Mini cookies

Jeg har lenge hatt lyst å ha noe kjeks eller cookies liggende så jeg fort kunne trylle fem noe til en kopp kaffe om det kom noen innom. Etter å ha letet litt fant jeg en oppskrift som jeg skulle prøve.  Dumt å lese alt før en begynner så jeg helte bare oppi – og oppdaget for sent at det bar feil avgårde.  Dermed måtte det litt endringer til og oppskriften ble som følger :

2 dl mandelmel
1 d l bakepro *
1/2ts bourbon vanilje
1 egg

et par ruter 86% sjokolade
noen nøtter

Bland sammen mel vanilje og egg -deigen blir litt seig.  Rør inn hakket sjokolade og nøtter og sett små kuler med deig på bakepairkledd plate.  Trykk de flate med en gaffel dyppet i kaldt vann.  Det er en liten porsjon dette, får 13 små cookies av det.

 

 

 

175 grader i ovn i 10 -15 min pass på at de ikke steker for lenge -blir fort harde da.

 

Oppbevares i tett boks, men de blir litt harde om de blir liggende litt(14 dager).   Om dette er fordi jeg har de i plastboks eller om det og vil skje i metallbosk vet jeg ikke,   – tror oppskriften trenger et par justeringer også, men de var så pass gode  at jeg legger de ut uansett.

* Bakepro har jeg kjøpt i helsekosk butikken, men langt fra alle har det. Ble anbefalt å spe på med i diverse bakst og jeg har sett at det brukes en del i boken : «Bakeglede uten sukker»
Vet ikke helt om det er noe jeg kommer til kjøpe igjen -har jo klart meg med nøtter og solsikkefrø ol til nå, ting som  er tilgjengelig overalt noe jeg  liker  best.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

8 kommentarer til “Mini cookies”

 1. Janicke - 15.04.2011 10:15

  Ser gode ut 😀 Kanskje teste ut til påske! Ha en super helg!

 2. Ann-Dorte - 15.04.2011 11:04

  Uhhh ja, de ser rigtig gode ud 😀
  Hvis du ikke havde haft BakePro, hvad ville du så have brugt i stedet??? – jeg er endnu ikke så stærk i LCHF-bagekunst, så jeg har brug for lidt hjælp 😉
  En dejlig weekend til alle 🙂

 3. Makronella - 15.04.2011 11:47

  Ja Janicke de var gode selv om de ble litt dypppe i kaffen kjeks etterhvert 😉

  Ann Dorthe -jeg tror jeg vil prøve bruke malte mandler neste gang jeg lager slike.
  Håper på tid å leke meg litt på kjøkkenet i påaken 😉

 4. Frida - 15.04.2011 15:12

  Oi, lekre! Nå ble jeg søtsugen. Mmm.. bake litt i helgen kanskje…

 5. Aila - 17.04.2011 11:51

  Så bra du kom med den oppskriften. Og bakepro var nytt for meg. Kjempe flott. Jeg skal prøve 🙂

 6. Maria - 20.04.2011 09:42

  hvor finner jeg bourbon vanilje? Kan jeg bruke vanlig vanilje?

 7. Makronella - 20.04.2011 21:21

  Bourbon vanilje fåes i de fleste matbutikker -står i hylla med vaniljesukker. Boks som er hvit med grønnes striper …….

 8. shox sko - 27.07.2011 10:59

  looks very delicious!!

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.