Kremet soppsuppe

På handletur i går fikk jeg øye på en pose med kremet soppsuppe og fikk utrolig lyst på det.  Et lite problem var det dog, for mye karbohydrater.  Da er det to valg, enten glemme det eller lage det selv og siste alternativ var det beste fant jeg ut.  Kanskje ikke rette sesong for soppsuppe, men sopp plukking har altid foregått i grønsaksavdelingen for meg ikke i skogen.  Butikken jeg var i hadde ikke veldig godt utvalg i sopp så jeg tok med en pose frossen soppblanding og en god porsjon med friske chaminonger.

Suppen ble til av følgende :

500 gram sopp
4 sjalottløk
8 dl hønsebuljong
1,5 dl fløte
2 dl crème fraîche
1 ts tørket basilikum
salt
pepperRengjør soppen, kutt den i småbiter Finhakk sjalottløk og surr dette på middels varme i en gryte til det er mykt.  Det tar 8-10 minutter.

Hell på hønsebuljong og la det hele småkoke i 10 minutter sammen med basilikum.


Når vi ikke kan jevne suppen på tradisjonell måte må alternativ brukes. Ta ut ca halvparten av soppen og litt kraft, mos dette samme til en fin purre med stavmikser og ha det tilbake i suppen sammen med fløten og creme fraiche.  La småkoke et par minutter, smak til med salt og pepper og server.Jeg fikk utrolig lyst på urtebrød til og endte opp med å lage et foccaciabrød.  Kanakje ikke helt klassisk til slik suppe, men utrolig godt
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentarer

13 kommentarer til “Kremet soppsuppe”

 1. lykkehjemmet - 23.03.2011 10:35

  Soppsuppe er jo snadder! 🙂

 2. Makronella - 23.03.2011 11:11

  Ja, det er det og jeg ble godt fornøyd med denne og 🙂

 3. Janicke - 23.03.2011 12:51

  Jeg må virkelig bli flinkere til å lage suppe. Elsker sopp og dette så fantastisk god ut. Foccaciabrød er nydelig til alle supper 😀

 4. lykkehjemmet - 23.03.2011 16:04

  Jeg plukket masse sopp i høst og da ble det endel soppsuppe og soppstuing. Soppsuppe med kantarell er himmelsk! 🙂

 5. Frida - 23.03.2011 16:28

  Oooh! Yum! Jeg håper jeg har sopp i fryseren, for da må det bli soppsuppe til middag i dag!

 6. Trine RJ - 23.03.2011 16:41

  Hos meg er det alltid sesong for soppsuppe! hehe
  Plukker sopp om høstern og har i fryseren gjennom hele vinteren. Hvis det blir tomt hender jeg at jeg bruker den samme soppen som du har brukt her 🙂

 7. lykkehjemmet - 23.03.2011 16:48

  Skal sørge for å fylle opp større lagre neste høst! 😉

 8. Makronella - 23.03.2011 22:29

  Det var utrolig godt med den suppen – og så lett å lage. Bør bli flinkere å lage supper generelt- blir fort til at den bare blir med fiskesuppen på sommeren 😉

 9. cecilie - 24.03.2011 09:48

  Hei. Jeg har nå gått på ketolysekuren i snart 2 uker.. å nå den siste uka har jeg ikke gått ned ett gram.. Er jeg nødt til å gå hver dag for å gå ned? eller spiser jeg kansje ikke riktig? Har en datter på 5 mnd, å det er storm i bodø, så er litt stress å skal ut å gå i såpass snøstorm hver en dag ;/ du kan jo ta en titt på hva jeg spier å se om du ser noe ut i fra det? http://forum.babyverden.no/tm.aspx?m=24367475&mpage=1&key=&#24367475 <— der har jeg skrevet alle måltider..

  Mvh Cecilie..

 10. Makronella - 24.03.2011 10:58

  Jeg må bare si innledningsvis at jeg har ikke så veldig peiling på ketolysekuren og hva som er lov der, men
  Umiddelbart ser det ikke så galt ut med kosten din,men jeg ville kanskje kuttet litt på bacondnacket -det inneholder ikke karbo men en del salt og salt binder vann så kroppen kan holde igjen vann. Litt mer fett er heller ikke dumt. Ser du gikk ned hele 2,9 kilo første uke -det er utrolig bra, men du kan ikke forvente å gå ned likt hver uke – vekten forsvinner i rykk og napp og min erfaring er at etter slike utrolige uker går det litt tregere neste. Det er og bare dag 3 i uke 2 og nedgang kan fortsatt skje denne uken også. Det kan være lurt å ikke bare fokusere på vekten men også ta frem et målebånd og ta mål av kroppen hver uke -selv om vekten står stille kan cm forsvinne. Så lenge du holder deg til riktig kost vil nok grammene og cm forsvinne jevnt og trutt.
  Med hensyn til om du må bevege deg daglig kan jeg si det slik : det skader ikke med en tur men man går ned med ritig kost også , og de dagene du ikke kommer deg ut kan du kanskje finne på noe inne -gjøre noen øvelser på gulvet, finne noen zumba videoer på You Tube el.l. Er du tålmodig forsvinner nok kiloene, men ikke forvent lik nedgang hver uke. Lykke til videre 🙂

 11. cecilie - 24.03.2011 12:06

  Ok, tusen hjertelig takk for svar! 🙂

 12. Maria - 06.12.2011 12:19

  beuktw du bare champinjong soppen…eller tok du også av den frosne soppblandingen????

  Soppsuppe er jo bar helt fantastisk…..

 13. Makronella - 06.12.2011 17:57

  Brukte også den frosne blandingen 🙂

Legg igjen en kommentar
Beklager, ingen emner funnet. Søk igjen.