden kom jeg over et gi-bort tilbud på kokte så jeg fravek prinsippet og tok med en pose hjem.  Det greie med de er jo at de allerede er skrelt, men jeg har aldri skjønt vitsen med kokte -de må jo likefult tilberedes for å smake noe som helst og da kan en jo likegreit gå ut fra rå, da ser en jo iallefall kjekt og greit når de er ferdig.

Vanligvis har jeg bare rå renset  scampi og rikelig  hviløk i skikkelig varm olje og freser de fort i oljen, blir nydelig smak av det, og det er fort å greit å tilberede.  Da varmer jeg olje i en gryte og lar den komme opp til kokepunktet før scampi og skiver med hviløksfedd haes i.  Rør om og fjern scampien så fort den er rosa.  Server til tapas eller i fiskeretter eller bare som et egelt lite måltid med litt brød.  scampi tilberedt slik kan servers varm eller kald.

En kan og steke scampi i olje i ovnen.  da må ovnen settes på max temperatur.  Ha finhakket sjalottløk i bunn av en ildfast form legg scampi og hvitløkskiver i, og stek i ovnen når denne har nådd temperaturen.  Følg med, oljen begynner fort å frese og scampiene skal skifte farge i løpet av minutter.  Forsiktig når de tas ut, oljen kan sprute.  Tilberedt slik er det en fin forrett, gjerne stekt i porsjonsformer’ bruk danoen med litt kanter, scampien skal dekkes av oljen og det kan sprute når de skal ut av ovnen igjen.  Server straks sammen med feks  litt godt lavkarbobrød.

 

På pakken med de kokte scampiene anbefale de marinering , tror jeg de gjør på rå også,  og så steke i panne eller ovn.

Jeg delte pakken i to til to forskjellige marinader.

1 god ss pesto

et par marinerte hvitløk

oljen fra hviløkene

litt sambal oelek

Rør sammen marinaden og ha i scampien -jeg hadde ca 20 scampi i denne porsjonen.  Jeg lot det stå et par tre timer og tenkte deretter å prøve grille de.

Jeg har en stekplatte på grillen min. Den ble  varmet godt før jeg helte skålen med scampi på.  Det bør gå ført når scampi tilberedes ellers blir de fort seige.  server varm eller kald.  Litt ekstra smak er det, men jeg er ikke sikker på om jeg prøver den igjen, lang tid for lite ekstra.

 

Den andre delen med de kokte scampiene fikk en marinade med

Olje

saft av en halv lime

revet lime scall

ingefær

 

Disse scampiene velger jeg å bare frese i olje.  Som tidligere skikkelig varm olje og opp når de blir skikkelig rosa.  Her er fordelen med rå scampi en ser med en gang når de er stekt. Her kjenner jeg smaken fra marineringen mye bedre enn i de forrige.  Limen gir en frisk smak til scampien.

Jeg vet mange foretrekker å marinere scampien i en chilimarinade.  Fortsatt er min favoritt den enkle variante som nevt litt over her, god varm olje, hviløk og scampi, enkelt fort og godt.

Hva scampien her ble brukt til kommer i nye innlegg.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

4 kommentarer til “Scampi -hvordan tilberede dem”

 1. Trinity - 04.09.2011 13:10

  Hei, så enkelt har jeg aldri gjort det før. Men gjett hva jeg skal prøve neste gang jeg har scampi – bare olje og hvitløk. Jeg har for det meste brukt chilli eller pesto, og noen ganger har jeg laget tikka masala marinade (for jeg blir lett lei av kylling i perioder og da er scampi et alternativ).

  Jeg er så glad for denne siden din, for inspirasjon og pågangsmot. Tusen takk for at du deler og gjør lavkarbomat lett tilgjengelig 😉

  Trinity ønsker deg en smakrik søndag

 2. Makronella - 04.09.2011 19:56

  Trinity -takk for det. Den enkle måten med scampien er super etter min smak 🙂

 3. Marianne - 05.09.2011 15:19

  Superduper blogg du har -her er det jo bare å boltre seg i gode oppskrifter! 🙂

 4. Makronella - 05.09.2011 18:07

  Takk for det, Marianne 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.